USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Ляльки-мотанки з Бахмута: в центрі Луцька збирали кошти на потреби 14-ї бригади

12 Квітня 2024 19:26
Історія порятунку ляльок-мотанок із Бахмута стала відома під час благодійного передвеликоднього марафону. Тепер ці ляльки допомагали збирати гроші для військових із 14-ї бригади.

«Я очікувала, що він прийде з війни і подарує мені букет. На жаль, ми возимо йому букети», – говорить вдова Любов Головчак, ідеться в сюжеті «12 Каналу».

Жінка має шестеро дітей, велике господарство та складну долю, як і багато дружин, чоловіки яких не повернулися з війни. Разом із дітьми вона прийшла на Театральний майдан у Луцьку на благодійний марафон «Великдень зігріває душі», який організували волонтери бібліотеки для юнацтва. Тут – і концерт, і ярмарок, і особливі ляльки-мотанки.

«Ці ляльки-мотанки були врятовані нашими захисниками з Бахмута. Хлопці просто побачили, що вони валяються біля якогось приміщення. І вони їх поскладали в коробки. Три ящики привезли сюди. Це просто неймовірно», – розповідає заступниця директора Волинської бібліотеки для юнацтва Любов Фрадинська.

Мотанки, які привезли військові зі знищеного Бахмута, волонтери розклали в бібліотеці. Планують продавати їх у різних локаціях, щоб назбирати гроші на необхідні речі для наших захисників. За словами працівників бібліотеки, ляльки-мотанки викликали великий інтерес.

«Усі наші працівники, всі користувачі дивилися на ці ляльки-мотанки і кожен знаходив саме свою ляльку… Той, хто хоче дитину, вибрав мотанку з маленькими ляльками, тобто дітками. Той, хто хоче вийти заміж, вибрав ляльку-мотанку з фатою», – коментує Любов Фрадинська.
Читати ще: «16 років спільного життя принесли на довідці про смерть», – вдова загиблого на війні Героя з Волині Євгена Головчака

Купила ляльку і Любов Головчак. Каже, що завжди підтримує благодійництво для військових і привчає до цього дітей. Її чоловік Євген загинув восени 2022 року на Харківщині. Любов наголошує: тепер її життя – це діти та великегосподарство.

За кошти, зібрані на акції, волонтери планують придбати ліхтарі на каски для бійців із 14-ї бригади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus