USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Двір у Луцьку перетворили на сміттєзвалище та «рай» для безхатьків

20 Березня 2016 21:00
В одному із спальних районів Луцька є двір, що на тривалий час став своєрідним «раєм» для безхатьків. Так, на території між будинками, що по проспекту Відродження, 52 та Соборності, 3, розрослося справжнє імпровізоване сміттєзвалище. Його вдалося ліквідувати, щоправда не одразу. Навіть припис написали підприємцеві, якому належить територія.

Про ситуацію із безладом Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив лучанин Анатолій Л., мешканець одного із будинків, який протягом багатьох років разом із дружиною Ларисою оббивають пороги офіційних установ у пошуках справедливості.

Майданчик для гри у волейбол дивним чином «розсмоктався»

Так, з його слів, раніше на прибудинковій території, що знаходиться між вищезгаданими багатоповерхівками, був облаштований волейбольний майданчик.

«Я сам люблю волейбол, тому особисто для мене питання зникнення спортивного майданчика є дуже болючим. Окрім волейбольної сітки, у дворі були бруси, перекладини. Увесь майданчик був огороджений металевою сіткою. Однак, чотири роки тому з ним почали відбуватися неприємні «метаморфози. Усе приладдя та інвентар поступово почали зникати», - розповідає кореспонденту видання Анатолій.
У дворі, де бавилися діти, безхатьки та наркомани облаштували власну «базу відпочинку»

Як пояснив лучанин, раніше увесь периметр волейбольного майданчика був обсаджений високими деревами.

Чи то через недогляд комунальників, чи через байдужість представників влади з часом увесь двір поріс чагарниками. Ось тоді в хащах й почали облаштовувати власні «бази відпочинку» безхатьки. «Вони будували високі «намети» із дощок, шин та інших підручних матеріалів. Щоправда, після вирубки дерев, і безпритульним стало нецікаво, тож вони відселилися в інше місце, а «хатинки» розібрали. Від них залишилися лише «фундаменти», - вказує на руїни, рясно всипані сміттям, Анатолій.
Чоловік розповів, що поруч із колишнім майданчиком була асфальтована стежка, якою користувались і дорослі, і діти. Утім, з появою непроханих гостей в чагарниках прямо посеред двору й ті, й інші почали уникати прогулянок стежиною.

...А діти бавилися шприцами

«А як ходити? Постійні бійки, пиятика, «дебош», навколо – шприци. Контингент – наркомани, безхатьки. Це неприємно навіть кремезним чоловікам, що вже й казати про жінок та дітей. Чаша терпіння остаточно переповнилася, коли у дворі побачив дітей, що бавляться використаними шприцами», - обурюється Анатолій.

Тож, аби розставити всі крапки над «і» й, врешті-решт, навести лад у дворі, що став схожий на «зону відчуження», містяни звернулися за допомогою та роз’ясненням до Луцької міської ради, а саме до управління земельних ресурсів, а також до управління містобудування та архітектури.

Лариса Соколовська. З її слів стає зрозумілим, що земельна ділянка по проспекту Соборності, 3 належить ДКП «Луцьктепло»:

«На Ваше звернення щодо занедбаного стану дитячого майданчика в дворі багатоквартирного житлового будинку на проспекті Соборності, 3, повідомляємо:

Працівниками управління земельних ресурсів, управління містобудування та архітектури проводився огляд земельної ділянки за вищевказаною адресою. За результатами проведеного огляду орендаря земельної ділянки ДКП «Луцьктепло» зобов’язано привести в належний санітарний стан земельну ділянку на проспекті Соборності, 3-д з подальшим виконанням умов договору оренди землі щодо відновлення та обслуговування спортивного майданчика», - зазначено у листі-відповіді.
Рішення щодо зобов’язання ДКП «Луцьктепло» привести майданчик у належний стан було прийнято й на одному із сесійних засідань.

Однак, незважаючи на те, що з моменту подання заяви до Луцької міської ради та відповіді на неї минуло понад два роки, «віз і нині там», а стан майданчика тільки погіршується.

І, якщо раніше за деревами і чагарниками не було видно «гір» із сміття, що красуються прямісінько посеред двору, то після вирубки зелених насаджень усі жахіття стало видно як на долоні.
Варто зауважити, що поруч із проблемним двором знаходиться КП «Волинська обласна стоматологічна поліклініка». Так, мешканці багатоповерхівки по проспекту Відродження, 51 Лариса й Анатолій пробували розмовляти щодо облагородження прибудинкової території, що є спільною і для медичного закладу, із директором стоматполіклініки
Ігорем Дворком.

«Минулого року перед Паскою біля стоматології косили траву. Я підійшов до працівників й попросив дати покористуватися косою й мені, бо уже було не сила дивитися на ті хащі. Мені відмовили. Дивує, що навіть такий заклад, як стоматологічна поліклініка не робить нічого для того, аби навести у дворі лад. Хоча це й їхня територія.
Нещодавно одному з власників частини території Слабецькому О.В. луцькі муніципали надали припис щодо приведення до належного санітарного стану території по проспекту Соборності, 3 та навколо електрощитової з терміном виконання до 23 березня 2016 року. Адже раніше результати обстеження зазначеної території засвідчили порушення правил благоустрою та санітарного стану Луцька.

Встановили також, що ця територія належить ДГО ФК «Адреналін».

«При невиконанні вимог припису керівника ФК «Адреналін» притягнуть до адміністративної відповідальності згідно статті 152 КУпАП за порушення Правил благоустрою міста Луцька», - йшлося у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що колишній гуртожиток, що знаходиться по проспекту Відродження, 51 уже встиг прославитися так званими «сусідськими конфліктами». Так, протягом тривалого часу жителі будинку мали конфлікт із сусідами із дому по проспекту Відродження 53а. Мешканцям кооперативного будинку стало не подобатися, що сусіди часом виносять сміття у їх контейнер. Тож вони спорудили між багатоповерхівками «стіну» із піску.

«На різдвяні свята гості, які приходили в сусідній будинок (той, мешканці якого й ініціювали спорудження «вежі»), мусили карабкатися по схилу, послизалися, ледве не навкарачки заповзали на гірку. Особливо незручно людям старшого віку. Бо обходити гірку, аби вийти до зупинки їм трохи довго», - згадує минулі події Анатолій.

Так чи інакше, попри відповіді та відписки, питання проблемного двору залишається відкритим. Й жодні папірці, чи усні відповіді чиновників не захистять місцевих мешканців від дискомфорту, створеного стихійним сміттєзвалищем, яке «прихистило» у собі усі «вершки суспільства»: наркоманів, безхатьків та пияків.

Цікаво, як реагуватимуть представники місцевої влади, якщо й їхня дитина одного «чудового» дня принесе додому використаний шприц для ін’єкцій?
Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
Юра Показати IP 20 Березня 2016 21:15
як там можуть жити люди?
Живу до Юра Показати IP 20 Березня 2016 23:10
сміття що на фото це дійно після знесення самовільних гаражів позалишалось...але коли у нас люди навчатья щось робити самі а не завжди кивати на сусіда. Та 50 відсотків дворів самі будують у утримують дитячі та спортивні майданчики...а ви все Месію чекаєте...вот прийде і порядок наведе)))...
Не до Живу Показати IP 21 Березня 2016 01:10
Ну да, самі утримують. А ми ще школи та садочки утримуємо, поліклініки та лікарні. Дійсно, а чого ж обурюватися? Давайте за таксі заплатимо і побіжимо куди нам треба ніжками в дощ. Це ж так приємно платити за якусь послугу і самому потім її зробити. А ви не нагадаєте як називається та хр*нь яка об'єднує людей за певними признаками та диктує потім їм правила, фактично утримуючи їх в рабстві? А, дійсно, а вона то тут до чого?
Шурік Показати IP 20 Березня 2016 21:45
Птичку жалко
олег Показати IP 20 Березня 2016 21:59
платіть за утримання будинків! романюку слава?
Іван Показати IP 20 Березня 2016 22:16
Луцьк це Європа!
123 Показати IP 20 Березня 2016 22:27
Європа:))))
Жилець Показати IP 20 Березня 2016 22:46
Як жили так і живуть)) не стаття а повний брєд! Фундаменти безхатченків - це залишки самовільно поставлених гаражів. До речі які й міська рада забрала не всі. Вибірково.
Www Показати IP 20 Березня 2016 22:56
Візьміть приклад однієї з багатоповерхівок, що на вул.Федорова. Люди не чекаючи від жеку допомоги ,зробили дитячий майданчик. То може мешканці вашого будинку вийдуть на вихідних і приберуть сміття? Бо можна ще 2 роки почекати, а там нічого не зміниться.
До WWW до Www Показати IP 21 Березня 2016 17:33
Для початку земельну ділянку необхідно передати у власність чи то оренду громадян і тільки тоді можливо хоча б щось впорядковувати. А насправді у занедбаної ділянки скоро з'явиться власник. Ось тільки не дитячий майданчик буде збудовано.
Той що знає Показати IP 20 Березня 2016 23:39
Чекайте, побудують на тому місці будинок , це ж умисно роблять.
Іван Показати IP 20 Березня 2016 23:46
Наслідки соціалізму(( Тепер цю помийку можна побачити з космосу.
Обранцям Показати IP 20 Березня 2016 23:46
блін як землю за пару рублів в оренду давати то депутати є, а коли толк зробити в місті то блін обранці на перекурі. Жлобудати міської ради ви взагалі потрібні місту?
Валентина Показати IP 21 Березня 2016 01:43
Там страшно ходити, особливо коли стає темно. А з ранку там ще страшніше. Муніципальна поліція на чолі з "Муркою" хоча б раз тудою проїхала і навела порядок. Та для чого це їй. Ламать не строїть. Гаражі знести, щоб людей обібрати вона може. А от прислати комунальників щоб поприбирали ні. Немає порядку і небуде. Одні пішли від влади, а другі бандити прийшли.
Андрій до Валентина Показати IP 22 Березня 2016 22:53
Це не та Валя "полстакана", з Госдури Фєдєрації? Все вам когось "прислати" потрібно, прибирати *айно за "калхозніками" гуртожитків... Адже це ці перселенці кругом гуртожитків хліви (тіпо "гараж") понаставляли.. І ЩО поганого що прибрали? Прибирайте самі своє *айно... А що "інші прийшли", так і тут "пук" не по темі, Коля Романюк - сам собі "папєрєднік" (чи може комунальщик І.Кубіцкій - "нове лице"?)
Я Показати IP 21 Березня 2016 06:51
Ну то візьміть та приберіть і впорядкуйте...
тамживу Показати IP 21 Березня 2016 07:27
Сміття не від бомжів, а від гаражів. Як гаражі зносити, приїхала якась баба з міськради в супроводі мунципалів, що позносили, що люди самі похапцеп прибрали, бо "власті" стояли з погружчиком. Дерева на дрова порізали. А сміття залишили. Коли звірствували, не питали, чия земля. А як прибрати, господаря шукають. А яке ви мали право без господаря так нагосподарювати?
Я Показати IP 21 Березня 2016 07:28
Самі нагадили, самі й приберіть
законослухняний до Я Показати IP 22 Березня 2016 08:20
Ні, Мурка, це ти нагадила. І земля міськаа, а не наша. Почни прибирати, ще в каталашку заберуть. Прибирай сама.
хм Показати IP 21 Березня 2016 07:30
Як зносити гаражі, то перші,хоча, коли вони стояли, то хоч не так замітно було те сміття, а коли не стало тих долбаних гаражів, то стало ще гірше. Взагалі 33 район перетворився у бомжатник. Там що не буває наша долбана влада? Вже років 4 стоїть засране Казіно, сміття море прямо в центрі, розібрали повністю Бомжів повно,шприців повно,зарази повно, біля 5 гуртожитку срач,короче ЖАХ люди робімо суботники, комунальники повимирали. А на це безладдя дивляться наші діти. До чого ми їх привчаємо?Владу на мило, а шкуру на барабан!!!
Лучанин Показати IP 21 Березня 2016 08:24
Чого ви жалієтесь на комунгоспи?Створіть ОСББ і наводьте самі лад у себе.А то з 1 лмпня призначать вам управителем той самий ЖЕК,який буде працювати ще гірше.Асміття то ваше.
КУМ Показати IP 21 Березня 2016 08:42
Який майданчик.Не сьогодні,завтра там почнуть рити котлован.
Небайдужа Показати IP 21 Березня 2016 08:55
Щоб було чисто не потрібно смітити і потрібно прибирати. Ви ж вдома не чекаєте що прийде сусід і поприбирає. А так живіть в бомжатнику, якщо ліньки лад самим навести.
Ксенія Показати IP 21 Березня 2016 09:37
Впевнена, що це все призведе до зведення чергової багатоповерхівки на місці звалища. Щоб отримати цю землю чим подешевше, потрібно створити безлад, а тоді виступити "спасителем" - побудувати небосхил і облаштувати прибудинкову територію...
Жителям Показати IP 21 Березня 2016 09:39
У кожному з прилеглих будинків проживає стільки народу як у невеличкому селі вийдіть на вулицю всі візьміть лопати граблі сірники та зробіть хоть чось кортсне впершу чергу для СЕБЕ "любимого " і не чекайте що хтось зробить за вас Виховайте в собі ЄВРОПЕЙЦЯ а потім тикайте на інших.
Лучанин до Жителям Показати IP 21 Березня 2016 10:19
Підтримую більше 1000 чоловік живе і не можуть порядок навести пів години роботи якщо всі разом алеж ні будуть 5 років нити
12 до Жителям Показати IP 21 Березня 2016 10:47
Вийди першим, а тоді вийдуть за тобою. Що слабо взяти віника в руки? Та в принципі все зрозуміло мабуть ти намікаєш, що скоро день народження Леніна, і ти позвеш всіх на комуністичний суботник! Але нічого не вийде. Романюк продав землю і поки що чекає щоб вляглися емоції а далі прийде техніка, щоб ніби спасти від безладу і почнуть бити сваї на місці смітника, який зробили муніципали і в дворі 5 гутрожитку де були гаражі. Доречі приходили вже якісь люди і робили заміри. Тк що давайте мовчати далі.
нхя не смішно Показати IP 21 Березня 2016 11:05
Весь Луцьк - один суцільний смітник. Подякуйте собі і червононосому камсамольцу.
Ваня Показати IP 21 Березня 2016 11:23
Тисячі дармоїдів стоять на біржі в нас в Луцьку,які задарма одержують гроші і сміються.За що платите на біржах? Хай відробляють гроші-це наші гроші платників подаків.В якій країні є така дурня. там стять людт, які без профнсії, без освіти- просто дармоїди.Вони не працюють,бо не хочуть.Ось вам поле роботи туніядці та й годі.Розігнати цю біржу розсадники корупції і зловєивань.
Cусід Показати IP 21 Березня 2016 12:08
А може спочатку не треба було накидати те сміття, щоб не прибирати. Але так простіше - нащо вивозити сміття після ремонтів, краще викинути під вікна, а потім кричати на все горло - поможіть! тут бомжі винні! - і сидіти у вікні і дивитись, як хтось прибирає...
Анонім до Cусід Показати IP 21 Березня 2016 12:32
Хіба тут люди живуть?
21 Показати IP 21 Березня 2016 12:31
Скинулись би мешканці по 10 грн. і найняли спеціалістів, які прибрали сміття за день. Але жадні мешканці мабуть теж бидло , якому там вигідно смітити і спостерігати за розмноженням безхатьків..
DRAKULKA Показати IP 21 Березня 2016 13:03
В кого це такі кривеньки рученьки? На усіх фотках завалений горизонт, чи то спеціально ефект тіпа будинки вже нахилилися і падають?
Орест Показати IP 21 Березня 2016 19:50
Мешканці навколішних будинків - совкове бидло. Дай їм Європу - засруть і Європу. Пані та пани з хмарочосів - гуртожитків, невже важко навести чистоту біля власних осель - хлівів
до Ореста Показати IP 21 Березня 2016 21:07
Ви звичайно європеєць, романюк теж, сиротинська теж А ми звичайно бидло, бо якби мали хоч трішки європейкості, то взяли б вас за сраку і зарили б у тому сміті. Бо прибирати його мають комунальні служби, які утримуються із міського бюджету. І Романюк утримує зарплату з наших грошей, і міська рада з дипутатами, які тільки дивляться щоб вкрасти. Можливо хоч трішки щось вони будуть робити... Чи вже гроші на закордонні відрядження кінчились... Просто згідна з попередніми коментарями ждуть щоб продати, а більше всього вже продали землю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus