USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Кращі західні практики: в Україні анонсували появу «модельної в'язниці»

20 Січня 2021 07:40
У «модельній в’язниці», яку планують запустити в Україні наступного року, будуть апробовані кращі західноєвропейські практики і застосовуватиметься новий підхід як до персоналу, так і до утримуваних.

Про це в ефірі телеканалу Дом розповів міністр юстиції Денис Малюська, передає Укрінформ.

За словами керівника Мін’юсту, акцент буде на тому, щоб людина, яка перебуває в ув’язненні, звикала до звичайного життя.

«Зараз у в’язниці він (ув’язнений), навпаки, відвикає від нормального життя: за нього готують їжу, йому подають, його дисциплінують, він або сидить у камері, або на годину виходить на вулицю «потинятись» двориком. Це не адаптація людини до нормального життя, це, навпаки, його деградація. Вона (людина) не готова до нормального життя. А в Північній Європі діє принцип нормальності, тобто людина має, наприклад, сама рахувати якісь свої гроші, сама їх заробляти, сама готувати собі їжу», – пояснив міністр юстиції.

За його словами, у в’язницях змінять і систему охорони по периметру. В «модельній в’язниці» буде впроваджена динамічна охорона, коли співробітники пенітенціарної системи стежитимуть за безпекою зсередини. Як у Європі, де повсякденним заняттям є гра ув’язнених і охоронців у футбол.

«Ми повністю змінюємо все, що пов’язано з системою виконання кримінальних покарань. Там вже багато людей звільнені. Ми, як і планували, як і декларували на початку цього процесу, що не звільняємо людей просто так, ми звільняємо з тим, щоб зробити більш ефективними, підняти зарплати тим, хто залишиться (працювати у пенітенціарній системі). Це теж було зроблено. Ми будемо прагнути відкидати все, що нам не потрібно, все, що не є ефективним, і все, що може бути замінено комп’ютером», – наголосив глава Мін’юсту.

Він додав, що нові слідчі ізолятори будуть побудовані під Києвом і Львовом, у Міністерстві юстиції вже взялися за підготовку проєктної документації.

Як повідомлялося, Міністерство юстиції запустило проєкт платних камер підвищеного комфорту в слідчих ізоляторах у квітні 2020-го. До кінця року надходження від такої послуги перевищили 2 млн грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Висновок Показати IP 20 Січня 2021 08:13
Він би так за тих пенсіонерів, які все життя на державу пропрацювали, і існують на копійчані пенсії, турбувався. Якщо людина один раз переступила закон - це якось можна зрозуміти, помиляються усі. А якщо воно з тюрми, як Ленін, не вилазить, а як вилізе на місяць- два, то щось вчверить, то чому держава, суспільство має з ним цяцькатися, забираючи гроші на нього з медицини, освіти, пенсій?
Анонім Показати IP 20 Січня 2021 09:36
Кращі практики застосовували б в освіті, медицині чи як повернути потерпілим шкоду.. А то тільки про злочинців піклуються. Таке враження, що весь кримінальний кодекс та інші державні нормативні акти заточуються на те, щоб затоптати терпіл і полегшити життя злочинцям
=5 до Анонім Показати IP 20 Січня 2021 10:22
Міністер юстиціі виконує свою роботу,до медицини і освіти він немає відношення. Є профільні міністерства
Народ Показати IP 20 Січня 2021 10:05
Мені б хоч за шию потримати якогось корупціонера!
Нострадамус Показати IP 20 Січня 2021 11:45
Перетворимо в'язницi на санаторiй!...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus