USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Лучан закликають не зволікати з вибором сімейного лікаря

25 Травня 2018 13:57
Спеціалісти, які вже встигли укласти понад 1200-1300 декларацій з пацієнтами, працюють у Центрі первинної медико-санітарної допомоги №2. У заклад також активно звертаються пацієнти, зареєстровані за межами міста. Медики закликають містян не зволікати з обранням лікарів до осені, адже тоді збільшаться черги в медичних закладах.

Про це йшлося під час прес-конференції, присвяченої питанням підписання декларацій із лікарями, яку організував Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування спільно із управлінням охорони здоров’я Волинської ОДА 25 травня у Луцьку.

Як повідомив виконувач обов’язків головного лікаря КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №2» Віктор Пахарчук, у закладі є три спеціалісти, які є лідерами за кількістю підписаних декларацій з пацієнтами. Вони підписали 1316, 1237 та 1210 декларацій відповідно. Зауважимо, що максимально допустиме число декларацій на одного лікаря становить 2200. Ці лікарі, з його слів, працюють вже не одне десятиліття на території обслуговування ЦПМСД №2 і до них звертаються пацієнти з усього міста та навіть районів області. Вже 1500 пацієнтів, які зареєстровані за межами Луцька, підписали декларації з лікарями закладу.
Нагадаємо, що укладати декларації з лікарями можна незалежно від місця реєстрації та фактичного проживання.

Заявляють про себе і молоді спеціалісти закладу, деякі з яких вже уклали понад 300 декларацій. Якщо у когось кількість декларацій буде невеликою, такі лікарі відпрацьовуватимуть як чергові: ті громадяни, які не підписали декларацій з жодним з лікарів, звертатимуться саме до чергових.

Попри те, що Луцьк наразі лідирує за темпами підписання декларацій в області, лучан закликають обирати сімейних лікарів саме зараз, поки не розпочалася осінь та відповідне збільшення кількості інфекційних захворювань і, відповідно, навантаження на лікарів та збільшення черг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 25 Травня 2018 16:51
Кого ж обрати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus