USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцьк перший: коли на Волині завершиться опалювальний сезон

13 Квітня 2021 15:53
Перше місто, в якому відключили централізоване теплопостачання, – Луцьк. У інших містах з централізованим опаленням поки що котельні працюють.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив заступник начальника управління-начальник відділу систем життєзабезпечення та житлового господарства управління ЖКГ Волинської ОДА Андрій Пиріг.

Він зауважив: голова ОДА 8 квітня видав розпорядження щодо закінчення опалювального сезону 2020–2021 років. Виконкомам місцевих рад рекомендовано закінчити опалювальний сезон, виходячи з кліматичних умов моменту встановлення середньодобової температури протягом трьох днів не нижче +8С.

Наступний крок – підписання відповідних розпоряджень органами місцевого самоврядування. Однак коли завершити опалювальний сезон, місцеві ради вирішують самі.

«Згідно з вранішньою інформацією, Луцьк відучора почав припиняти теплопостачання у житловому секторі. Ковель, Нововолинськ, Володимир-Волинський планують завершувати опалювальний сезон 15 квітня. Але це поки попередньо, бо відзавтра буде знову похолодання», – пояснив Андрій Пиріг.

Читати ще: Опалювальний сезон завершується: коли і як лучани платитимуть за тепло

Водночас, каже посадовець, директори шкіл та очільники медичних закладів, можуть на власний розсуд вирішувати коли відключати і вмикати опалення у власних котельнях, враховуючи погодні умови та економію коштів.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
К.лучанин Показати IP 13 Квітня 2021 16:07
Невже не можна поцікавитись прогнозом погоди у метеорологів? Куди міськрада з приєднаними ОТГ спішить зі своїми рішеннями . Ніби вже визначились і є якийсь установлений порядок що 15 квітня приняється опалювальний сезон. Ні ,роблять все навпаки не дивлячись ні що.
73% до К.лучанин Показати IP 14 Квітня 2021 15:02
У нас усіх субсидія. Нам опалюйте батареї до літа, за нас держава заплатить. І не вякайте там, спеціалісти
Синоптик Луцьк Показати IP 13 Квітня 2021 16:16
От щасливі аж страшно, що Луцьк першим у області прозвітував щодо припинення подачі гарячої води у батареї отоплення мешканцям будинків. Ви панове, хто перекрив центральне опалення, трохи помилились,бо через два три дні розпочнуться знову холода, температура повітря вночі знизиться до +1, +2 та вдень до +4, +5.
123 до Синоптик Луцьк Показати IP 13 Квітня 2021 21:43
Тебе в магазин побутової техніки не пускають? В гуглі забанили? Як ні - то можеш спокійно собі купити обігрівач, по смаку і бюджету, і грітись скільки влізе. Хоч при +4, хоч при +14, а хоч і при +24 - на здоров'я, і за свої гроші.
Фахівець Показати IP 13 Квітня 2021 16:41
Коментатори, вам що не зроби, все погано. Скільки можна опалювати вулицю за шалені гроші ? Подивіться на відкриті вікна багатоповерхівок. Не змерзнете, квітень на дворі. Загортовуйтесь.
Лучанин до Фахівець Показати IP 13 Квітня 2021 17:48
Це точно. Включи опалення, ниють як жарко і скільки платити будуть. Виключ, то вже готові платити аби тільки в середині квітня не замерзнути! Опалення ще на початку квітня треба було вимикати, на крайняк калорифер в розетку ввімкнув і норм!
Лучанка, район ЛПЗ д Показати IP 13 Квітня 2021 17:49
Я не зрозуміла, тут ще хтось "квакає" на ім'я фахівець та вирішує правильно зробили чи ні, що закрили теплу воду до центрального опалення в будинки? У мене запитання до цього "фахівця" в лапках: ти що може за мою комуналку 45 кв. метрів, що так переживаєш ппатиш гроші, чи може за моє опалення чи за газ, можливо за воду за мене оплачуєш. Ні,не оплачуєш, то сиди і сопи у свої дві носячі дирки. Якщо тобі душно чи жарко, то це твої проблеми. А я кожного місяця справно плачу по комунальних послугах, і мені на сьогодні - ще прохолодно в квартирі, у мене малі діти. Могли би ще хоча до 15-18 квітня протримати гарячими батареї. Ти дивись, як ще знаходяться такі, що набираються "наглості" тут мені вказувати, що робити, і як грітися та загартовуватися з дітьми 3-х та 5-ти років. Морж ти наш - місцевий!!!
Анна до Лучанка, район ЛПЗ д Показати IP 13 Квітня 2021 18:28
Як ви все правильно сказали і додати нічого. Дійсно, задовбали вже ті, яким постійно жарко. То нехай вони взагалі відріжуть собі опалення і гріються калориферами
Лучанин до Анна Показати IP 13 Квітня 2021 21:52
Якщо вони це зроблять - то такі вічні субсидіантки як ти дадуть дуба вже через місяць. Бо фіг хто тобі нахаляву так тепло прижене, якщо сусід не заплатить за себе і за тебе. І то не тільки в середині квітня, а і в січні-лютому. Не подобається щось - шуруй у власний будинок, і топи там хоч ціле літо.
Фахівець до Лучанка, район ЛПЗ д Показати IP 13 Квітня 2021 18:58
Якщо вам холодно в середині квітня, то вмикайте собі обігрівач, і паліть і платіть хоч цілодобово. У Європі, в яку ви всі так прагнете, взимку в квартирах температура більше 18-20 не піднімається, і в шортах не ходять, як в нас позвикали. У вас яка температура в квартирі?
К.лучанин до Фахівець Показати IP 13 Квітня 2021 21:21
Що в Європі свій газ є? Де Європа газ бере знаєш? Та вони заздрять нашому теплу в квартирах. Україна має свій газ, питання в тому хто на трубі сидить і бабло косить собі в кишеню. Пояснювати треба? Вся Україна знає. Але , звичайно, газ треба раціонально використовувати- ніхто з цим не спорить. 18-20 в квартирі це явно мало ,коли є діти і люди похилого віку . Ми всі знаємо кліматичні умови нашого регіону і квітень має температурні голдалки і це треба враховувати владі та не приймати поспішних рішень.
Лучанин до Лучанка, район ЛПЗ д Показати IP 13 Квітня 2021 19:25
То купи своїм дітям калорифер, чи вам спеціально опалювальний сезон до червня може продовжити, бо у вас дітки? Купуй квартиру з автономним опаленням і 'рішай' собі коли включати а коли вимикати. У тебе контура у 45кв, а у когось 60-65 і там вже зовсім інші цифри.
Я до Лучанка, район ЛПЗ д Показати IP 13 Квітня 2021 19:46
Завжди так було, що 15 числа закінчення опалення, а якщо вам щось не подобається то будуйте хату і вирішуйте свій клімат. А те що у вас дітки, то нікого не цікавлять ваші личинуси
Лучанин до Лучанка, район ЛПЗ д Показати IP 13 Квітня 2021 21:48
А мені глибоко до одного місця - кожного чи не кожного місця ти платиш по комунальих послугах, справно чи несправно, де і чим ти на них заробила, в якому районі. І це - сильно ти тут комусь треба, щоб тобі ще вказували. Попустись, мадам)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus