USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Лапіна просять посприяти в початку опалювального сезону в Луцьку

13 Жовтня 2017 18:07
Виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт від імені громади Луцька звернувся до народного депутат України Ігоря Лапіна з проханням вплинути на ситуації навколо ТзОВ «Тепелен» та допомогти ДКП «Луцьктепло».

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

У листі-зверненні до нардепа, зокрема, сказано: “... лучани стурбовані ризиками зриву опалювального сезону через критичний стан одного з найбільших підприємств, яке забезпечує належну життєдіяльність міста – Державного комунального підприємства «Луцьктепло».

Проблеми виникли через арешт усіх рахунків підприємства задля примусового стягнення коштів у сумі 28,2 млн грн на користь ТзОВ «Тепелен», з яким «Луцьктепло» не мало жодних господарських стосунків.

...реальна можливість виникнення соціального загострення через відсутність опалення не може не турбувати. Усвідомлюючи усі негативні наслідки блокування роботи підприємства, у тому числі значної заборгованості із заробітної плати перед його працівниками, керівництво міста та підприємства неодноразово зверталось до уповноважених представників товариства з проханням розблокувати рахунки “Луцьктепло”, однак жодної відповіді не отримали.

Ситуація ускладнюється також через ризики зупинки та втрати Проекту модернізації системи централізованого теплопостачання міста, який реалізується комунальним підприємством у співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку, адже підприємство вимушено порушує власні зобов’язання перед кредитором та підрядниками, у т.ч. іноземними, які виконують передбачені проектом роботи та справедливо сподіваються на їх оплату. Реалізація вказаного проекту дозволить вивести на якісно новий рівень як роботу підприємства, так і забезпечення лучан послугами теплопостачання, адже проектом передбачене використання 3250 тис.євро гранту на встановлення індивідуальних теплових пунктів у більш як двохстах багатоповерхівках міста”.

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт сподівається, що втручання народного депутата, задля збереження позитивного іміджу міста та його належної життєдіяльності, у найкоротші терміни дозволить позитивно змінити ситуацію.

Нагадаємо, що рахунки ДКП «Луцьктепло» лишаються заблокованими через аферу «Континіуму», адже «фірма-прокладка» «Тепелен» намагається незаконно стягнути 28 мільйонів гривень. Через борг у розмірі 28 мільйонів гривень «Луцьктепло» не може реалізовувати грантовий проект із модернізації системи теплопостачання міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучанин Показати IP 13 Жовтня 2017 18:16
та не відмиється вже лапоть..дивно що він не пропав..а все тримається за кормушку.. видно совісті 0..і ні грама не прибавилось..А стосовно опалення..якщо влада не здатна запалити у будинках мешканців міста та області..
пенсіонерка Показати IP 13 Жовтня 2017 18:34
Є два варіанти або померти з голоду або з холоду. Слава Українському Рошену!
Вахтанг Показати IP 13 Жовтня 2017 20:04
З такими цінами на опалення - давати тепло потрібно якнайпізніше
Анонім Показати IP 14 Жовтня 2017 00:39
Оплески, гучні, щоб аж вуха позакладало, ВСІМ причетним! Від цієї вправи стає набагато тепліше!
Читач Показати IP 14 Жовтня 2017 12:18
Напрацьовується дивна стратегія: опалення включати якнайпізніше, їсти якнайменше і переважно акційні товари, на всьому економити... А коли ж жити нормально? Після таких "ощадливих процедур" доведеться жити дуже дорого в лікарнях...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus