USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучани хочуть перейменувати провулок Черешневий на Героїв УПА

21 Лютого 2020 11:31
Мешканці провулку Черешневого у Луцьку хочуть повернути попередню назву вулиці – Героїв УПА. Так, лучани, які звернулися до міської ради, кажуть, що у місті ніколи не було провулку Червоноармійського, однак був Вишківський. Далі його перейменували на вулицю Червоноармійську, а потім – на Героїв УПА.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань перейменування назв Луцька сьогодні, 21 лютого.

До луцької міської ради звернувся лучанин Леонід Чайка, який зазначив, що серед місцевих мешканців через перейменування луцького провулку Червоноармійського на Черешневий. Лучани кажуть, що таким чином змінила назву й частина вулиці Героїв УПА.

Зокрема, там, де, згідно із реєстром знаходиться провулок Червоноармійський, по факту мешканці вулиці проживали на вулиці Героїв УПА. Після зміни нумерації цю частину вулиці Героїв УПА перейменували на провулок Черешневий. Внаслідок цього лучани, які жили на вулиці Героїв УПА, не розуміють, чому після прийняття рішення про перейменування вони стали проживати на провулку Черешневому.

Зі слів голови комісії Миколи Федіка, у цілому лучани проти перейменування вулиці Героїв УПА на Черешневу.

«Ми розглядали це питання під час комісії 7 жовтня 2019 року. Були певні неузгодження з мешканцями. Сама вулиця, яку перейменували на провулок Черешневий, раніше називалась Червоноармійською. Це була паралельна вулиця до Героїв УПА. Потім частину вулиці Героїв УПА перейменували на провулок Черешневий. Тепер мешканці хочуть вернути назву провулку Героїв УПА. А оскільки така вулиця вже є. І вона не може бути перпендикулярною, тому є пропозиція перейменувати провулок Черешневий на провулок Героїв УПА», - зазначив голова комісії.

Він зазначив, що громадське обговорення тривало протягом двох місяців.

«Всі мешканці виступили за цю ідею. Люди хотіли вернути все як було, але це неможливо. Тому просять хоча б повернути провулок Героїв УПА», - додав депутат.

Зваживши всі «за» і «проти» члени комісії прийняли рішення рекомендували комісії з питань законності підготувати відповідний проєкт рішення про перейменування провулку на пленарне засідання сесії, яке відбудеться у середу, 26 лютого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 21 Лютого 2020 14:15
Більше нічого не вміють. Тільки переіменовувати.
Glover Показати IP 21 Лютого 2020 15:21
Така вулиця вже є!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus