USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Латвійські лісівники разом з волинськими передали два джипи та ліки для ЗСУ

23 Травня 2022 22:26
Іноземним волонтерам останнім часом складно доправляти гумвантажі в Україну. Мало того, що долають великі відстані, та ще й годинами чекають у чергах на кордоні.

Українським військовим дуже потрібні позашляховики на фронті, бо ж вони часто виходять з ладу. Днями латвійські волонтери разом з лісівниками привезли на Волинь ліки та два джипи для військових і людей з Маріуполя, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Як розповів латвійський лісівник Каспарс Шуковскіс, у нього був 10-річний пікап Toyota. Купив собі нову машину, а стару віддав ЗСУ. Ще й пального привезли.

Латвійські волонтери обурені ситуацією на кордоні. Бо ж замість того, аби швидко доправити гумвантаж та автівки на фронт для військових, стояли в довжелезних чергах разом із фурами.

«Черги великі. Машини з транзитними номерами їдуть. Купують автомобілі і утворюються черги. Наш знайомий простояв на кордоні чотири дні, поки проїхав. Складно зараз перетинати кордон», – констатує волонтер з Латвії Крістапс Котанс.

Окрім машин, латвійські волонтери привезли на Волинь ще й медикаменти. Перелік ліків, які доправили з Латвії, чималий: шовні матеріали, еластичні та абсорбувальні бинти, стерильні халати, матеріали для перев’язок та гелі, які швидко гоять рани.

Вантаж вже традиційно приймали волинські лісівники. Більше того, волинські лісівники передали 21 автівку на ЗСУ.

«Зараз ми здійснюємо дуже багато ресурсної допомоги, якої вже надано на понад десять мільйонів», – зазначає головний спеціаліст відділу використання лісових ресурсів Олександр Боровицький.

Співпраця латвійських волонтерів-лісівників з волинськими склалась із перших днів війни. А вже згодом до них приєдналися й інші волонтери. Такий тандем дозволив збільшувати поставки гумвантажів в Україну з Латвії, а також налагодити ефективну логістику.

«Ми зібрали медичні препарати, які потрібні для шпиталю та на передовій лінії. До нас підключився концерн Латвії, один з передових деревообробних підприємств, який працює в лісовій галузі Латвії та по всьому світу. Допомога ще буде. Ми будемо допомагати вам до перемоги!» –запевнив голова Ради Сертифікації лісів Маріс Лиопа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лісовик Показати IP 24 Травня 2022 07:54
а волинсьи могли б і літак купити і не один

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus