USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як лучани відреагували на вимоги студентів їздити у міських маршрутках за 2,5 грн

9 Грудня 2018 15:50
Деякі студенти у Луцьку заявили про необхідність пільг для студентів у луцьких маршрутках. Так, 10 грудня активісти готові вийти на мітинг, щоб вартість проїзду для них становила 2,5 грн.

Зауважимо, представники міської влади з цього приводу акцентували, що бюджет Луцька просто не потягне пов’язані з цим відшкодування перевізникам, до того ж пільговий проїзд для студентів діє в тролейбусах. Оскільки в міському бюджеті немає коштів для пільгового проїзду студентів, перевізники змушені були б підняти вартість проїзду до 7,5 грн.

Новина викликала бурхливу реакцію у соцмережах.

Зокрема у коментарях у Фейсбуці більшість лучан переконані, що пільговий проїзд у маршрутках студентам не потрібний, адже вони їздять за 1 грн у тролейбусах, якими можна дістатися до будь-якого навчального закладу у межах міста.
Дехто зазначає, що така ініціатива окремих студентів має політичне підґрунтя, а ті, хто закликають до мітингів просто стали об’єктом маніпуляцій напередодні виборів.
Окрім того, коментатори додають, що проїзд завжди був платний і для студентів, і для пенсіонерів, загалом для усіх дорослих пасажирів. Також акцентують, що студенти спроможні знайти підробіток.
До слова, представники Студентських рад ЛНТУ та СНУ імені Лесі Українки заявили, що згідно проведених опитувань більшість студентів цих університетів не будуть брати участі у мітингу, оскільки не підтримують ідеї пільгового проїзду за рахунок інших категорій населення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Любарт Показати IP 9 Грудня 2018 16:30
Завтрашньою вимогою любителів халяви буде безкоштовне таксі.
Євгеній до Любарт Показати IP 10 Грудня 2018 23:00
До чого, Ви, написали "любителів халяви"? Ви розумієте, що є багато студентів не з міста Луцьку, і не встигають добратися до свого навчального закладу, тому вони змушені користуватися Маршрутним Таксі, також наші тролейбуси, мають багато випадків, коли просто можуть стати по-серед дороги чи їздити 1 раз за 30-40 хвилин.
віктор до Євгеній Показати IP 12 Грудня 2018 12:05
Люди їздять на роботу часто теж не з міста - і встигають якось. Їм що - зарплату витрачати тепер на дорогу ? Шановні студенти, не вистачає грошей - шукайте підробіток. Ви хочете в Європу, а там кожен дбає за свій добробут САМ, навіть церква каже - працюй во славу Божу.
Житель міста Показати IP 9 Грудня 2018 16:35
Чому немає ЖОДНОГО інтерв'ю з студентами, які аргументують необхідність зменшення плати?
Лучанин до Житель міста Показати IP 9 Грудня 2018 17:07
Бояться бути пи**еними))
Лучанин Показати IP 9 Грудня 2018 17:06
Шановні, офіційно в Луцьку не існує маршрутних таксі, лише автобуси. Так хто за що хоче платити?
Анонім Показати IP 9 Грудня 2018 17:10
Тепер молодь їздить на велосипедах.Де велосипедні доріжки?
Я до Анонім Показати IP 9 Грудня 2018 19:36
Чому молодь,всі їздять,доріжки є,але деколи не продумано в деяких місцях зроблені.Тепер біда в іншому,по велодоріжках ходять яжмать з колисками і інші.
Лучанка Показати IP 9 Грудня 2018 19:03
а скільки тих студентів потім працює за фахом?
Луцьк Показати IP 9 Грудня 2018 19:45
Після таких "нововведень"- пільги для студентів в маршрутках, пересічні лучани які змушені будуть платять повний проїзд, просто реально будуть гамселити студентів!! Без образ.Так що добре подумайте перш ніж прийняти таке рішення.
Андрій Показати IP 9 Грудня 2018 23:15
Як на мене, то не такі ті студенти вже й бідові. Практично у кожного як не "iPhone" (бо це модно і понтово) то якийсь інший недешевий гаджет. Вдягнені теж пристойно. А тут їм проїзд зроби дешевшим. Уявляю ситуацію : зупинка, заходить чоловік/жінка років 40-60, а на всіх місцях сидить "цвіт нації" і "залипають" в телефонах (і це за 2,50 грн.), а старші всю дорогу будуть стояти за 7,50 грн. Звичайно я тільки "за" щоб дійсно знедолені, сироти та з різними фізичними вадами мали пільги і їздили безкоштовно. А не як глянеш, сидить "лосяра" під 2м ростом (яким орати можна), в телефон втупившись, а поряд стоїть старше покоління. Я як був студентом, а батьки не мали можливості мене забезпечити, то або підробляв, або купував проїзний на громадський транспорт і їздив тролейбусом. Та і маршрутчикам такий розклад не до душі. Їде, наприклад, 25 пасажирів по 2,50 грн. замість 25 по 5 грн. Якось так.
Буду магістром через Показати IP 10 Грудня 2018 10:26
Я все ще студент, заробляю добре, працюю з третього курсу, Iphone користуюся з 1го курсу, НЕ мажор і ніколи ним не був, навіть не мав коштів на поповнення рахунку в свій час. Я підтримую студентів, мають право на пільговий проїзд. Я вважаю, що все-таки, це було б справедливо з огляду на декілька копійок, які студенти отримують кожен місяць... (Їх ще стипендією називають)... Я готовий платити за проїзд БІЛЬШЕ на користь СТУДЕНТІВ !!! І ще одне, я працюю за спеціальністю. Всім Лав
Анонім до Буду магістром через Показати IP 10 Грудня 2018 10:57
Якщо готовий платити,то краще допоможи людям,які потребують на лікування,щодня в новинах пишуть,а тут язиком тріпатись любий може,почитав як ти фантазуєш,прямо життя твоє один зефір.А сам напевно сидиш і мівіну точиш.
Правдоруб до Буду магістром через Показати IP 10 Грудня 2018 17:58
А ще ти такий правдоруб як і льотчик
Дід до Правдоруб Показати IP 10 Грудня 2018 17:59
То плати за всіх студентів, хто тобі міщає. Як зайдеш то передавай 100 грн без здачі. Удачі, лав.
віктор до Буду магістром через Показати IP 12 Грудня 2018 13:01
ОСЬ ! Ви працюєте - і маєте. А хто заважає "бідним" студентам піти на роботу ? Жити, паразитуючи на лучанах, це, звісно, легше і простіше.
Хочу додати репліку Показати IP 10 Грудня 2018 10:33
Взагалі то, моя думка є доволі егоїстична, але тим не менше.. Трохи погуглив середні ЗП в лучан.. і зрозумів, що печаль... Дуже напряжно платити 7.5грн за проїзд в Г*ВНО транспорті (який розвалюється на ходу), сервісу від перевізників "Нуль цілих нуль десятих"... А Від держави допомоги не дочекаємося ((
Вова Показати IP 10 Грудня 2018 11:28
Перечитав коментарі, це просто велика Ж..а, якого милого я маю доплачувати 2.5 грн. за якогось студента. В мене двоє дітей+ком.послуги і ще дуже багато ++++++. Но у версаль сходити можуть, сума входу коштує приблизно 10 днів без пільгового проїзду по місту в маршутці про тролейбус мовчу, ну і ще ж замовити треба щось! Для чого ми будемо платити і за кого. Згідний на пільги для студентів певних категорій, визначених Законами України.
Луцьк Показати IP 11 Грудня 2018 00:11
Я теж була студенткою. і їздила тролейбусом, бо на маршрутку не було коштів,бо стипендії не платили місяцями і нічого жива осталася і навіть червоний диплом отримала. А тим студентам, які не встигають доїхати до навчання тролейбусами, пораджу раніше вставати
Лучанка Показати IP 11 Грудня 2018 06:25
Мдааа... студенти... огого... На навчання знаходять то нехай знайдуть і на проїзд або їздять в тролейбусах. Багато немає чим платити за навчання і після школи йдуть працювати. Да. без освіти, але коли немає де взяти ті гроші, то приходиться виживати хто як може. А тут студентикам все. Нехай продають свої шкіряні куртки та дорогі телефони за космічні ціни - цього вистачить на проїзд.
Володимир Показати IP 11 Грудня 2018 16:34
Укравнська логіка:Якщо мені погано, то хай буде погано всім.
Ігор Показати IP 11 Грудня 2018 17:23
Наступна вимога студентів - пільги на алкоголь, сигарети? Тралік та пішкарус друзі студента. Перший дешево, другий корисно. Є й так пільги для певних категорій студентів, і цього достатньо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus