USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцькрада відтепер затверджуватиме детальні плани територій

28 Грудня 2016 16:09
«Фільтр» проти незаконного будівництва: зважаючи на численні скандальні погодження виконкомом детальних планів території, що суперечать генплану та зонуванню міста, право затвердження ДПТ вирішили надати депутатам міськради.

Про це йшлося під час 16-ї сесії Луцької міськради 28 грудня.

Член фракції «УКРОП» Микита Рабан повідомив, що проект рішення був поданий 7 грудня, а вже 8 грудня під час засідання спілки архітекторів фахівці одностайно підтримали цей проект рішення. Серед архітекторів, які виступили на підтримку – Юрій Казмірук та Андрош Бідзіля.

В основу проекту рішення, з його слів, покладена мета не перешкоджання будівництву чи заборон виконавчим органам міськради затверджувати детальні плани території. Йдеться про встановлення ще одного фільтру для перевірки законності детальних планів території.

Після того, як виконком отримав право затверджувати ПДП, у Луцьку спостерігають неодноразові випадки, коли виконком порушував генплан та зонінг, ухвалюючи ДПТ, які суперечать цим документам. Одним з прикладів є ділянка на вулиці Глушець, щодо якої під час сесії депутати скасовували рішення виконкому.

Депутат наголосив, що не проти того, щоб виконком надалі затверджував детальні плани території, але з подальшим розглядом цих питань у рамках сесії міськради, яка є вищим органом.

Депутат Тарас Шляхтич пропонував внести зміну в проект рішення - він просив зобов’язати виконавчі органи міськради здійснювати підготовку рішень виконкому щодо розробки і затвердження ДПТ виключно на підставі рішень міськради щодо їхнього погодження.

Обранці міської громади підтримали проект рішення з цією зміною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Зося Показати IP 28 Грудня 2016 16:27
Детальні плани території затверджує в Луцьку виконком, тому що є генплан та план зонування. Таке рішення є нікчемним, як і вся та рада.
До Зосі до Зося Показати IP 28 Грудня 2016 21:01
Вся суть у тому, що дозволи на розробку детальних планів має надавати сесія міської ради відповідно до встановленого законом порядку. А все решта вірно.
333 Показати IP 29 Грудня 2016 12:12
В жодному випадку не захищаю виконком, але він лише затверджував плани, які містять порушення, а розробляв їх у т.ч. той же бідзіля, який зараз активно став на підтримку затвердження проектів радами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus