USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучани змусили забудовника облаштувати прибудинкову територію у мікрорайоні ЛПЗ

21 Червня 2018 10:53
Вирішивши через перемовини з забудовником питання благоустрою прибудинкової території, представники ОСББ просять депутатів Луцької міськради посприяти ремонту дороги.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 21 червня.

Члени комісії розглянули питання щодо невиконання забудовником ТзОВ «Луцьктехнобуд» робіт з благоустрою прилеглої території біля будинку на вулиці Стара Дорога, 20.

Як повідомив голова комісії Андрій Козюра, вже не вперше розглядають скаргу мешканців будинку щодо ситуації з благоустроєм. Відбулося виїзне засідання комісії і кожен зміг переконатися, чи відповідають дійсності факти, наведені у зверненні мешканців. Між ними та забудовником велися перемовини.

Член ініціативної групи ОСББ «Щаслива дорога» Вадим Панькевич розповів, що за зверненнями мешканців до комісії та забудовника більшість питань вже вирішили. Так, закриті питання щодо освітлення, облаштування дитячого майданчика, здійснили водовідведення, роботи забудовник завершить протягом двох тижнів. Щодо ремонту дороги, то ініціативна група звертається до членів комісії, оскільки дороги не належать до прибудинкових територій. Отже, вони просять відремонтувати дорогу за кошти міського бюджету. Тверде покриття коштує 220 тисяч гривень, оскільки забудовник вже зробив основу.

Андрій Козюра відзначив, що місто своїм коштом ремонтувати дорогу не повинне, оскільки на окрузі є депутат, який може долучитися до фінансування робіт з коштів депутатського фонду, також долучитися може забудовник.

Директор департаменту ЖКГ Юрій Крась зауважив, що у Луцьку торік нараховувалося 128 дворів, які десятиліттями перебувають без твердого покриття, цьогоріч їхня кількість зменшилася на 40-45. Натомість будинок на вказаній вулиці побудований лише щойно.

Члени комісії рекомендували заявникам та забудовнику надалі вирішувати питання в переговорному процесі. Департаменту ЖКГ рекомендували при плануванні списку доріг, ремонт яких передбачають здійснити у 2020-2021 роках, врахувати заяву мешканців як пропозицію щодо влаштування твердого покриття. Заявникам рекомендували також звернутися до депутатів міськради, обраних в окрузі, забудовника та мешканців, якщо є бажання раніше здійснити ремонт дороги, і спільно вирішити це питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus