USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Космічні» суми у платіжках лучан. Як платити менше?*

24 Листопада 2020 09:12
Початок опалювального сезону асоціюється не лише з першими морозами, а й зі з збільшенням коштів, сплачених за комунальні послуги. Енергоносії дорожчають щороку, відповідно, зростають і суми в платіжках. Усе більше людей доходять висновку: якщо не хочеш платити надто багато за комірне – треба економити. У кого вже є власне житло, доводиться виходити з того, що сьогодні є в їхньому будинку (утеплення, комунікації, вікна). А ось тим, хто планує придбати квартиру саме зараз, варто пам’ятати, що подбати про майбутні платіжки можна ще на стадії купівлі. І ось чому.

Система опалення і котел

У всіх новобудовах сьогодні влаштовано індивідуальне опалення. Тож кожен власник квартири може виставити оптимальну для нього температуру. Відповідно, наприкінці розрахункового періоду мещканцям буде нараховано плату за стільки кубометрів газу, скільки вони використають.

Тому тут важливо, щоб котел був надійний та економний. Якщо забудовник встановить якісне обладнання, то розхід палива може бути набагато меншим, аніж в квартирах з неекономним котлом.

По-друге, сучасні дорогі котли, наприклад, Vaillant, мають можливість підключення до них програматора-терморегулятора. І завдяки цьому економляться енергоресурси, бо можна запрограмувати котел, щоб він, скажімо, підігрівав приміщення лише напередодні вашого приходу з роботи. А коли нікого вдома немає,він може працювати на мінімумі, щоб не палити даремно газ.

Утеплення

Але хороший котел – це не єдина умова економії газу. Якщо забудовник подбав про своїх мешканців, то він зробить будинок теплим. Так, сьогодні державні будівельні норми зобов’язують компанії утеплювати свої будинки. Правильно утеплені фасади здатні утримати 30-50% тепла і зекономити кошти мешканців.

Але якщо закон дозволяє використовувати 10 см утеплювача, то в Будівельній компанії ЛДБК використовують утеплювач завширшки 15 см. Через це їхні будинки ще тепліші.

Разом з тим, важить і сама технологія утеплення. Якщо її змонтувати неякісно чи використати неякісні суміші, то ефект від таких заходів буде мінімальний. В ЛДБК, наприклад, під час цих робіт використовують шпаклювальну, ґрунтувальну, клейову суміші та декоративну штукатурку від австрійського виробника Baumit. Це якісні сертифіковані матеріали, які відповідають усім нормам утеплення фасаду.

Підрядник, який виконує ці роботи, до слова, дає гарантію на 10 років. А фірма-виробник запевняє, що якісно змонтоване утеплення за умови дотримання правил експлуатації обходитиметься без ремонту не менш як 25 років.

До слова, сьогодні всі новобудови мусять мати енергопаспорт напередодні здання в експлуатацію. Це – один з основних показників, наскільки тепло буде в таких помешканнях жити і чи багато доведеться платити за комуналку.

Вікна – одне з джерел тепловтрат

Чи не найбільше тепла втрачається через скло. І хай скільки камер в профілях використовують, хай скільки склопакетів ставлять, хай як покривають скло, цегляна стіна більше зберігатиме тепло. Тому при купівлі житла з вікнами до підлоги варто задуматися, чи готові ви щопівроку, поки надворі холодно, платити великі суми за опалення. Бо щоб зігріти таку квартиру, треба набагато більше газу, аніж за аналогічну квартиру зі звичайним стандартним вікном.

Саме з цієї причини в ЖК «Caramel Residence» не встановлюють панорамних вікон. Адже це нелогічно: збудувати будинок з екологічного дорогого матеріалу, зробити теплий фасад, встановити економні котли і змонтувати величезні вікна, через які в квартирах буде холодно й де жити буде надто дорого.

Матеріали будівництва

Звичайно, цих заходів все одно буде недостатньо для економії коштів за комуналку, якщо збудувати будинок з матеріалів, які не зберігатимуть тепло. Саме тому будинки від ЛДБК зведено з червоної повнотілої керамічної цегли. Вона негорюча, відзначається достатньою тепло- і звукоізоляцією та хорошою теплоємністю. Цегла – класичний варіант матеріалу для будівництва. Тож якщо цегляний будинок зведено правильно, він простоїть більш як 150 років.

Відповідно до розрахунків, товщина стін у новобудовах ЖК «Caramel Residence» – від 380 до 510 мм, що з додаванням утеплювача забезпечує комфорт і тепло мешканцям.

Отже, якщо саме зараз обираєте житло і в майбутньому не хочете щомісяця платити дуже великі суми за опалення, варто з'ясувати, де в Луцьку можна придбати справді енергоощадне житло.

По більш детальну інформацію щодо квартир від ЛДБК звертайтесь у відділ продажу:

Телефони: (066) 089 74 18, (095) 888 94 00, (068) 888 94 00

Адреса: м. Луцьк, вул. Ветеранів, 22

Сайт: https://ldbk.com.ua/

Facebook: www.facebook.com/ldbk.com.ua

Instagram: www.instagram.com/ldbk.com.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus