USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Мешканці будинку на Соборності живуть на «водяній бомбі»

27 Грудня 2017 12:10
У зв’язку з проблемами через забиття каналізації «бомбосховище», розташоване внизу будинку на проспекті Соборності, 3, заповнене водою. Через постійну сирість квартирами мешканців поширюється грибок, але розпочати ремонтні роботи не вдається, адже власники приміщень не можуть дійти спільної мови.

Про це йшлося під час виїзного засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 27 грудня.

Як розповів мешканець будинку Леонід Клімчук, каналізаційні труби, які потрібно замінити, залягають не під підлогою, а між технічним поверхом, тому для проведення робіт необхідно залучати спеціальну техніку. Однак приміщення, через яке можна дістатися до каналізаційної системи, перебуває у приватній власності – там знаходиться інтернет-кафе.

«Його власник не дає доступу до труб, а там роботи – орієнтовно на тиждень. Також нам не належать підвали, частиною розпоряджається медичне училище, але всі звинувачення закидають нам», – зазначив Леонід Клімчук і додав, що протягом 20 років самостійно не раз чистив каналізацію, бо не мав іншого виходу.
Власник інтернет-кафе Володимир Черняк, своєю чергою, розповів, що обговорював проблему, зокрема й зі спеціалістами.

«Діставати старі труби немає сенсу. Спеціалісти сказали, що потрібно робити наново реконструкцію всієї каналізації. Я зі свого боку зазначив, що сприятиму роботам. Для початку потрібно зробити кошторисно-проектну документацію, мені пообіцяли, що мій вхід не руйнуватимуть, аби не псувати бізнесу», – зауважив Володимир Черняк. Однак, як наголосив, далі розмов із мешканцями будинку справа не зрушила з місця.
Окрім того, чоловік зазначив, що чи не найбільше зацікавлений у тому, аби провести роботи, адже найближче знаходиться до місця можливого підтоплення.

Депутат Луцької міської ради Андрій Козюра зазначив, що для виходу з ситуації шляхом співфінансування власники будинку самі повинні замовити розробку проекту, навіть декількох його варіантів.

«Потрібно, щоби спеціалісти підготували технічне рішення та розробили проект, який найменше шкодив би інтересам мешканців і власників та був не надто затратним. Тоді ми знову будемо зустрічатися з людьми й говорити», – сказав обранець громади й акцентував, що необхідно скоротити як майбутній термін ремонту, так і його вартість.
Заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Надія Коленда пояснила, що власники приміщень будинку мають самі оплатити розробку проекту, а ремонтні роботи вдасться виконати за програмою міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
луцьк Показати IP 27 Грудня 2017 17:53
інтернет кафе - знову « хтось» кришує казино , немає управи, немає справедливості- жах
valdis peish до луцьк Показати IP 28 Грудня 2017 11:31
не знаєш - то краще не транди там дійсно інтернет кафе ти бачив вивіски тих гадюшників ? то порівняй з цією

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus