USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.57 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Лучани байдужі до вбивства студента? ФОТО

13 Січня 2012 09:31
Акція «Ігор Індило: вбивці повинні відповісти!» на Театральному майдані в Луцьку не привернула увагу мешканців та гостей обласного центру. Незважаючи на заклики організаторів, до дійства ніхто не приєднався.

Подія відбулася 12 січня.

Поблизу пам’ятника Лесі Українці член ВО ВМГО «Демократичний Альянс» Володимир Столярчук і кільканадцять молодих людей запрошували лучан приєднатися до акції.

Активіст розповів, що навесні 2010 року в Києві, у відділку міліції, вбили студента Ігоря Індило. З його слів, суд тривав півтора роки, а нещодавно суддя зачитав вирок.

З обуренням громадський активіст заявив: «Міліціонера-вбивцю Сергія Приходька позбавили волі на 5 років умовно. Саме так, за вбивство – 5 років умовно».

Водночас Столярчук розказав, як після оголошення вироку в Києві та Житомирі ввечері зібралися люди на головних площах міст із запаленими свічками. «Тому сьогодні в Луцьку на Театральній площі відбувається ця акція», - зауважив він.

Варто відзначити, що більшість людей не звертали уваги на молодь, деякі підходили та слухали, але відходили, сміючись, або без проявів емоцій.
Тож, активісти запалили свічки та пішли до обласного управління МВС України.


Опісля короткого мітингу молоді люди залишили лампадки поблизу будівлі, де працюють силовики.


За словами Столярчука, таким чином молодь намагалася привернути увагу правоохоронців до свавілля київських колег.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Іван Козолуп Показати IP 13 Січня 2012 10:07
Люди не приєднувались до акції з кількох причин. 1) Непоінформованість про проведення акції. 2) Ще досі люди бояться вільно висловлювати свою позицію. В пам'яті закарбувались протиправні дії радянських часів. Тому люди досі бояться силовиків і спецслужб, тримають позицію "моя хата скраю, нічого не знаю".
Лучанин Показати IP 13 Січня 2012 12:40
Непоінформованість - це факт! Але є ще й інше - чому вони протестували навпроти будівлі ВОУМВС? Думали що міліціонери поїдуть просити своїх колег сіти у в'язницю? Невже наша молодь отупіла вже вкрай? Протести треба проводити біля органів, які контролюють міліцію. Якщо вже так хотілося провести протест у Луцьку, то, як мінімум, це повинна була бути обласна прокуратура, а далі - Київ! Справа дуже серйозна, а в нас виходить як завжди - пропіарились і добре...
Каріна Показати IP 13 Січня 2012 12:44
Захід який пов'язаний із вбивством,тим більше у Києві, розповсюдженням інформації у контакті та бездарним організаторством - нічого не добєшся. Що посієш - те й пожнеш. Зі свічками Луцьку потрібно було виходити рік назад, що було би більш розумним та актуальним. Якщо вже братись організовувати такий собі протест, який би мав результат з купою народу, то точно не за пітримки одного якогось невідомого учасника альянсу. Моя думка. Тому ніц і не вийшло.
Марія Доманська Показати IP 13 Січня 2012 13:35
І знову ж таки: ну чому не було сказати, якою ж метою люди зібрались. Ні журналіст, ні організатори про це так і не сказали. Люди, які навіть уявлення не мають, хто такий Ігор Індило, зрозуміло що не будуть залучатися до такої акції. Треба було поясниит, що акція - це протест проти невірного рішення суду, що вбивці дали малий термін, що він заслужив більше. Я цього ні в в матеріалі не прочитала, отже, цього не казали. Тому й нема чого Бога гнівити, що люди це проігнорували.
Той хто був на акції Показати IP 13 Січня 2012 15:38
Домбанська, не була на акції і нічого не знаєш! Про це говорили на акції.
Учасник Показати IP 13 Січня 2012 16:46
Доманська як завжди - ляпає аби ляпати.
Той, хто не був на акції Показати IP 13 Січня 2012 16:49
Акція, схоже, була напівтаємною. Жодного зголошення не бачив, навіть у кантакті.
Каріна Показати IP 13 Січня 2012 16:51
хто прийде на акцію з такою підготовкою? і зараз почнуться фрази "самі спробуйте щось організувати". Пробували. Знаєм. не вмієте? не беріться. От і пожинайте плоди своєї "клопіткої" праці.(що є не так, якщо не зрозуміло). Той хто був на акції, Ви спочатку говоріть і рекламуйте інформацію ДО акції. Студенти знають хто такий Індило. Але іти на акцію, на якій і після якої ніякого толку не буде? під вікна які ніяк не реагуватимуть? Просто смішно.
Изя Шнеерзон Показати IP 13 Січня 2012 17:55
По моему на Украине волнует только собственное убийство.
Марія Доманська Показати IP 13 Січня 2012 18:03
Доманська, підтверджує і визнає, що не була на акції з об_єктивних причин. Визнаю, може й казали про це пояснення, але так цього чомусь і не зафіксували в матеріалі. Я стверджую, що це таки конструктивна критика, а не, щоб сказати, як все погано і т.д. Я повторюю, що треба було більше роз_яснювальної роботи. Якби б я до цієї акції про Індила не знала, нічого я б таки не зрозуміла, чому акція організовується. Бо для пересічної людини, що 5, що 10 років умовно - нічого не каже, поки їй не дадуть зрозуміти: "Люди, студента вбили, а його вбивцю фактично не посадили. Схаменіться, що таке 5 років! На його місці можу бути кожен!" Я би ще тут дала для порівняння, що якихсь людей за штрафи в тюрму саджають, а вбивць на волі тримають. Може б подіяло, ні? П.С. За псевдонімами легко ховатися, люди-учасники.
Той, хто не був на акції Показати IP 13 Січня 2012 18:13
Маріє, ти чого? Я ж НЕ був на акції. Але мені також мало зрозуміло із статті.
Той, хто не був на акції Показати IP 13 Січня 2012 18:16
Доманська, ти чому не використовуєш апостроф?
Сергій Показати IP 13 Січня 2012 18:50
Самі організатори акції боялись розголосу, боялись тої самої міліції. А піаритись на чужій смерті гріх.
СПОСТЕРЕЖЛИВИЙ Показати IP 13 Січня 2012 19:46
Доречі, та інформація, яка була розказана Столярчуком після акції була виложена в зустрічі(вконтакті)
Каріна Показати IP 14 Січня 2012 04:30
Изя Шнеерзон, хвилює кожне. Тим більше вбивство студента. Та де та реклама була про дійство? Я її не чула. І більшість її не чули. І вікна ВОУМВС також нічого не почули.
Изе Шнеерзон Показати IP 14 Січня 2012 15:06
Я хоч і був проінформований, та не пішов би з кількох причин. Акція повинна була проходити не під міліцією а під прокуратурою, схоже діями акції навмисне погано керували. Друга причина тащо ці акції вряд чи що змінять. Навіть якщо справу і передадуть до Європейського суду. Скоріше всього, як в більшості випадків буває, знайшли підставну особу, з неповнолітніми дітьми, відмінною характеритсикою аби вивести його на умовний термін, а основних учасників тихенько приховали.
1111 Показати IP 14 Січня 2012 15:22
І знову не правильна назва статті. Я б сказав би що краще підійшла б назва "Лучани байдужі до акцій пі егідою ВО ВМГО «Демократичний Альянс». До вбивства людей ніхто не байдужий. Тільки не такими тупорилими акціями про це треба розказувати.
2222 Показати IP 15 Січня 2012 17:49
Дивно, що на їх сайті про цю акцію нема інфи http://www.dem-alliance.org/oseredki/volinska-oblast.html

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus