USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Кубкова битва у меншості: драматична поразка «Волині» від «Маріуполя» у серії пенальті. Фоторепортаж

23 Вересня 2021 10:10
Виїзна кубкова звитяга над «Карпатами» в 1/32 фіналу Кубка України дозволили ФК «Волинь» привезти до Луцька команду Прем’єр-ліги. Доля жеребу вирішила, що в 1/16 «хрестоносці» на «Авангарді» протистоятимуть «Маріуполю».

Перед кубковою битвою чимало вболівальників згадувало одну з найбільших кубкових перемог над маріупольським «Іллічівцем» – 7:1. Але з того часу сталося багато змін. Нині команда з Маріуполя має однойменну місту назву, а «Волинь» виступає у Першій лізі. Проте матч все одно обіцяв бути захоплюючим. «Волинь» вперше здобула дві поспіль перемоги в чемпіонаті та була на піднесенні. Натомість «Маріуполь» в останньому турі УПЛ резервним складом розгромно програв «Шахтарю» (0:5), адже не зміг використати футболістів, взятих в оренду в «гірників».

Без сумніву «Маріуполь» у статусі команди Прем’єр-ліги був фаворитом протистояння, відтак Альберт Шахов виставив на матч основний склад, зробивши лише декілька змін: місце у воротах зайняв Коркодим, а замість Кучеренка в опорній зоні вийшов Чепелюк.
«Маріуполь» забрав м’яч під контроль на старті матчу, а перший небезпечний момент виник на 18 хвилині: Кащук обігрався з партнером на правому фланзі та навісив на Стасюка, але на удар головою останнього зреагував Коркодим. Однак активність маріупольців попереду все ж дала результат через три хвилини, щоправда не гольовий. Цюпу видалили за фол останньої надії на Топалові, адже той виходив віч-на-віч з голкіпером.
Попри гру в меншості, лучани достойно виглядали на фоні вищого за класом суперника та до кінця тайму таки зберегли свої ворота сухими.

Другий тайм нагадував перший – «Маріуполь» атакував, а «Волинь» відбивалася. Проте моменти в обох команд виникли лише наприкінці дев’яноста хвилин.
Спочатку потужного удару здалеку завдавав Хагназарі – над поперечиною. А на 80 хвилині «Волинь» після затяжної атаки маріупольців врятувала стійка.
Ще один момент «хрестоносці» мали на 87 хвилині, але голкіпер «Маріуполя» Турбаєвський потягнув потужний удар Рябова. Відтак свисток арбітра сповістив про те, що команди повинні зіграти два додаткові тайми по 15 хвилин.
В екстратаймах жодна з команд не стала ризикувати, тож долю путівки в 1/8 фіналу мала вирішити серія пенальті. Обидві команди пробили по дев’ять ударів. Вже перший удар лучан був невдалим – Квасов влучив у поперечину. Загалом «Маріуполь» двічі мав матч-бол (використаємо тут термін з тенісу), але «Волині» вдавалося врятуватися. Однак втретє «хрестоносці» врятуватися не змогли. Удар Рябова парирував голкіпер «Маріуполя», натомість Світюх був точний та вивів «Маріуполь» в 1/8 фіналу Кубка України (5:6 по пенальті).
Навряд попри фінальний результат хтось з вболівальників зможе дорікнути «хрестоносцям», адже ті билися у меншості протягом 100 хвилин. Проте везіння було на стороні «Маріуполя», який святкував перемогу та вихід в 1/8 Кубка України після драматичної серії пенальті.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
100 % Показати IP 23 Вересня 2021 10:51
Молодці! Майже весь матч грали в меншості на рівних! Молодці, не дивлячись на поразку по пенальті!
Volynfan Показати IP 23 Вересня 2021 13:16
Важкий матч, дякую хлопцям за боротьбу, а пенальті - то дійсно була лотерея!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus