USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Країни G7 вимагають від Росії покарати винних в отруєнні Навального

9 Вересня 2020 08:15
Росія мусить швидко знайти та притягнути до відповідальності організаторів отруєння опозиціонера Олексія Навального.

Про це йдеться у спільній заяві міністрів закордонних справ країн Великої сімки, пише Укрінформ.

«Будь-яке використання хімічної зброї будь-де, будь-коли, будь-ким, за будь-яких обставин є неприйнятним та порушує міжнародні норми, що забороняють застосування такої зброї. Ми, міністри закордонних справ G7, закликаємо Росію негайно та сповна прояснити, хто відповідальний за це обурливе отруєння та, пам’ятаючи про зобов’язання Росії відповідно до Конвенції про хімічну зброю, притягнути винуватців до відповідальності», – зазначається у заяві.

Підписанти наголосили, що «цей напад на лідера опозиції Навального є ще одним серйозним ударом по демократії та політичному плюралізму Росії».

«Він становить серйозну загрозу чоловікам й жінкам, залученим до відстоювання політичних та громадянських свобод, які Росія сама зобов’язалася гарантувати. Ми закликаємо Росію дотримуватися своїх зобов’язань, відповідно до Міжнародного пакту про громадянські й політичні права, й гарантувати громадянам ці права, в тому числі право на свободу самовираження», – зауважили міністри закордонних справ G7.

Дипломати пообіцяли «й надалі ретельно стежити за тим, як Росія реагує на міжнародні заклики стосовно обурливого отруєння пана Навального».

«Ми рішуче налаштовані підтримувати демократію, верховенство права та права людини у Росії та збільшити підтримку російського громадянського суспільства», – підсумовується у заяві.

Як повідомлялося, 20 серпня під час польоту з Томська до Москви Олексію Навальному стало погано. Літак здійснив екстрену посадку в аеропорті Омська, де Навального терміново госпіталізували до лікарні.

Стан опозиціонера був вкрай важкий. Його направили в реанімацію та приєднали до апарату штучної вентиляції легень. Наразі він перебуває у комі.

Соратники Навального переконані, його отруїли. Медики розповіли, що знайшли в організмі політика небезпечний хімічний компонент. Він становить загрозу не тільки для Навального, а й для людей, які його оточують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 9 Вересня 2020 11:43
Помада на трусах була отруйна. І жінка взнала і впізнала.
Я Показати IP 9 Вересня 2020 18:37
маразм...на Макрона хай хавальники відкриють за жовті жилети..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus