USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Команда Анатолія Гриценка у Луцьку: скупники голосів будуть покарані, а президентом має бути військовий*

25 Лютого 2019 09:00
До яких методів вдається чинна влада, щоб облити брудом чесного кандидата на пост президента та скуповувати голоси виборців, чому під час війни головнокомандувачем повинен бути фахівець з військовою освітою, а не олігарх та якою повинна бути середня зарплата українців, аби суспільство могло розвиватися, розповіли у Луцьку представники команди Анатолія Гриценка.

Про це йшлося під час прес-конференції представників команди Анатолія Гриценка 24 лютого у Луцьку.

Представник команди Анатолія Гриценка, громадський діяч Тарас Стецьків розповів, що ця виборча кампанія складніша, ніж президентська і парламентська кампанії у 2014 році. Вибір буде непростим для українців, адже зареєструвалося 44 кандидати, до того ж, відомо, якими методами діє команда чинного президента.

Чому варто обирати на посаду президента військового, а не бізнесмена

Одним із закидів на адресу Анатолія Гриценка у 2014 році було те, що він не має команди. Тепер команда є, як політична, так і виконавська: визначені люди, які в разі перемоги Гриценка обіймуть ключові посади в державі, очолять СБУ, Міноборони, НБУ тощо. Друга обставина, яку виборець недооцінив у 2014 році і має шанс оцінити тепер – те, що Україна перебуває у стані війни, тож потрібно обрати такого головнокомандувача, який переможе у цій війні. У 2014 році на пост президента обрали бізнесмена, а тепер є можливість виправити цю помилку і обрати людину з військовою освітою та досвідом. Третій важливий момент – питання залежності від бізнесу та олігархів. Практика п’яти останніх років показує, що якщо особа, яка стає президентом, має схильність вести бізнес, вона завжди свій час ділитиме між роботою на державу і власний бізнес і робить це в нерівних пропорціях. Оскільки посада президента дає шанс примножувати свій бізнес, президент за п’ять років має в кілька разів більше статків. Кандидат, залежний від олігархів, діятиме в інтересах цих олігархів, а Анатолій Гриценко – єдиний серед рейтингових кандидатів, який не має залежності від жодного з олігархів, відповідно, зможе діяти в інтересах країни.


Представник команди Анатолія Гриценка, кандидат на пост міністра оборони Іван Апаршин зазначив, що ще у 2014 році думав про те, чи вистачить мудрості та професіоналізму в українців, щоб Україна з точки зору безпеки та оборони стала сильнішою. За п’ять років вдалося зберегти територіальну цілісність, але в цілому не можна сказати, що країна готова до дій у складних умовах. Отже, абсолютно очевидно, що президентом повинен бути Анатолій Гриценко, який чітко розуміє стратегію безпеки та оборони. Він буде президентом, який зробить так, що ми менше чутимемо про війну і більше про те, що будемо жити краще. Іван Апаршин відзначив, що з таким президентом та верховним головнокомандувачем в армії не крастимуть, техніка буде найсучаснішою, а найголовніше – буде перспектива вступу в ЄС та НАТО.


Нетерпимість до корупції та шанс зробити країну іншою

Заступник керівника Центрального штабу Анатолія Гриценка з юридичних питань Микола Катеринчук розповів, що потрібно зробити прагматичний вибір: коли у людини болить зуб, вона не йде лікуватися до економіста чи співака, а коли в країні триває війна, при владі має бути людина з військовою освітою, яка знає ціну життя солдата та офіцера. Наразі ніхто не відповів за Дебальцеве, Іловайськ, шість складів з боєприпасами, що вибухнули, за те, що заробляють на війні.

Президент повинен бути не месією, а інструментом змін. Анатолій Гриценко нетерпимий до корупції, у 2008 році він вніс до парламенту законопроект про боротьбу з корупцією, який підтримала більшість депутатів. Законопроект стосувався суддів та прокурорів: якщо їх виявлять на хабарі у сумі понад 10 тисяч доларів, передбачали довічне ув’язнення з конфіскацією майна без права на амністію, якщо сума менша – ув’язнення на термін від 10 до 15 років. Тоді документ так і не підписав президент Віктор Ющенко. Після такого закону країна стала б іншою.


Гідні зарплати замість голослівних обіцянок знизити тарифи

Микола Катеринчук зазначив, що зараз усі кандидати сперечаються щодо тарифів та комунальних послуг, обіцяють зменшувати їх, але складається враження, що ці кандидати вважають людей ідіотами. Немає різниці, наскільки зменшаться тарифи, важливо, чи зможе українець їх сплачувати. Окрім безпекового фактору, у Анатолія Гриценка є чіткі пріоритети, один з яких – боротьба з корупцією. Зараз українське суспільство втрачає понад 400 мільярдів гривень, влада краде ці кошти практично щодня.

«В одній руці Томос, а в іншій – тисяча гривень, бо вкрали ці гроші і їх можна роздати, щоб ще один термін грабувати країну. Така концепція в діючого президента», – розповів Микола Катеринчук.

Анатолій Гриценко, зі слів заступника керівника Центрального штабу кандидата, ставить чіткі орієнтири у своїй програмі для покращення життя кожного українця. Йдеться про верховенство права та чесні суди, розвиток економіки, зміни у гуманітарній та фіскальній політиці. Розмір середньої зарплати повинен становити 800 євро, мінімальної пенсії – 150 євро. До таких показників повинна йти влада. Щодо тарифів, витрати української родини на сплату за комунальні послуги повинні становити 15% сімейного бюджету. Цей критерій дає можливість розвиватися суспільству, яке зараз витрачає на комунальні послуги до 90% доходу або користується субсидіями.


Суди імені Порошенка та спроби підкупу виборців

Микола Катеринчук відзначив, що поки в Україні є лише «суди імені Порошенка», немає судів імені країни. Анатолій Гриценко звертався до ЦВК щодо доступу до реєстру виборців, щоб перевірити наявність там мертвих душ. Так, повідомляли, що є 35,6 мільйона виборців. Після програних судів Гриценко звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і порушили кримінальну справу. В рамках кримінального провадження перевірили реєстр виборців з реєстром померлих і тепер ЦВК заявляє, що проголосувати можуть 29,8 мільйона виборців. Різниця у понад 5 мільйонів означає, що нового президента мали обирати не живі, а мертві люди. Отже, цьому вдалося покласти край.

Окрім того, ЦВК, яку Микола Катеринчук називає кишеньковою структурою Адміністрації Президента, видала постанову, де тлумачить, що таке підкуп виборців. Виходить, що можна, ігноруючи законодавство, фінансувати роботу волонтерів, відшкодовуючи їм різні витрати. Це означає, що коло навколо скупників голосів звужується і влада намагається легалізувати скупку виборців. Цю постанову вже у понеділок оскаржуватимуть у суді представники команди Анатолія Гриценка.

«Такого об’єму підкупу виборців ще не було. Я впевнений, що ми покладемо цьому край, ми усіх скупників виборців переловимо і посадимо в тюрму, демократію зіпсувати нікому не дамо, наша команда за чесні вибори, у нас чесний кандидат і буде чесна перемога», – наголосив Микола Катеринчук.


Влада вдається до поширення фейків, щоб дискредитувати Анатолія Гриценка

Як аргумент проти голослівних звинувачень Анатолія Гриценка у розпродажі армії за час свого перебування на посаді міністра оборони, Микола Катеринчук продемонстрував рішення суду від 28 січня, яким одного з порохоботів, нардепа Олександра Бригинця, зобов’язали спростувати недостовірну інформацію та попросити вибачення. Нардеп говорив, буцімто Гриценко продав військового майна на 1,3 мільярди. Суд визнав цю інформацію недостовірною. Насправді, Міноборони ніколи не займалося продажем надлишкового майна, цим займалося міністерство економіки, а міністрами економіки були Петро Порошенко та Арсеній Яценюк. Адміністрація президента розповсюджує неправдиву інформацію, щоб дискредитувати чесну людину. Ще одним фейком була інформація про чотири квартири Анатолія Гриценка у Києві. Насправді вони належать його дружині, відомій журналістці Юлії Мостовій і були придбані ще до того, як він став міністром оборони.


Волонтерські штаби: чому позиція та волевиявлення важливіші, ніж гроші

Заступник керівника Центрального штабу Анатолія Гриценка по роботі з волонтерами та фандрайзінгу Єгор Фірсов розповів, що декілька днів тому у Луганській області відкривав волонтерський штаб. У Луцьку такий штаб вже працює. Показово, що у кожному регіоні та окрузі є волонтери, люди, які долучаються до виборчої кампанії та допомагатимуть у виявленні фактів фальшування чи підкупу виборців. На кожній дільниці працюватимуть спостерігачі, які допомагатимуть захищати вибори, щоб жоден голос 31 березня не був викривленим чи викраденим.

Він відзначив, що підтримав Анатолія Гриценка, керуючись двома критеріями, перший з яких – порядність кандидата (ніхто не може сказати, що давав Гриценку хабар), другий – компетентність (майбутній президент повинен мати уявлення про ситуацію на Сході, компетенцію та фах). Звертаючись до тих, хто хоче голосувати за Анатолія Гриценка, але сумнівається в його перемозі, тому що інші кандидати мають багато грошей, Єгор Фірсов зауважив, що багато грошей було і у Януковича, Азарова, Клюєва чи Лазаренка і їх це не врятувало. Тому першочергову роль відіграють не гроші, а позиція і волевиявлення людей.


Керівник Волинської обласної організації партії «Громадянська позиція» Олександр Кралюк прокоментував Івана Смітюха на посаду представника Анатолія Гриценка. Він розповів, що аналізував його як особистість та представника суспільства. Іван Смітюх вийшов з Партії регіонів ще у грудні 2013 року через незгоду з побиттям студентів. За це його намагалися зламати в СБУ. Олександр Кралюк наголосив, що Іван Смітюх – не популіст, він аграрій, який пече хліб та має високий рейтинг у Ковелі. Усе решта, мовляв, маніпуляції. З братом, колишнім нардепом, який закликав Путіна в Україну на мітингу у 2013 році, він розірвав стосунки. Керівник Волинської обласної організації партії «Громадянська позиція» закликав волинян не намагатися знову розділитися, адже на розділенні українців завжди заробляла нечесна влада.


Після прес-конференції відвідали волонтерський штаб у Луцьку. Там Микола Катеринчук, Євген Фірсов та Олександр Кралюк поспілкувалися з волинянами, які підтримують Анатолія Гриценка та відповідали на їхні запитання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Хс Показати IP 25 Лютого 2019 09:07
Був міністром оборони, за якого розвалювали армію, він такий самий як всі попередні. тоо країну теж буде продовжувати розвалювати?
Виборець Показати IP 25 Лютого 2019 09:08
Гриценко військовий?Оце так новина.Нехай просвітить про свою службу і перенесені всі "тяготы и лишения".
БОС Показати IP 25 Лютого 2019 09:23
Я також підтримую Гриценка бо він колись сказав що треба було першого хто переступив наш кордон стриляти відразу і не питати чи зелені чи червоні чоловічки. Я йому довіряю. Бажаю йому перемоги.
крук до БОС Показати IP 25 Лютого 2019 09:30
Якби ж то люди взялися за розум
111 Показати IP 25 Лютого 2019 09:29
100%
опа Показати IP 25 Лютого 2019 10:00
коментар було видалено
Че Гевара Показати IP 25 Лютого 2019 11:17
Президент - військовий? Це ми що всю його каденцію маємо воювати? Все ніби норм, тільки ж він проти строкової служби, а лише за контракту армію. Знову розвалити те чого самі ж досягли за останні роки руками волонтерів?
факт Показати IP 25 Лютого 2019 13:46
Недоумків в Україні більш ніж достатньо.Перш ніж свої висери тут висерати,потрібно закони почитати.Болвани зрозуміло?
Ні ні ні Показати IP 25 Лютого 2019 15:19
Військові мають бути в армії.
Я Показати IP 25 Лютого 2019 18:16
Ой ,та й як же ж йому влади кортить ...вже й кодли скіко понабирав..мабуть вже й крісла поділили...
Навуходоносор Показати IP 25 Лютого 2019 22:00
С такими лицами выборы не выигрывают - полная безнадега! А христианина Гриценко весьма красноречиво характеризует один факт. Коли почалася війна на Сході, цей військовий стратег, який успішно провів за часів Ющенка блискучу операцію по ліквідації залишків професійності в армії, в ефірі ТВ заявив, що треба збивати цивільні російські літаки з цивільним населенням. Мовляв, війна є війна і агресор повинен відчути нашу рішучість. Я уявив собі літак, в якому сидять жінки, діти, старенькі, і які жодного відношення не мають до безглуздих рішень своєї влади. І такі літаки пан Гриценко рекомендує збивати! Навіть Усама бен Ладен до такого не додумався! Геній військової думки!
Тетяна Показати IP 26 Лютого 2019 11:07
Я за Гриценка!
я Показати IP 27 Лютого 2019 05:31
а помните, где военный гриценко был во время Майдана??? правильноубежал с женой на отдых....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus