USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Лучани оцінили роботу комунальників на «3-». Опитування

27 Жовтня 2016 12:45
Жителі міста оцінюють роботу комунальних служб нижче, ніж діяльність міської ради та міського голови, як свідчать результати репрезентативного опитування, яке провели нещодавно у Луцьку.

Про це йшлося під час засідання круглого столу на тему: «Результати року роботи місцевої влади Луцька» 27 жовтня.

Як розповів політтехнолог, редактор інформаційного агентства «ZNAJ.UA» та «Politeka.net» Тарас Богдан, дослідження щодо результатів року роботу місцевої влади відбувається у різних містах України. Так, соціологи здійснюють дослідження, а інтернет-портали забезпечують його інформаційну підтримку. З його слів, проект не є політичним, а створений за власною ініціативою. Отримавши результати дослідження, організовують круглі столи для презентації цих результатів.

Керівник соціологічної кампанії, засновник Центру досліджень та комунікацій «Active Group» Андрій Єременко повідомив, що заміри здійснювали у п’яти великих містах. У Луцьку зробили репрезентативне опитування 1480 респондентів - чоловіків та жінок віком понад 18 років, які проживають у Луцьку, з похибкою в 2,2-2,4%.

Серед питань, які ставили лучанам: «чи у правильному напрямку розвивається ваше місто?». Так, 45,7% опитаних вважають, що у правильному, 36,5% - «швидше у правильному». Таким чином, лучани належать до найбільш оптимістичних з опитаних, порівняно з Києвом, Полтавою, Дніпром, Одесою та Львовом. Лише у Харкові відсоток респондентів, які вважають, що місто розвивається у правильному напрямку становить 47,9% (експерти це пояснюють майже повною відсутністю опозиційних до міської влади ЗМІ у Харкові).


Роботу міського голови за п’ятибальною шкалою оцінили на 5 балів 13,3% опитаних у Луцьку, на 4 бали – 33,8%, на 3 бали – 30,4%, на 2 бали – 13,9%. Середній бал таким чином становить 3,3, що нижче, ніж у Харкові (3,4), але вище, ніж в Одесі (2,6) та Києві (2,9).


Традиційно нижчі показники оцінки роботи міської ради, адже депутати, здебільшого, менш відомі мешканцям міста, ніж міський голова. Так, у Луцьку середня оцінка діяльності міськради становила 2,62 (на 3 бали її діяльність оцінили 40,7% респондентів).

Найнижчу оцінку лучан (2,49) отримали комунальні служби. Цей показник нижчий, ніж у Полтаві (2,8), Києві (2,6), Харкові (3,4), Дніпрі (2,6), але дещо вищий, ніж в Одесі (2,4).


Також опитали лучан щодо оцінки роботи міської влади за 13 різними напрямками: від міського транспорту до створення робочих місць. Йшлося не про результати роботи, а швидше про наміри, адже протягом одного року неможливо втілити всі плани.

Виявилося, що мешканці міста найкраще зауважили, що міська влада опікується будівництвом житла, міським транспортом, благоустроєм міста, культурою, освітою, дорогами та соціальною політикою. Найменше помічають лучани роботу міської влади у сферах енергозбереження (2,6 балу), комунальних служб, ЖКГ (2,5), охорони здоров’я (2,5) та створення робочих місць (2,4).

Зауважимо, що до участі в обговоренні результатів опитування запрошували першого заступника міського голови, секретаря міськради та депутатів, однак, жоден з запрошених не з’явився, очевидно, з причини одночасного проведення сесії міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus