USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк – одне з небагатьох міст, де є пільги для незрячих за комуналку

5 Березня 2021 08:00
У Луцьку є пільги для незрячих за комунальні послуги. Зокрема, сума, яка виділяється, становить 700 гривень на кожного члена сім’ї.

Про це йшлося під час зустрічі Луцького міського голови Ігоря Поліщука з керівником Волинського осередку ВГО «Генерація успішної дії» Віталієм Ткачуком.

Про це повідомляється на сайті міськради.

Голова Волинського осередку ВГО «Генерація успішної дії» відзначив, що Луцьк – одне з небагатьох міст, а може і єдине, в якому є пільги для незрячих за компенсацію комунальних послуг. Нині ця сума становить 700 гривень на кожного члена сім’ї. Від імені усіх незрячих Луцька він подякував міському голові за таку підтримку: «Це – дуже вагомо. У великих містах цього немає, а у нас є».

Також він висловив вдячність за службу супроводу незрячих, яка зараз повністю фінансується за рахунок міського бюджету.

«Озвучка світлофорів та нові тролейбуси – шикарна річ, втім є певні незручності для нас. У комунальному транспорті нема зовнішнього оповіщення населення. Також «мовчать» нові «розумні» зупинки», – зазначив Віталій Ткачук. Міський голова зауважив, що зверне увагу відповідальних осіб на вирішення цього питання.

«Ми раді, що наша підтримка дає для вас реальні плоди. Що діти з порушенням зору мають можливість самостійно читати книги шрифтом Брайля, розвиватися, поглиблювати свої знання та читати художню літературу, – зазначив Ігор Поліщук, звертаючись до Віталія Ткачука. – Ми раді, що ефективно працює служба супроводу. Дякуємо, що цінуєте пільги, які надаються людям з порушенням зору. У майбутньому, за можливості, ми будемо їх збільшувати. Також, спільно з вашою організацією, ми готові до реалізації нових ідей та проєктів, які підуть на користь людям з інвалідністю по зору».

На завершення Віталій Ткачук запросив Ігоря Поліщука на інтерв’ю в свою авторську програму «Генерація успішних людей».

Як повідомлялося раніше, у Луцьку для незрячих придбали принтер для друку шрифтом Брайля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 5 Березня 2021 08:30
Завжди кажу шо в Луцьку все по -людські ,всім пільги .військовим (військомат і аеродром) безкоштовно дають квартири, єдине місто в світі де людям з атошним посвідченням купують квартири

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus