USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Лучани воюють проти будівництва під їх вікнами - кидаються яйцями. ФОТО

3 Лютого 2011 09:58
На одній із вулиць Луцька тривають справжні яєчні баталії – невдоволені мешканці п’ятиповерхівки, що на проспекті Волі, 29 жбурляють курячі яйця прямо на голови будівельникам.

Саме у такий спосіб лучани борються із незаконним, на їхню думку, будівництвом, - повідомив 2 лютого телеканал «Аверс».

«Я не знаю, люди беруться за якісь пістолети, автомати, а ми взялись за яйця», – говорить мешканка будинку Наталія Кущова.

Нині на проспекті Волі, 29, що у Луцьку, відбувається реконструкція зупинки та будівництво нового торговельного павільйону.

Незадоволені мешканці будинку, вікна яких виходять на новобудову вимагають від міських чиновників припинити будівництво.

«Ми, жителі цього будинку на проспекті Волі, 29, під’їзд номер шість, звернулись з заявами до голови міськвиконкому, начальника департаменту містобудування та архітектури луцького міськвиконкому, головного прокурора міста Луцька, головного лікаря міської санстанції і начальника ЖЕКу №3 про незаконну будівлю, так як вона порушує всі санітарні, будівничі, людські норми співжиття в нашому місті», – розповідає Наталія Кущова.

Головна причина усіх скарг, запевняє жителька одного з будинків Наталія Кущова, - це порушення пожежних норм. Мовляв відстань від житлового будинку до новобудови недостатня та й псується естетичний вигляд із вікон.

Перешкоджати будівництву взялись не лише мешканці. Власник сусіднього магазину теж проти.

Як говорить представник власника магазину, що будується, стверджувала, що, очевидно, цей магазин заважає одному з сусідніх, "хоче добудувати метрів п’ять вперед".

Вона запевняє, що будівництво триває згідно усіх норм.

«Всі висновки, погодження і все решта є: і дозвіл на будівельні роботи, і все. І почато будівництво з усіма вимогами, правильно і чесно», – стверджує Павлович.

Виконуючий обов’язки начальника управління містобудування та архітектури Ярослав Матвіїв повідомив, що підприємець, який будує новий магазин має всі дозволи на проведення будівельних робіт. «В тому числі і погоджений проект департаменту містобудування Луцької міської ради. Проведена вся процедура розробки та погодження проектної документації», – розповів Матвіїв.

Посадовець запевнив, нова зупинка буде окрасою для міста і нікому на заваді не стане. От тільки будувати треба на півметра далі від житлового будинку.

«Однак наше управління містобудування і архітектури проводило перевірки виконання будівельних робіт. І ми побачили порушення. Тобто підприємець самочинно змістив на півметра в сторону будинку оцю конструкцію, що є порушенням пожежних правил. Тому вчора будівництво було припинено. Але ми бачимо, що будівництво продовжується, тому ми ще не визначилися, як ми далі будемо діяти і цій ситуації», – говорить Матвіїв.

На фото: будівельні роботи вранці 3 лютого продовжувалися







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
inkubator Показати IP 3 Лютого 2011 10:04
А яйца нынче дорогие...! :)
Зиновій Пипка Показати IP 3 Лютого 2011 10:22
краще би дерева посадили на тому місці
qwertyx Показати IP 3 Лютого 2011 10:59
Скількиж цих павільйонів треба???? Владо майте розум нарешті!!!
Стрийко до qwertyx Показати IP 3 Лютого 2011 13:20
До чого тут влада? Якщо людина розвиває свій бізнес і при цьому не порушує закон - не треба їй заважати.
ДО УВАГИ! Показати IP 3 Лютого 2011 14:07
В МАГАЗИНІ "Сільпо"по середах по акції най дешевші яйця в Луцьку!
;() Показати IP 3 Лютого 2011 14:17
як це до чого влада ??? хіба не вона дає дозволи ? чи по вашому кожен може будуватися де кому заманеться ?
Стрийко до ;() Показати IP 3 Лютого 2011 15:09
Ні, не повинен. Але якщо влада дала дозвіл - хай будується. Якщо ж він порушив проект - хай перебудовує (оскільки це його провина).
* Показати IP 3 Лютого 2011 16:02
А до чого тут будівельники, їм що наказали, то вони і роблять. що проти власника нічого зробити не можуть, то на робітниках відриваються...
підприємець Показати IP 4 Лютого 2011 00:02
Власнику магазину: коли відкриєшся, привези їм хліб, молочко щоб вони далеко не ходили та на дверях повісь оголошення "Мешканці будинку пр.Волі 29 НЕ ОБСЛУГОВУЮТЬСЯ"
Ромка Показати IP 4 Лютого 2011 10:46
Я найбільше ржав з цього "Посадовець запевнив, нова зупинка буде ОКРАСОЮ для міста". Гадаю, від Луцька років через 15 з такими "окрасами" нічого не лишиться. Нині Луцьк стає суцільним місивом кічу, совка та примітиву. Ні ідей, ні смаку.
підприємцю Показати IP 4 Лютого 2011 14:50
а хіба зараз проблема купити хліб і молочко без вашого обслуговування?там ніби з голоду люди не пухнуть -і без цього витвору архітектурного дива голоду в Луцьку не буде-це точно.А де ваша продавчиня ручки буде мити -водички то там нема.Особисто я продукти харчування у таких сумнівних місцях не купую-і вони певно не будуть
підприємцю2 Показати IP 4 Лютого 2011 18:37
Власнику магазину: коли відкриєшся, привези їм хліб, молочко щоб вони далеко не ходили та на дверях повісь оголошення "Мешканці будинку пр.Волі 29 ОБСЛУГОВУЮТЬСЯ ПОЗАЧЕРГОВО. З 2% ЗНИЖКИ!!!" І сам не збіднієш і людям добре.
Ок@зія Показати IP 4 Лютого 2011 21:49
А яйця, напевне, домашні, жовтенькі такі..
яйця Показати IP 5 Лютого 2011 00:00
зараз в сільпо яйця по 39 коп/шт - розмітають як дурні До того як построїли ГрандВолинь на цю зупинку всі забили.... а зараз понабігали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus