USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанин розповів, як розкрадав могили у центрі міста

19 Березня 2013 11:17
Через розкопування могил навпроти 4-ї гімназії у Луцьку у лучанина, каже, не склалося життя: поховав 4-х дітей, досі йому сняться гнилі труни, - йдеться на Gazeta.ua.

«Мені досі сняться гнилі труни», — говорить 62-річний лучанин Олександр Тітенко. Він брав участь у будівництві скверу навпроти теперішньої гімназії №4 у центрі міста.

«То було в кінці 1970-х. На старий цвинтар у центрі Луцька позвозили солдат, щоб могили з землею зрівняли. Хотіли там до 900-річчя города парк построїти», - розповів він.

Олександр тричі розлучений. Живе сам в однокімнатці на околиці міста. Пересувається по квартирі на інвалідному візку. Перестав ходити після аварії на мотоциклі. На кухні відчиняє трухляве вікно, димить у нього цигаркою.

На місці кладовища, яке помагав розкопувати Олександр Іванович, тепер сквер і 14-поверховий будинок. Алеєю прогулюються кілька мам із візочками.

«Тоді то звалась вулиця Леніна. Тут повсюду стояли хрести й високі пам'ятники з ангелами. Огороджене кладбіще було великим парканом. Найстарішим похованням було по 70-90 років. Останнє захоронення датувалось кінцем 1950-х. Ховали дуже багатих людей. Знаходив могили старих євреїв, склепи кількох польських родин. Людські останки, які ми розкопували, інші мужики згортали бульдозером.

Ми тоді молоді були, в партію вірили. Про Бога не знали, гріха не боялися. Могил зо 20 розкопали, де на надгробках не по-нашому писало. Знайшли зо 10 золотих колєц.

Рештки декого забирали родичі, везли захоронювати на інше кладбіще. Ми ще реготали, коли людські черепи й кістки з кладовища вивозили тачками. Родичі покойників нас кляли, коли ми труни обценьками відкривали. А деякі такі гнилі були, що просто ногою проламували кришку гроба й обкрадали покойника. Кістки стирчали через кожні 2 метри», - веде далі Олександр.

«В одному з гробів я стягнув зі скелета якогось діда цепочку в палець. Відніс у комісіонку. Через тиждень її продали. Я за виручені гроші місяць жив, ще й матері в село обігрівач купив. За півроку обігрівач замкнуло. Мати з тіткою згоріли. Тоді я поняв, що гріх зробив. Досі через то каюся. У мене через ті кості жизнь не зложилася. Сам уже 15 років не хожу. Чотирьох дітей поховав за життя. У сина рак нашли, дочка з зятем в аварії розбилися. Ще одна дочка від туберкульозу вісім років лічилась. В прошлом маю на похорон їздив», - наостанок додав чоловік.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
зaгрeб Показати IP 19 Березня 2013 11:47
Вот она правда о доблесних комсомольцах.Поздно каятса.
Чеширский Кот Показати IP 19 Березня 2013 12:05
Следующий перепост будет интервью с некрофилом. И куда вас несет?
Misteria до Чеширский Кот Показати IP 19 Березня 2013 18:58
Якщо підшукаєте нам "підходящого" балакливого некрофіла - напишемо!!!=))
sragul Показати IP 19 Березня 2013 12:10
да-да, якраз мертві винні в тому, шо життя в нього не склалося
Корінний sragul у до sragul Показати IP 19 Березня 2013 13:35
Мертві не винні, а є такі недоумки що ПОРУШУЮТЬ СВЯТІ ЗАПОВІДІ БОЖІ та здійснюють святотатство і несуть за БОЖЕ покарання. А якщо цього не знаєш і не хочеш знати то це вже твої проблеми! Певно РОЗУМ десь в дорозі.
Чайка до sragul Показати IP 19 Березня 2013 13:45
Даремно ви так. Бог є і все бачить. Чи чому ж тоді загорівся новий обігріавч і його мати з тіткою згоріли?
Док Показати IP 19 Березня 2013 12:54
Как по мне, проблема очень актуальна тем более в Великий Пост! Никому не поздно и никогда не рано исповедаться, тем более публично, в своих грехах. И мораль присутствует, ну снял золото, ну пожил богато - все временно, все суета. Вечна лишь память твоя, о тебе, и твоих поступках которые в любом случае будут иметь последствия негативные или позитивные. Сама жизнь и итог жизни этого человека тому подтверждение...
Корінний лучанин Показати IP 19 Березня 2013 13:18
Да-а-а!! Шановний,Ви скоїли дуже страшний гріх. За це й розплачуєтесь! Каяття прийшло пізно,але вже нічого не виправиш. Вас так ВИХОВАЛИ, а в самого РОЗУМУ не вистачило і навіть внутрішній голос не підказав!!
SET Показати IP 19 Березня 2013 15:05
Ви наївні люди раз вірите у "Боже прокляття"! Чого Бог не покарав за перше вбивство смертю Чикатила? Тоді б він не зміг вбити ще 50 дітей. Бог же всезнаючий, мав би знати що буде робити той чоловяга. Так само з Онопрієнком, який теж під 50 людей вбив. Чого після першого вбивства його не збила на смерть машина? Тоді б і він теж не зміг далі вбивати і скільки життів було б врятовано! Чого "всія русі-святі отці" їздять на дорогих мерсах бізнес-класу хоча могли б скромненько хоча б на фольці чи ауді початку 90-их прекрасно справлятися? А за ці гроші можна було б врятувати хоча б одну онкохвору дитину. Чого Бог не карає таких людей? Я не атеїст, я вірю в Бога, але в "Божий гнів" і покарання при житті не вірю. Про це говорять факти. Навчіться нарешті вже думати своєю головою!!!
Відповідь Корінного SET у до SET Показати IP 19 Березня 2013 16:06
Головою не думаете Ви!!! Чого варта фраза "я вірю в БОГА" а в покарання НІ!!! Це Ви НАЇВНА людина- читайте більше, вникайте в суть! Мова про те, що час РОЗПЛАТИ раго чи пізно завжди настає, це треба знати. Скільки по життю випадків,що люди що були причетні до руйнування святинь довго не жили і це перекидалось на близьких людей. Але Ви це повністю ігноруєте. А причому тут Отці які їздять в іномарках? Може є українські авто, то дайте їм, а ви пропонуєте їм недобиті іномарки 90-х. До речі, Митрополити похилого віку, а Ви їх в ауді і по українських дорогах!! КЛАС!!!
SET Показати IP 19 Березня 2013 15:08
Яскрайи приклад того про що я писав вище : http://www.volynnews.com/news/auto/na_chomu_yizdyat_dukhovni_lidery_v_ukrayini_foto/
андрiй76 Показати IP 20 Березня 2013 11:45
Розкажу вам таке:"моя прабабця Даша була запеклою атеїсткою,баба Зоя також не визнавала Бога.Всі родичі по батьківській лінії також висміювали Господа.І всі вони померли досить рано.Дід Степан у55років не доживши до пенсії 3 місяці загинув у шахті(завалило породою),мій батько у36років на квартирі у "так званих друзів"(його забили до смерті,а в міліції нам пригрозили не шукати правди,бо матимемо проблеми),офіційна версія-інфаркт.Батькова сестра загинула у Москві на заробітках у 27років(сказали,що попала під поїзд, хоча коли її привезли на Волинь поховати-лежала в труні як жива,без шрамів).Мій рідний брат помер у30років-від наркотиків.Натомість вся родина по маминій лінії навіть похилого віку жива і здорова,це все віруючі люди(а мама має ще три рідні сестри і брата). А тепер судіть самі-це містичний збіг обставин,чи як пише у Біблії:"РОЗПЛАТА ЗА ГРІХИ-СМЕРТЬ". Майже вся батькова атеїстична родина вимерла у достатньо молодому віці,а мамина віруюча родина-живе ВСЯ навіть у похилому віці...Отже робіть висновки.Плата за невиконання БОЖИХ ЗАКОНІВ і за аморальний спосіб життя настигає деяких людей ще при їхньому житті,тому я не дивуюся долі цього дядька.ПУТИ ГОСПОДНИЕ НЕИСПОВЕДИМЫ...,і не намагайтеся вникати в це"ЛЮДСЬКИМ РОЗУМОМ"-все одно нічого не вийде...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus