USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Лондон вибачився за внесення тризуба до посібника про екстремізм

21 Січня 2020 09:34
В уряді Великої Британії перепросили за те, що в антитерористичному посібнику поліції був розміщений тризуб України поруч із терористичними символами.

«Ми усвідомлюємо й шкодуємо через образу, заподіяну появою українського тризуба в «наочному посібнику» британської поліції. Як уже заявляли в поліції, в цьому документі чітко зазначено, що багато символів, наведених у ньому, не становить інтерес у боротьбі з тероризмом», – ідеться в заяві речника британського уряду, повідомило Посольство Великої Британії в Україні.

У заяві також говориться, що «британська влада глибоко поважає офіційні символи української державності, зокрема Державні Прапор, Герб і Гімн України. Ми визнаємо, що Тризуб як головний елемент Державного Герба України має конституційне, історичне та культурне значення для народу України. Велика Британія залишається на позиціях повної підтримки незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. Ми сподіваємось на поглиблення наших двосторонніх відносин у прийдешні роки».
Як повідомлялося, антитерористичний посібник із українським тризубом підготував антитерористичний відділ поліції і поширив його серед освітян та медиків Британії. Цим обурилися представники українського посольства в Британії. У МЗС України заявили, що очікують на офіційний коментар британського Форін Офісу та поліції щодо інформації про те, що до «Посібника з протидії екстремізму», розповсюдженого правоохоронцями країни, включили український державний герб – тризуб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Народна прокуратура Показати IP 21 Січня 2020 10:18
Так його видалять з посібника чи ні? Чи все, як завжди, завершиться лише стурбованістю?
Оптимістка Показати IP 21 Січня 2020 10:37
Глибоко поважає- ха-ха! Толку з тих вибачень.
Клава Показати IP 21 Січня 2020 11:29
певне, Британії тризуб засоціювався як небезпечний для "пташок" сусідніх держав..
3 Показати IP 21 Січня 2020 12:31
А герб азова то лишився))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus