USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучани не доплачують за утримання будинків 30%?

19 Липня 2012 17:28
Чинний тариф на утримання будинків у Луцьку потрібно збільшити на третину. Таким чином вдасться збільшити заробітну плату працівників житлово-комунальних підприємств, вивільнити більше коштів на придбання матеріалів тощо. Однак, подібні заходи перед виборами - не популярні.

Про це «ВН» розповів директор ЖКП № 7 Микола Гарбарчук.

Він пояснив, що тариф формується на основі кількох показників: зарплата працівників і відрахування з неї, накладні витрати, прибуток, сплата ПДВ тощо. Так, в показник закладено, що підприємство може отримувати не більше 5% прибутку від виконаних робіт.

Однак, зі слів Гарбарчука, про якийсь прибуток при чинних тарифах не йдеться. «Вони затверджені в 2010 році. З того часу мінімальна зарплата зросла, вартість матеріалів теж зросла. Збільшилися вартість послуг підрядних організацій. Наприклад, вартість електроенергії збільшилася. Я вже маю платити в 1,5 рази більше», - нарікає посадовець.

Також він пояснив, що для кожного будинку затверджують окремий тариф. «Наприклад, для малосімейок старих він більший, ніж для новобудов. Бо насиченість мережами в старих набагато більша й грошей потрібно більше витрачати на їх обслуговування», - стверджує директор ЖКП.

Від 7 копійок


Щодо способу визначення тарифу, то це роблять за допомогою спеціальної комп’ютерної програми. «Її розробили відповідно до постанови Кабміну. Туди закладають всі показники будинку, тобто те, які послуги ми надаватимемо протягом визначеного періоду, і вона видає цифру», - розповів Гарбарчук.

Наразі на території його підприємства найнижчий тариф – 7 копійок з одного квадратного метра житла. «В середньому - 1-1,5 гривні з квадратного метра. Людям це вигідно, бо вони платять, наприклад, як за 100 кіловат електроенергії, а ми платимо за реальною ціною як за 150 кіловат», - каже директор ЖКП.

Водночас він стверджує, що дехто з лучан, аби зменшити обсяг тарифу, відмовляється від певних послуг підприємства: косіння трави, ремонту даху тощо. «Але потім вони ж приходять і просять про допомогу, бо не знали, що так обернеться», - зауважив Гарбарчук.

Збільшити хоча б частину

З його слів, тариф потрібно збільшувати на третину і механізми, щоб це зробити – існують. «Постанова Кабміну передбачає коригування тарифу. Я ж не кажу за все. Хоча б зарплату, щоб людям достойні гроші платити. І ще витрати на матеріали і електроенергію. Треба збільшити на третину», - вважає посадовець.

Він припускає, що наразі цього ніхто не робитиме. Мовляв, напередодні виборів такі заходи – не популярні.

Дахова статистика

Щоправда, Гарбарчуку поки вдається ліквідувати різницю в тарифі завдяки додатковим послугам, які надає ЖКП № 7: будівельні роботи по місту, прибирання і косіння міських територій тощо. «Там нормальна сума получається - приблизно 1 мільйон гривень», - додав він.

«Поки я мушу пускати ці гроші на різницю. Замість того, щоб купити обладнання або збільшити зарплату працівникам», - нарікає директор підприємства.

А для прикладу він розказав, що в 2010 році, як тільки вступив в дію новий тариф на утримання будинків, на території ЖКП зремонтували 13 тисяч квадратних метрів дахів. «А в 2011 вже зробили 6 тисяч», - мовив Грабарчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
лучанка гулака-артемовського Показати IP 19 Липня 2012 17:47
а за що збільшувати!! підЇзди не прибираються, прибудинкові території-теж. взимку або ламай ноги або не виходь! пси бродячі. раніше за те прибирання ходили в жек,просили , жалілися а там одне хамство. яприбиральниці в нашому підЇзді не бачила більше року! кожен прибирає або ні на своїй площадці
Пани до лучанка гулака-артемовського Показати IP 19 Липня 2012 19:12
Полностью с Вами согласна. Подъезды в ужасном состоянии. 100 лет их никто не белил и не красил. Все силами жильцов: покраска, побелка да и ремонт крыш тоже за наш счет. Так за что и кому платить?????????
antikommi Показати IP 19 Липня 2012 18:08
Гулака-Артемовського то ЖКП 3. Олександр Закревський.
вот і все Показати IP 19 Липня 2012 18:27
люди. всі за перерахунками до мжк. встановлені судом обставини-не потребують доказуванню З наявного в матеріалах справи рішення виконкому Луцької міськради від 6.10.2011 року №679-2 вбачається, що виконання ТзОВ «М.Ж.К.» пунктів 4.1-4.3 угоди про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, затвердженої рішенням виконавчого комітету від 17.05.2008 року №309-1, визнано неефективним та таким, що здійснюється не в повному обсязі і продовжено дію даної угоди до 1.05.2012 року, що дає право споживачам таких послуг на зменшення розміру їх оплати, як це передбачено п.5 ч.1 ст.20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» http://reyestr.court.gov.ua/Review/24775230 і мінімум на 50%
луцьк-винниченка Показати IP 19 Липня 2012 19:02
яке доплачувати???збирати листи від жильців будинку , щоб взагалі не платили за утримання!!! вікна миті на площадках років 30 назад! прибиральницю бачу 1 раз в 2 місяці, і то тільки замітає!писати можна багато і нікого цим не здивую. толку з того, хочемо жити в чистоті, то самим її підтримувати, робити своїми силами ремонт! а як в нас люди ще такі - де йду там плюю! а жекі треба "струсити" !!!
Поміркований до луцьк-винниченка Показати IP 20 Липня 2012 09:23
Я Вам заздрю - прибиральниця раз у два місяці це розкіш. От у нас на Шопена раз у два роки, це дуже добре, а норма це раз на роки 3-4. Вище правильно писали: що самі помиємо площадку і сходи, те й маємо
дворник Показати IP 19 Липня 2012 19:10
Хороший у Вас джип,мой начальник,но пора уже поменять на новый!
Потребитель воздуха Показати IP 19 Липня 2012 20:14
Когда уже нажретесь, гниды?
Мешканець вул. Ветеранів, буд.№13 Показати IP 19 Липня 2012 20:49
Я живу в будинку, який відноситься до зони відповідальності ЖКП № 7! По-перше, плачу за утримання будинку - кв.метр/1.4768 грн. і вже більше року, то про які 7 коп. чи одну гривню він "морозить"? ;) По-друге, постійно купую та замінюю лампочки, які освітлюють сходову клітку на поверсі і так кожен сусід на поверсі по черзі! По-третє, ремонт першого поверху під'їзду зроблено за кошти жильців, а не за рахунок платежів за послуги, які НЕ надає ЖКП №7. Тепер поясніть мені за що я маю платити більше за утримання будинку?!?!?! Єдине з чим погоджуюсь зі слів сказаних горе-керівником ЖКП №7 вельмишановним паном Миколою Гарбарчуком, що трава на нашій прибудинковій території буля скошена. Ну ще прибиральниця приходить і прибирає у під'їзді, але не щодня! Є інші шляхи заощадження коштів: - почніть надавати дісно якісні послуги; - виключайте світло у під'їздах та на вулицях вдень; - скоротіть штат працівників-нахребетників (маю на увазі - замів, бухгалтерів і т.д.) - зменшіть собі, Микола Гарбарчук, зарплату, поки не налагодите роботу ЖКП №7. Коли це все буде працювати, тоді і не шкода за це заплатити, а то в нас привикли: "ви нам грошей дайте, а ми потім можливо зробимо".
До "Мешканець вул. Ветеранів, буд.№13". Це помилка журналіста: Микола Гарбарчук говорив, що середній тариф 1-1,5 гривні. Прошу вибачити за недопрацювання. Вже справив
jkon до Мешканець вул. Ветеранів, буд.№13 Показати IP 20 Липня 2012 07:46
читайте статтю-там все написано. а з Вашої відповіді все ясно- вас задовільняє резкультат діяльності вашого жеку. такий результат-швидко ваш будинок і вас доведе до бомжацтва. ваш будинок-і квартира нічого не воштуватимуть- як на рівненській,109 http://infoporn.org.ua/materials/articles/Revolyutsiya_v_masshtabah_odnogo_budinku_razom_mozhna_zdiysniti_use/51970
Лучанка Показати IP 19 Липня 2012 23:53
Гарбарчук отримує 50 відсотків доплати за ітенсивність. Він відповідає за експлуатацію будинків - то чого 109-тий обалився???? Нехай Гарбарчук і надасть житло потерпілим. Байки народу розповідає.
Анна Показати IP 20 Липня 2012 08:11
Користуючись актуальною темою, хочу подякувати прибиральникам території біля Щусєва 20 а. Сумлінна прибиральниця, прибирає часто в підїзді. Так само і жінка-двірник. Пане начальнику відповідного ЖКП, якщо є можливість, винагородіть їх якоюсь хай і мізерною премією.
ss Показати IP 20 Липня 2012 08:26
Если наши ЖКХ перевести в Нью-Йорк.То в первый день света не станет,а на второй в параше утонет.............
Віктор Показати IP 20 Липня 2012 08:31
Збільшити? Та це просто смішно!!! На ремонти здаємо гроші, лампочки вкручуємо самі, прибираємо самі, а коли ломається щось то без грошей п'яний слюсар навть слухати про роботу не хоче.
Лучанка Показати IP 20 Липня 2012 08:44
Люди,всі ці, або подібні, проблеми існують незалежно до якого ЖКП відноситься будинок.Я проживаю в районі МКБ, який відносився до ЖКП № 5, а тепер до ЖКП № 2 (директор Рижук),то ви думаєте в нас ситуація краща з послугами за утримання будинку? Точнісінько така ж сама, як і всьому місті. Треба щось міняти і то кардинально і швидко, бо ще , не дай Бог, не один такий будинок буде,як на Рівненській. А стосовно відношення директорів та працівників ЖКП до людей, то я вам скажу, що риба гниє з голови... Робіть висновки і не мовчіть.
жкп Показати IP 20 Липня 2012 09:50
середня зарплата по ЖКП десь биля 3000 тисяч , зарплата начальника 6000 гр ,ремонт споруди ЖКП скильки?,покупка нового службового автомобиля директору ЖКП скильки?,я розумию що ЖКП це не ОСББ ,але народ основна масса то биднишае,Гарбарчуку треба трохи сбавити обороти хватить вже Луцьку "прохфесора" директора МЖК
знаюча Показати IP 20 Липня 2012 10:58
ЖКП скільки не дай грошей, який не встанови тариф - все мало! Гроші отримані використовують лише на зарплату, а роботи нема! А слабо платити зарплату працівникам жкп за виконану роботу? Переведіть праціників жкп на таку оплату праці, тоді і коштів буде вистачати на все!!!
людина Показати IP 20 Липня 2012 16:11
Добре вони рахують молодці. А хто порахує на скільки % треба щоб нам на роботах більше платили щоб жилося принаймі як при союзі, щоб було нам чим платити за послуги які, нажаль, на низькому рівні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus