USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Конфлікт у луцькій багатоповерхівці: вода затоплює бомбосховище

21 Грудня 2017 13:07
Через відсутність згоди між власниками приміщень у багатоповерхівці на проспекті Соборності та неможливість відремонтувати трубу, у будинку вода підтоплює бомбосховище.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 21 грудня.

До депутатів звернулися представники будинкового комітету «Росинка», що на проспекті Соборності, 3, щодо підтоплення бомбосховища.

Голова будинкового комітету Лариса Вакуліч розповіла, що 7-9 поверхи будівлі займає медичний коледж, йому також належить підвал. Частину будинку займає будинковий комітет, який зараз не має змоги здійснити ремонт труби у підвалі, тому що комунікації проходять через інтернет-кафе, розташоване на першому поверсі. Власник інтернет-клубу Володимир Черняк не дає дозволу здійснювати ремонт труби у своєму приміщенні, пропонуючи жителям будинку заплатити йому за час простою двох кімнат закладу. Зі слів мешканців, бомбосховище підтоплює по декілька разів на тиждень. Раніше власник бомбосховища Петро Нікітенко відкачував воду, а тепер каже, що готовий подати до суду на мешканців будинку, якщо ті затоплюватимуть його майно.

Зі слів представників медколеджу, на утриманні якого перебуває підвал будинку, труба, вода з якої підтоплює бомбосховище, залишилася від колишньої душової чи санвузла. Вони радили просто заглушити трубу, що виходить у підвал, що вирішило б проблему.

Втім, з цією думкою, зі слів представників будинкового комітету, не згідні слюсарі, які обслуговували будинок ще за часів, коли він належав заводу пластмас. Вони говорять, що у разі заглушення труби, затоплення відбуватиметься через унітази в квартирах. Зараз мешканці хочуть замінити стару трубу, але Володимир Черняк не дає згоди, оскільки для виконання робіт доведеться знімати підлогу в приміщенні його інтернет-кафе.

Для того, щоб знайти шляхи вирішення проблеми, члени комісії вирішили зробити виїзне засідання безпосередньо у будинку на проспекті Соборності, 3. Засідання запланували на 10.00 27 грудня. Запросять представників поліції, департаменту муніципальної варти та медколеджу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus