USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучанина, який навчається в США, можуть депортувати

15 Липня 2020 15:17
17 американських штатів позиваються проти рішення адміністрації Дональда Трампа не дозволити іноземним студентам навчатись у США за онлайн-програмами. Гарвард та низка інших престижних університетів також намагаються оскаржити розпорядження міграційної служби, що загрожує депортацією тисячам студентів.

Як це може вплинути на українців, які здобувають освіту в Америці? Про це йдеться у сюжеті ICTV.

Лучанин Влад Іванчук вчиться в Гарвардському університеті. Минулого тижня його виш оголосив, що осінній семестр буде повністю онлайн.

«Але разом з тим, вони надають можливість деяким студентам повернутися на кампус. І проживати під час навчального року, власне, на кампусі в Кембріджі» – розповідає Влад.

Майже одразу після заяви Гарварда Міграційна та Митна правоохоронна служба США оголосила, що якщо студенти вчитимуться лише онлайн, вони втратять свою візу типу F-1 або M-1 і можуть бути депортовані.

Президент Дональд Трамп заявив, що всі школи й виші повинні восени відкритись для очних занять, інакше їм можуть урізати фінансування.

Вирішити проблему могла б гібридна система навчання, що включала б очні заняття та онлайн-курси. Але чимало студентів, які навесні вже виїхали зі США додому через закриття кампусів або тільки вступили у виші, не зможуть особисто приїхати до університету.

Зокрема, через можливі труднощі із оновленням візи Влад не поїхав на літо в Україну.

Студентам із закордону, загалом, не дозволяли бути в Америці, якщо їх навчальна програма лише онлайн. Але з огляду на пандемію та карантин для них зробили тимчасовий виняток на весняний і літній семестри. Проте з осені це послаблення закінчується.

Загалом, у США мільйон студентів із закордону. Це близько 5% від загальної кількості студентів у США. Але університети та американські студенти кажуть, що боротимуться за своїх однокурсників із закордону. Лучанин Влад Іванчук розповідає, що люди організовують петиції, пишуть е-мейли, телефонують своїм сенаторам і намагаються задіяти всі важелі влади, щоб якось змінити це рішення, допомогти.

Варто зазначити, українцям щороку видають близько тисячі студентських віз типу F-1 або M-1.
Олександра Садова
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Петро Показати IP 15 Липня 2020 15:44
Додому, бігом і на кромберт, а то взяли моду любити неньку з гарварда
Анонім Показати IP 15 Липня 2020 16:34
А ти як любиш неньку? З мітлою навколо кромберга? Дава-давай, підвищуй свою "кваліфікацію".
Автору Показати IP 16 Липня 2020 11:09
Читай: https://www.volynnews.com/news/all/u-ssha-vidmovylysia-vid-vymohy-dlia-inozemnykh-studentiv-zalyshyty-krayinu/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus