USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лубінець закликав публічно не називати прізвищ полонених, це шкодить обміну

28 Січня 2023 22:33
Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець закликав родичів військовополонених не називати їхніх прізвищ, щоб не ускладнювати роботу з їх повернення на батьківщину.

Про це омбудсман сказав у ефірі «1+1», передає Укрінформ.

«Я звертаюся до всіх родичів, ми (українська влада – ред.) дуже просимо: так, треба казати про те, що рф тримає наших героїв і героїнь. Але як тільки ви називаєте конкретні прізвища – ви маєте зрозуміти, що це ускладнює нам нашу роботу (з їх повернення – ред.). Привертайте увагу до процесу, до того, що рф порушує Женевські конвенції – не називаючи конкретних прізвищ», – заявив Лубінець.

За словами Уповноваженого ВР, люди можуть розповідати про умови, за яких захисники потрапили у полон – наприклад, герої Маріуполя. «Але знову ж таки – прізвища не називайте, ми вас дуже просимо», – наголосив посадовець.

Омбудсмен також зазначив, що не можна говорити про кількість українських полонених, бо рф може це використати не на користь процесу їх повернення, який українській владі вдалося налагодити. «Публічність заважає», – запевнив Лубінець.

При цьому він висловив думку, що російський омбудсмен тетяна москалькова особисто зацікавлена, аби показати результати процесу обміну.

«І ці результати у нас є. Наприклад, вона привезла список з 23 наших військовополонених, які у нас вважалися фактично загиблими», – зазначив омбудсмен.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 29 Січня 2023 07:48
початок здачі оборонців Маріуполя 2.0?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus