USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Київський патріархат і УАПЦ хочуть об’єднатися

23 Вересня 2011 17:20
Предстоятелі Київського Патріархату та УАПЦ виступили за відновлення діалогу.
Про це йдеться в заяві прес-служби УПЦ КП на офіційному сайті, – пише Дзеркало тижня.
«Між нами досягнуто домовленість розпочати кроки для відновлення діалогу мїж УПЦ Київського Патріархату та Українською Автокефальною Православною Церквою щодо відновлення єдності Православної Церкви в Україні», – ідеться у спільній заяві патріарха Київського і всієї Руси-України, предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета та митрополита Київського і всієї України, предстоятеля Української автокефальної православної церкви Мефодія.
Керівники церков закликають єпископат, духовенство та вірних, а також українську громадськість сприяти остаточному утворенню в Україні єдиної помісної церкви.
«Ми сподіваємося, що з Божою допомогою та спільними зусиллями нам вдасться досягти цього», – зазначають Філарет і Мефодій Мефодія.
Таким чином духовенство хоче об’єднати українське суспільство.
«Українське суспільство поділене – ми бачимо суперечки між політиками, спроби посіяти ворожнечу на ґрунті мови, національної належності, регіону проживання. На жаль, однією з причин поглиблення суспільного розділення є також і відсутність єдності Православної Церкви в Україні та викликана цим ворожнеча. Наше бажання – зробити для єднання українського суспільства те, що в наших силах, а саме – подолати церковне розділення», – ідеться у заяві.
Домовленості було досягнуто під час зустрічі Філарета і Мефодія, на якій був присутній Віктор Ющенко.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Роман Показати IP 23 Вересня 2011 18:51
А де коментар Exaboto? Ау чудо з смайликом , ти де?
Exaboto до Роман Показати IP 23 Вересня 2011 19:10
"однією з причин поглиблення суспільного розділення є також і відсутність єдності Православної Церкви в Україні та викликана цим ворожнеча." - оце пузатік правильно сказав. Релігія не обєднує людей, вона робить їх ворогами.
911 Показати IP 24 Вересня 2011 11:55
Помагай, Боже, владикам! Дивишся, і постане єдина Помісна Церква в Україні! Слава Богу за все!
Любомльчанин Показати IP 24 Вересня 2011 19:58
Дає Бог розуму керівникам Церкви - нехай ще дасть керівникам України...
kvaak30 Показати IP 24 Вересня 2011 23:03
Я теж хотів би, аби ті дві церкви об'єднались, адже їх взагалі нічого не роз'єднує, адже і одна і інша є Українською Церквою.
filadelfos Показати IP 25 Вересня 2011 10:56
"«Українське суспільство поділене... суперечки між політиками, спроби посіяти ворожнечу на ґрунті мови... поглиблення суспільного розділення є також і відсутність єдності Православної Церкви в Україні... " - только сейчас увидели?? Простите, а куда ж раньше смотрели?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus