USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Лучани найактивніше укладають декларації з лікарями

25 Травня 2018 12:51
З понад 150 тисяч декларацій з лікарями, укладених на Волині, понад 45 тисяч підписали жителі Луцька.

Про це стало відомо під час прес-конференції, присвяченої питанням підписання декларацій із лікарями, яку організував Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування спільно із управлінням охорони здоров’я Волинської ОДА 25 травня у Луцьку.

За станом на сьогодні на Волині уклали 152,809 тисячі декларацій з лікарями, з них понад 117 тисячі – дорослі та 35,606 тисячі – діти. Як повідомила заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА Марія Гогоша, лідерами за кількістю підписаних декларацій є Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2 міста Луцька (19,6 тисячі підписаних декларацій), Ковельське територіальне медичне об’єднання (17,642 тисячі), Луцький район (12,257 тисячі). Спочатку цей процес тривав повільно, втім, щодня все більше волинян підписують декларації. Про результати управління щопонеділка звітує міністерству і наразі Волинь входить у п’ятірку областей-лідерів за цим параметром. З деклараціями працюють 490 лікарів, серед яких 372 – лікарі загальної практики сімейної медицини, 28 терапевтів та 90 педіатрів. 21 центр первинної медико-санітарної допомоги та дитяча поліклініка приєднані до медичної інформаційної системи.


Своєю чергою, начальник управління охорони здоров’я Луцької міськради Микола Якимчук повідомив, що зі 150 тисяч декларацій, укладених в області, понад 45 тисяч підписали у Луцьку. Найбільше – у ЦПМСД №2 (майже 20 тисяч), у ЦПМСД №1 – понад 8 тисяч. Нещодавно заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк повідомляв, наскільки справдилися прогнози міністерства щодо динаміки підписання декларацій українцями. Так, планували, що до кінця року лікаря оберуть 30% українців, а наразі декларації підписали вже 25% населення.


Посадовець наголосив, що відповідно до законодавства, пацієнт має право укладати декларацію з лікарем незалежно від свого місця реєстрації та місця проживання. Таким чином, ті, хто проживає у луцьку, але зареєстрований в районах області, можуть безперешкодно укладати декларації з лікарями у Луцьку.

До того ж, двічі на рік пацієнт має право змінювати свого сімейного лікаря за бажанням, укладаючи декларацію з іншим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus