USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку лабораторний центр почав робити платні ПЛР-тести для всіх охочих

29 Липня 2020 19:29
З 22 липня у вірусологічній лабораторії ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» можна зробити ПЛР та ІФА-тестування на COVID-19 на платній основі.

Про це повідомляє адміністрація установи.

Зауважують, що ПЛР–тест показує наявність або відсутність в організмі людини РНК вірусу. Завдяки цьому він може виявити у захворілого коронавірус в перші дні зараження. Проводять ПЛР-тестування шляхом забору зразків з верхніх дихальних шляхів (носоглотки) пацієнта. Такий тест визначає, чи є у людини інфекція саме зараз.

Установа пройшла верифікацію (відповідно до встановленої процедури Міністерством охорони здоров’я України), має право проводити ПЛР тестування з метою дострокового припинення самоізоляції в зв’язку з перетином державного кордону та доступ до системи внесення результатів в рамках електронного сервісу «Дій вдома».

Вартість одного дослідження на визначення коронавірусу SARS-CoV-2 методом ПЛР – 976,82 грн, забір матеріалу — 91,85 грн.

Результат дослідження видають замовнику наступного дня або надсилають на вказану електронну адресу.

Рекомендації перед здачею аналізу:

За 3-4 години не вживати їжу, не пити, не чистити зуби, не полоскати горло, не вживати жувальну гумку, не курити.

За 6 годин до забору матеріалу не використовувати лікарські засоби для зрошення ротоглотки та препарати для розсмоктування.

Безпосередньо перед взяттям матеріалу не використовувати пастилки для освіження дихання.

Оформлення документації здійснюють фахівці обласного лабораторного центру за адресою за адресою м. Луцьк, проспект Волі, 55, щоденно, крім вихідних з 8.30 до 17.00 год, перерва на обід з 13.00 до 14.00 год., тел. 0332757780.

Окрім того, можна перевірити наявність у себе титру захисних антитіл – імуноглобулінів М та G (тобто набутого імунітету) до коронавірусу методом ІФА. Біологічним матеріалом для дослідження є кров. Вартість одного дослідження методом ІФА – 157,72 грн. Забір матеріалу проводиться в найближчій поліклініці або в будь-якому іншому медичному закладі.

Проте необхідно знати, що результат ІФА-дослідження не є підставою для дострокового припинення самоізоляції.

Як повідомлялося раніше, на Волині – 18 закладів, у яких проводять тести на COVID-19 методом ІФА. У тому числі у Луцьку такі дослідження можна зробити у Волинській обласній клінічній та інфекційній лікарнях, у перинатальному центрі , дитячому медико-територіальному об’єднанні, онкологічному диспансері, у центр ВІЛ та СНІДу, а віднедавна і у Волинському обласному лабораторному центрі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
К.лучанин Показати IP 29 Липня 2020 20:24
я так бачу ,що короновірус у нас назавжди! У кого такі гроші на тести ? Пенсіонерам наказано довго жити,тобто збиратись у засвіти. Медицини у нас немає. Червона зона нам уже визначена владою ЗЕ. РОзвязка має бути. Вже недовго залишилось.
Аліна Показати IP 21 Серпня 2020 08:58
Додзвонитись неможливо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus