USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучанам ремонтують двір, а вони протестують

30 Серпня 2013 10:45
Обурені мешканці дев’ятиповерхівки, що на проспекті Відродження у Луцьку, знову вийшли з протестом проти будівництва парковки на території дитячого майданчика. Цього разу на роз’яснення ситуації прийшов сам Луцький міський голова Микола Романюк та головний комунальник міста Іван Кубіцький, - повідомляє ТРК «Аверс».

Нагадуємо, нещодавно розпочали будівництво парковки для автомобілів біля будинку, що на проспекті Відродження 14-а. Під час робіт «Луцькавтодор» пошкодив електричний кабель. На кілька годин мешканці прилеглих будинків залишились без електрики. Мешканці двору виступають проти будівництва автопарковки. Люди не хочуть, щоб на території, де мали б гуляти їхні діти, була стоянка для автівок. Будівництво тимчасово припинили: «Ми просили показати план, чому нам проект не показують, вони починають рити невідомо що. Давайте ми зараз все всім розкажемо».

ЧИТАТИ ЩЕ: ЗАМІСТЬ ДИТМАЙДАНЧИКА У ЛУЦЬКОМУ ДВОРІ БУДУЮТЬ АВТОСТОЯНКУ. ВІДЕО

Втихомирити лучан прийшов сам луцький мер Микола Романюк. Очільник міста показав жителям план роботи із благоустрою прибудинкової території та пояснив створену ситуацію: «Буде робитися повністю благоустрій всієї прибудинкової території, всього двору, питань нема по цьому, нема», - зазначив міський голова

Вуличне освітлення, дитячий майданчик розміром 10/15 метрів та парковка для авто на 12 місць. Все це закладено в проекті, кошторис благоустрою двору становить 800 тисяч гривень.

Головний комунальник Луцька Іван Кубіцький зауважив: «Цей будинок згідно з переліком ще минулого року був включений в ремонт, тобто, робиться планово, в минулому році брак коштів не дозволив зробити, робимо благоустрій цього двора в цьому році».

Планом благоустрою території зацікавилися мешканці прилеглих будинків. Вони вважають, що увесь рейвах зчинився саме через необізнаність місцевих у тому, що відбуватиметься на території двору. Мовляв, усі вже звикли, якщо в дворі працює техніка, - це обов’язково будується черговий розважальний заклад або автостоянка. А тут - не вірять своїм очам - благоустрій та ремонт.

Міський голова не заперечує - у скандалі винні самі чиновники: «Ви праві, з тої точки зору, що почалися роботи і вам не розказали, що має робитися в дворі, тут ви сто відсотків праві».

Мешканка Ольга Борода з цього приводу зазначила: «За благоустрій двору я з міським головою погоджуюсь, а за автостоянку, то стопроцентової згоди я не даю».

Очільник міста переконує - без парковки ніяк - водії лишатимуть свої авто прямо на газонах.

Остаточної згоди від мешканців на облаштування парковки мер так і не почув, втім, запропонував до п’ятниці поміркувати та зібрати підписи «за», або ж «проти» запропонованого проекту. А поки усі роботи по облаштуванню території припинено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Луцьк Показати IP 30 Серпня 2013 11:14
Полішуки....
40й до Луцьк Показати IP 30 Серпня 2013 12:19
А ти хто? Живеш 3роки в Луцьку і пантуєшся?
Вова до 40й Показати IP 30 Серпня 2013 13:11
Полішук - це не місце проживання, це тип мислення і стиль життя.
трофим Показати IP 30 Серпня 2013 14:42
слава меру бо сам працюе а служби сплять
Ласковая Показати IP 30 Серпня 2013 14:54
Барани якісь. В нашому дворі теж наводили лад минулого року. Є все: і дитячий майданчик, і парковка, і місця для сушки одягу, і килимки є де вибити. Ніхто не страйкував. А таким скандальним нічого не робіть взагалі, нехай борсаються в болоті, виламують ноги в ямках.
ми Показати IP 30 Серпня 2013 15:33
краще машини ставити на парковці чим біля гірки де бігають діти. я за парковку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus