USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Квіти, кульки та Гройсман: як зустрічали волинянку, яка перемогла на Паралімпіаді

20 Березня 2018 17:59
Урочиста зустріч національної паралімпійської збірної команди України з Паралімпійських Ігор, які проходили у Кореї, відбулася 20 березня в аеропорту Бориспіль. Зокрема, однією з переможниць стала наша землячка Юлія Батенкова-Бауман, котра взяла золото у змішаній лижній естафеті. До того ж 5 місце зайняла наша землячка Богдана Конашук, для якої ця Паралімпіада була дебютною.

Протягом Паралімпіади наша збірна завоювала 22 медалі, 7 з яких золоті, 7 срібних та 8 бронзових, що є найкращим за якістю медалей результатом за останнє десятиліття. Вперше за 12 років українці вибороли таку кількість золота. У загальнокомандному заліку наші паралімпійці зайняли 6 місце.

Так, протягом дійства ведуча свята спілкувалася з гостями, які прийшли зустріти спортсменів з корейського Пхьончхана. До того ж на екрані можна було спостерігати відео, на якому показані незабутні миті участі українців в Паралімпіаді.
Очікуючи на своїх рідних та близьких, родичі підготували квіти, кульки та намалювали плакати з привітання, а коли паралімпійці увійшли до залу, то пристуні буквально «вибухнули» оваціями на їхню честь.
Першим звернувся до паралімпійців Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, який відзначив, що для тих людей, які спостерігали за успіхом України, сьогодні надзвичайно приємний день.

«Ми можемо сказати, що ви справді найкращі. В той день, коли ви відправлялися на Паралімпіаду, ми небезпідставно вважали, що будемо зустрічати переможців. Ви довели, що ваша сила духу, ваша незламність, ваше прагнення до перемоги і відчуття відповідальності перед країною доведуть ваші зусилля до справжньої перемоги.

Сьогодні ми маємо можливість відзначити кожного з вас. За цими кадрами, які ми сьогодні побачили, є не тільки міцна воля і мужність, а й роки тренувань, абсолютно непрості хвилини. Ми щиро вболівали за перемогу, тому щиро радіємо, як і вся багатомільйонна Україна», - зазначив Володимир Гройсман та додав, що цьогоріч була ліквідована дискримінація, коли за вибороні нагороди олімпійці отримували більші нагороди, аніж паралімпійці, тож сьогодні вони мають такі ж виплати, як і олімпійські спортсмени.
Своєю чергою, президент Національного паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич розповів, що паралімпійці летіли транзитом через Амстердам, і коли наша зібрна вийшла з літака, то було дуже дивно, адже голандці, які спочатку зустріли своїх спортсменів, залишилися і зустріли українців: «Цей факт говорить про те, що ми робили там в Кореї. Для нас було важливо зробити ту переможну справу, яка на сьогодні потрібна українській державі та українському народу».

Валерій Сушкевич наголосив на значимості того, що вперше в історії України сесію Верховної було України було відкрито згадкою імені Тараса Радя – 18-літнього чемпіона Паралімпіади, який не має ноги. З його слів, підтримка, яку українці висловлювали спортсменам у соціальних мережах, була дуже важливою для них.

Також він звернув увагу на те, що було багато проблених викликів, зокрема судівство, яке традиційно працювало проти українців, до того ж, незважаючи на допінговий скандал, в останній день до змагань були допущені спортсмени з Росії, які безсоромно збирали медалі, хоча не повинні були їх отримувати, втім жоден з наших спортсменів не зважав на цю ситуацію.
Опісля урочистостей родичі нарешті змогли привітати та обійняти своїх Героїв та зробити з ними пам’ятні фото.

Олександр Зелінський
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus