USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Коли і за яких умов Волинь вийде з червоної зони

10 Грудня 2021 12:49
На Волині досі перевищені два показники, які є визначальними для карантинних зон. Якщо вони стабілізуються, рішення про належність області до червоної зони зможуть переглянути.

Про це йшлося під час брифінгу щодо протидії поширення коронавірусної інфекції в області.

Заступниця генерального директора Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Лариса Дудковська нагадала, що Волинська область продовжує перебувати в червоній зоні. Частина показників уже стабілізувалась, проте два ще є перевищеними.

«На жаль, рівень захворюваності вдвічі перевищує середній по Україні – 602 на 100 тисяч населення. І високий коефіцієнт виявлення нових випадків: 29% проти 20%. Це чи не найвищий показник серед інших областей і не спостерігається ситуації щодо його стабілізації. Всі інші індикаторні показники, зокрема рівень госпіталізації та завантаження ліжок з киснем, стабілізувалися і є нижчими від нормативних», – пояснила вона.

Крім того, залишається висока летальність від захворювання – 2,1 %. За останню добу померло троє волинян. Щоправда, цей показник також стабілізується.

«Судячи з показників летальності, ситуація стабілізується і ми сподіваємось, комісія ТЕБ і НС буде переглядати рішення про віднесення нашої області разом з іншими областями до червоної зони. Але якщо стабілізуються показники», – наголосила Дудковська.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 10 Грудня 2021 13:09
Треба гонити людей на вакцинацію і впроваджувати більше обмежень. Інакше вірус не побороти.
Анонім до 123 Показати IP 10 Грудня 2021 16:56
Яке ж ти тупе та безтолкове. І де такі беруться? Твій гуру це зомбоящик. Тебе треба та тобіподобних гонити в шию з цієї планети.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus