USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Колишні власники можуть повернути собі «ПриватБанк», – юрист

21 Травня 2017 18:22
Підстави, на основі яких НБУ націоналізував «Приватбанк», не знайшли підтвердження. У колишніх власників "Приватбанку" є підстави для оскарження рішення держави про його націоналізацію, вважають юристи.

Заявлена Національним банком України значна кількість кредитів, виданих "Приватбанком" пов'язаним особам, на сьогоднішній день не знайшла підтвердження, що дає колишнім власникам банку підстави для оскарження рішення держави про його націоналізацію в судовому порядку.

Про це заявив керуючий партнер адвокатського об'єднання Suprema Lex Віктор Мороз, який є радником власників облігацій "Привату", інформує DT.UA. Думкe експерта наводить у своїй статті для DT.UA Юлія Самаєва.

Насправді заявлена НБУ значна кількість кредитів, виданих пов'язаним особам, фактично покладена в основу націоналізації банку, на сьогодні не знайшла підтвердження. У колишніх власників банку існують підстави для оскарження рішення держави про націоналізацію Приватбанку, однак, наскільки мені відомо, поки що це не входить у їхні плани", - заявив юрист.

Самаєва вказує, що в майбутньому поставлені під сумнів перелік пов'язаних осіб та методика їх визначення можуть стати основою для спроб через суди повернути банк попереднім власникам.

"Ну звичайно, це перспектива не місяців, а років. Адже бажано повернути банк уже у чудовому, забезпеченому за рахунок платників податків фінансовому стані", - підсумовує вона.

Як відомо, Кабінет міністрів України 18 грудня прийняв рішення про націоналізацію Приватбанку і купівлю Міністерством фінансів 100% його акцій за 1 грн.

26 грудня Національний банк України підтвердив конвертацію єврооблігацій та облігацій субординованого боргу Приватбанку на загальну суму 595 млн доларів у капітал банку в ході націоналізації. Згідно з повідомленням НБУ, жодні виплати власникам облігацій здійснюватися не будуть.

ЧИТАТИ ЩЕ: УСІ ДЕРЖАВНІ БАНКИ – НЕЕФЕКТИВНІ, «ПРИВАТБАНК» НЕ СТАНЕ ВИНЯТКОМ, - ЕКСПЕРТИ

18 травня Власники єврооблігацій "Приватбанку" оскаржили в Лондонському міжнародному арбітражному суді (London Court of International Arbitration) примусовий обмін цінних паперів на акції додаткової емісії банку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дятел М.В Показати IP 21 Травня 2017 19:01
Я більш ніж впевнений, що так і буде . Погасять всі борги Привата за рахунок держави і повернуть банк через наш "самий гуманний" суд Коломойському . А він ще виставить рахунок державі за моральні збитки... Чим поганий бізнес ???
українець Показати IP 21 Травня 2017 21:03
Жиди є жиди і не треба потім плакати що вас не люблять і вбивають
Анонім Показати IP 22 Травня 2017 00:24
Радійте, що бпнк не лопнув. Ато булоб зараз і фінансове месіво

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus