USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Будівництво, яке блокують лучани, перевірить міська рада

18 Липня 2016 15:44
Відділ держархбудконтролю Луцької міської ради перевірить, чи відповідає проект багатоповерхівки, яку планують звести по проспекту Відродження, містобудівним умовам і обмеженням та державним будівельним нормам.

Про це стало відомо під час засідання комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження сьогодні, 18 липня.

Нагадаємо, мешканці будинків № 47, 53, 53а, що розташовані по проспекту Відродження, надзвичайно обурені спорудженням десятиповерхового торгово-офісного центру навпроти власних помешкань.

Вони вимагають засипати котлован на місці скандального будівництва. Зі слів лучан, наприкінці 2013 року на вказаній ділянці почали переносити кабелі, не попередивши їх про це. Відтоді місцеві мешканці почали піднімати питання про законність будівництва та збирати підписи проти забудови.

Тиждень тому побували вони і на зустрічі з Луцьким міським головою, який після зустрічі зауважив, що міськрада не рекомендує продовжувати будівельні роботи, допоки не з'ясує, чи законне таке будівництво. Відтак, відповідний лист із зверненням відправили забудовнику. А лучани тим часом влаштували цілодобове чергування на прибудинковій території.

Земельна ділянка, як з’ясувалося, давно в приватній власності, оскільки її продала міська рада з аукціону. Близько 10-ти років тривали судові засідання, під час яких з’ясовували законність продажу цієї земельної ділянки. Урешті, акт права власності таки був виданий. І вже торік на тому місці власник захотів розпочати будівництво.

Мешканці сусідніх будинків обурені: кажуть, що під майданчик для будівництва мають використати їхню прибудинкову територію і нарікають, що паркомісця для мешканців майбутньої багатоповерхівки не передбачені, тож, імовірно, власники квартир в новобудові паркуватимуться на їхній території. Зауважимо, членам комісії забудовник показав проект, який відрізняється від попередніх документів, та чому це так - ніхто не пояснив.

Натомість, каже автор проекту Андрош Бідзіля, відповідно до генплану міста, ця ділянка – зона багатоповерхової забудови, де може бути навіть 16-поверхівка.

Зрештою, члени комісії, вислухавши усі сторони, вирішили доручити відділу держархбудконтролю міськради перевірити проектну документацію на відповідність вихідним даним, будівельним нормам та містобудівній документації. Саме тут, зокрема, мають з’ясувати, чи дійсно є обмеження на поверховість цієї будівлі, адже, є інформація, що на аукціоні продавалася ділянка під 2-поверховий офісно-торговий центр і були для цього об’єктивні причини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus