USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Коли у Луцьку був глава СБУ,тут затримали «терористів»

28 Серпня 2011 11:46
У Луцьку міліція 26 серпня, у п’ятницю, затримала трьох членів громадської організації «Патріот України».

Про це повідомив ідеологічний референт організації Олег Однороженко, - повідомив Тиждень.

«У Луцьку міліція затримала трьох членів нашої організації. Підійшла на вулиці, попросила пред’явити документи і повезла в райвідділ. Зокрема, затримали Володимира Галишина, Олександра Дмитрука та Адрія Ващука», – зазначив Однороженко.

За його словами, один із членів організації повідомив про це телефоном.

«Наразі до них їде депутат обласної ради Ігор Гузь і вже від нього дізнаємось деталі цього інциденту. Я думаю, це пов’язано із організацією акції протесту на 16:00, зокрема, і в Луцьку», – додав він.

Того дня о 15:46 Ігор Гузь повідомив у мережі Facebook: "Сьогодні у Луцьку перебуває голова СБУ Хорошковський. Декілька годин тому просто на вулиці працівники МВС затримали трьох активістів Патріоту України, зокрема і мого вихованця Володимира Галишина. Причина затримання - хлопці вживали ненормативну лексику у громадському місці) Виїхав з колегами до міськвідділу міліції - як результат активістів уже відпустили..."

У коментарях до цього повідомлення Гузь додав: "Всіх відпустили. На майбутнє ці молоді люди мають бути дещо обачнішими та організованими. Це я про їхнє перебування у міськвідділі МВС. І вони знають про що я веду мову)"

Нагадаємо, на 26 серпня організація «Патріот України» планувала провести акції протесту проти СБУ у Львові, Івано-Франківську, Луцьку, Житомирі, Києві, Вінниці, Чернігові, Харкові, Луганську, Запоріжжі через затримання її членів та звинувачення їх у підготовці теракту.

Довідково:

25 серпня працівники СБУ провели обшук на квартирі у активіста «Патріота України» Сергія Бевза і його дружини Христини.

23 серпня нібито за підозрою у підготовці теракту СБУ затримала членів цієї ж організації – депутата Васильківської міської ради Сергія Бевза. Також затримано депутата міськради Ігора Мосійчука, та ще кількох членів організації.

23 серпня СБУ порушила кримінальну справу за фактом підготовки до скоєння терористичного акту, публічних закликів до скоєння терактів і незаконного виготовлення вибухового пристрою членами низки екстремістських громадсько-політичних організацій.

СБУ заявляла, що затримані начебто планували здійснити 24 серпня вибух у Києві або передмісті за допомогою саморобного вибухового пристрою. За інформацією прес-центру СБУ, оперативники стверджували, що під час вибуху такого пристрою радіус ураження міг би перевищити 100 м.

У Соціал-національній асамблеї, членом якої є «Патріот України», заявили, що в приміщенні офісу була виявлена фальшива листівка, складена провокаторами від імені СНУ, із погрозою фізичної розправи над президентом Віктором Януковичем. До затриманих протягом понад десяти годин не пускали адвоката.

Члени організації вважають своє затримання провокацію влади, яка намагається влаштувати політичні репресії проти їхньої організації. У ніч з 22 на 23 серпня затриманих звільнили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Max Freeman Показати IP 28 Серпня 2011 16:30
C каких пор члены общественных организаций прячут лица под масками. Извините, но по фотографии это больше напоминает ИРА или ХАМАС. По-моему, ребята слегка заигрались в "войнушки".... :)
Лучанин до Max Freeman Показати IP 28 Серпня 2011 17:05
По іншу сторону барикад обличчя теж ховають. Поки хлопці закону не порушили, то хоч в клоунів хай вдягаються. Вони ж не кажуть що ти не так на вулиці одягнений! І що поганого в ІРА і ХАМАС?
Max Freeman до Лучанин Показати IP 29 Серпня 2011 14:39
Если я сейчас продолжу здесь тему ИРА и ХАМАС, дискуссия перейдет в совсем другое русло, так что давайте не будем. Я не вижу ничего хорошего в организации, декларирующей уничтожение других людей, как часть своей политической программы (ХАМАС).
Кузя Показати IP 28 Серпня 2011 17:07
А чому би не назвати статтю так: "Затримано "терористів" під час перебування глави СБУ в Луцьку"?
дідо-всевідо Показати IP 28 Серпня 2011 17:28
А яка доля чернігівських партизанів-комуністів, які, озброєні палицями мало не вчинили держпавний переворот? Зогнила дотла СБУ доводить свою необхідність у такий спосіб, чи просто лякає горобців, щоб люди боялися вийти на вулиці? Щурі! Готуйте нори, бо капець.
f@ Показати IP 28 Серпня 2011 17:36
ТАк фото -наверно тут не причому .Ось така от бурна фантазія у журналістів ! :))
f@ Показати IP 28 Серпня 2011 17:40
ТАк фото -наверно тут не причому .Ось така от бурна фантазія у журналістів ! :))
марко Показати IP 28 Серпня 2011 18:13
максу хренману: наивный, это власть зарежисировалась.
Max Freeman до марко Показати IP 29 Серпня 2011 14:09
С удовольствием подискутировал бы, но, к сожалению взял за правило не спорить с собеседниками, хамящими в уже самом начале дискуссии. Если человек не смог осилить базовые принципы адекватного разговора, все остальное окажется еще более непосильной ношей... :)
Волинська Січ Показати IP 28 Серпня 2011 21:32
Чуєш, "іностранцю, буть розумним - причому це фото до наших волинян. ти бачив десь таких людей у нас?...
Max Freeman до Волинська Січ Показати IP 29 Серпня 2011 06:17
то есть фотография не имеет отношения к вышеупомянутой организации? Мне кажется, что все-таки имеет. А раз так, то чем её члены в Луцке отличаются от её членов в других городах? Я ведь о другом пытаюсь сказать: когда молодых ребят привлекают на политические баррикады, а потом, зажигая громкими лозунгами их сердца, бросают на амбразуры - это не есть хорошо. Члены общественной организации не должны фотографироваться в камуфляже и с закрытыми лицами. Все начинается с того, что вашей любовью к Родине нагло злоупотребляют и спекулируют, а заканчивается все тем, что очередной из лидеров и революционеров получает свои дивиденды и тихо отходит в сторону, предав своих сторонников. Через какое-то время, когда все немного утихло, он перекрашивается и с новыми силами идет на заработки. А молодые и горящие идеей ребята снова верят...
Max Freeman до Волинська Січ Показати IP 29 Серпня 2011 06:20
І до речі, шановний співрозмовнику, в українській мові є слово "іноземець", та вам, вочевидь, приємніше користуватися суржиком... :)
Волиняка Показати IP 29 Серпня 2011 00:01
Добре що у нас лише арештовують з підозри на теракт: дешево і сердито. А ось у Росії колеги спочатку будинок з власними громадянами підривають, а потім вводять війська до Чечні. Схема шита білими нитками. Що, оця пацанва може зліпити - вибухівку?! Не смішіть.
Волинська Січ Показати IP 29 Серпня 2011 07:52
Я тобі ще раз кажу, де ти бачив, або чув про таких людей( в масках, з таким прапором, у нас в Луцьку, на Волині)як на цій фотографії?... Чи ти тут "підігруєш теперішній владі, яка хоче показати, що нібито, хтось і десь, хоче підірвати "памятник архітектури"(червоного ідола) , і разом з тим "загрожують" суверенітету України )))... - це поперше А тепер подруге, щодо "суржика" - суржиком користуєся ти, який називається "вєлікій і могучій рускій язик", який є похідним діалектом фінно-угорських племен, які населяли в давнину Велику Русь. - слово "іностранцю", в моєму попередньому коментарі, в лапках, правда з однією "лапкою" - другу непоставив...
Mirna Показати IP 29 Серпня 2011 10:14
придурки!!! галишина знаю особисто - схиблений на зброї хлопчина!
Max Freeman до Mirna Показати IP 29 Серпня 2011 14:06
вот, собственно, и все свидетельства, которых я здесь ждал... Дыма без огня не бывает...
VSC Показати IP 29 Серпня 2011 11:11
Таки да, власть заигралась, но и эти самые "патриоты" дают этой самой власти, кучу всевозможных поводов для игрушек. Это как глупый ответ на глупый вопрос.
Max Freeman до VSC Показати IP 29 Серпня 2011 14:36
Если честно, мне это все напоминает ситуацию с евреями и антисемитизмом. Многие обвиняют евреев в том, что те во всем видят антисемитизм и сразу поднимают хай по этому поводу (иногда это действительно так и есть). Тут - что-то похожее. Ну подумаешь, ребята в камуфляж нарядились, ну подумаешь лица закрыли? Ну подумаешь увлекаются оружием.... Но документы-то за что проверять?! :) И как только эта проверка документов все-таки происходит - это сразу подается, как политическая репрессия. Я не поддерживаю нынешнюю власть никаким боком, просто давайте научимся видеть очевидное...
Волинська Січ Показати IP 29 Серпня 2011 15:25
Яке "очевідноє" - скажи прямо, що ти є халуй теперішньоївлади і цим все сказано
Max Freeman до Волинська Січ Показати IP 29 Серпня 2011 19:42
Скажу прямо - мне абсолютно монопенисуальна нынешняя власть, потому как я не проживаю в Украине. Но там по-прежнему живут близкие и родные мне люди и мне бы очень хотелось, чтобы у них все было хорошо...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus