USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Ліцей у Боголюбах отримав нове обладнання для майстерні трудового навчання

11 Липня 2020 14:52
Для ліцею села Боголюби придбали обладнання для майстерні трудового навчання. Це стало можливим за ініціативи народного депутата Вячеслава Рубльова та сприяння Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом".

«Ще восени, коли було відкриття гімнастичного залу в закладі, Вячеслав Рубльов пообіцяв, що допоможе в питанні обладнання кабінету трудового навчання, – розповідає директор ліцею Олена Довгальова. – І я хочу від імені учнівського, батьківського колективу, вчителів закладу подякувати за придбання цих станків».

У майстерні, де проводять уроки трудового навчання, з’явилися токарний та деревообробний станки, шліф-машини, електролобзики та багато дрібного інвентарю, який згодиться дітям під час уроків, повідомляють у пресслужбі нардепа Рубльова.

Вчителька додає: в ліцеї здобувають освіту 350 дітей, а трудове навчання відвідують учні з 5-го по 9-й клас, а це орієнтовно більше сотні хлопчаків.

«Діти матимуть реальну можливість навчатися, отримувати необхідні знання та втілювати їх на практиці», – переконана очільниця навчального закладу.

За словами народного депутата, завдяки таким проектам, які втілює Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», діти можуть повноцінно навчатися та розвиватися.
«Коли я навчався в школі, то у нас були станки повоєнного зразка, а тут діти зможуть практично втілити свої навички і навіть зробити щось для школи. Сподіваюся, що коли діти прийдуть в навчальний заклад, ми зможемо оцінити їхні роботи, – каже Вячеслав Рубльов. – Це приклад того, як сільські школярі можуть отримати такі ж комфортні умови навчання, які доступні дітям з обласного центру».

Ще одна проблема в ліцеї, яка потребує вирішення – забезпечення повноцінного навчання для тих школярів, які займаються за індивідуальною програмою. Йдеться зокрема про діток, які здобувають освіту в класах для інклюзивного навчання. Таких діток в ліцеї четверо.

«Нам потрібно спеціалізована техніка, монітор та збірники різних методик, які розроблені професіоналами. На жаль, держава забезпечує потреби не в повному обсязі, тому доводиться звертатися за допомогою», – каже психолог Мирослава Третяк.


Нагадаємо, в жовтні минулого року в ліцеї був відкритий гімнастичний зал та облаштоване приміщення під тренажерний зал у підвальному приміщенні ліцею. Усі витрати, а це більше 4 млн грн, на ремонт підвального підвалу та його, так би мовити, перепрофілювання, були виконані за рахунок бюджету Заборольської об’єднаної громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus