USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Конгрес викликав Трампа на слухання у справі про імпічмент

27 Листопада 2019 08:15
Президента США Дональда Трампа викликали до палати представників для свідчень у рамках розслідування щодо можливого імпічмента йому, повідомляється на сайті юридичного комітету палати представників Конгресу, передає The Бабель.

«Комітет очікує вашої участі в розгляді в рамках процедури імпічменту у міру того, як комітет виконує свої конституційні обовʼязки», — йдеться у повідомленні. Слухання за участю американського президента заплановані на 4 грудня.

Як пише ВВС, голова комітету Джеролд Надлер нагадав Трампу, що правила розслідування імпічменту в комітеті дозволяють президенту бути присутнім на слуханнях, а його адвокату допитувати групу свідків.

«У президента є вибір: він може скористатися цією можливістю, щоб бути представленим на слуханнях щодо імпічменту, або він може перестати скаржитися на процес. Я сподіваюся, що він вирішить брати участь у розслідуванні безпосередньо або через адвоката, як це робили інші президенти до нього», — заявив голова комітету.

Нагадаємо, довкола президента США Дональда Трампа розв’язався скандал, пов’язаний з Україною. Згодом видання The Washington Post із посиланням на джерела повідомило, що Трамп під час розмови саме із президентом України Володимиром Зеленським тиснув на нього і вимагав розпочати розслідування проти компанії Burisma, якою керував син Джо Байдена

його конкурента на президентських виборах 2020 року. Також Трамп нібито наказав заморозити 400 мільйонів доларів військової допомоги для України за тиждень до телефонного дзвінка.

У Конгресі США звинуватили Трампа у тиску на Україну та закликали опублікували стенограму розмови президентів Сполучених Штатів та України. Обидві сторони на це погодилися. 24 вересня голова Палати представників США Ненсі Пелосі ініціювала старт процедури імпічменту Трампа. Сам він назвав ситуацію, що склалася, «президентським харасментом».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus