USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцька мерія через суд скасувала конкурс

24 Січня 2012 12:12
Виконком Луцької міської ради через ухвалу суду вирішив наразі не проводити конкурсів на перевезення на автобусних маршрутах №16 і 25.

Про це стало відомо під час засідання виконкому 24 січня.

Після того, як начальник відділу транспорту і зв’язку міськради Рустам Дячук розповів про умови і порядок запланованих конкурсів на перевезення на автобусних маршрутах загального користування в місті Луцьку, до членів виконкому звернулася голова депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження Луцької міськради і, водночас, за даними ЗМІ – представник ТОВ «Санрайз» – Олена Голєва.

Вона повідомила про те, що приблизно о 08.00 передала до міськради копію ухвали Луцького міськрайонного суду, що стосується запланованих конкурсів. Депутат зачитала текст ухвали членам виконкому. За словами Голєвої, ухвала суду забороняє муніципалітету організовувати конкурс на два маршрути: №16 «Центральний ринок – ТЦ «Слон» і №25 «Володимирська –Карбишева».

Луцький міський голова Микола Романюк повідомив, що про таку ухвалу суду знає і бачив надану до міськради копію. «Є така ухвала, я уточняв, зареєстрована десь о 8.20» - констатував посадовець.

Тим часом начальник відділу транспорту і зв’язку міськради Рустам Дячук розповів, що ані про засідання суду, ані по ухвалу нічого не знає. Водночас переконаний, буцімто, згідно з законодавством «суд при винесенні таких ухвал зобов’язаний був повідомити відповідача».

«Відділ транспорту не має жодних документів, що був поданий такий позов, жодним чином не був повідомлений. Тобто суд тут явно перевищив свої повноваження, на мою думку. Транспортний відділ вперше чує про винесення такої ухвали» - заявив Дячук.

Член виконкому, перший заступник міського голови Святослав Кравчук попросив пояснити ситуацію заступника прокурора міста Олега Юрченка. Той відповів: «Передбачено, що з метою недопущення негативних наслідків для позивача в майбутньому, що утруднять виконання рішення і здійснюється судовий розгляд таких справ негайно».

Тим часом Кравчук переконаний, що «судам немає чого розглядати, тільки залишається розглядати питання, що стосуються транспортного забезпечення міста Луцька. А заручником стає виконком і населення міста».

Приблизно такої ж думки інший член виконкому, заступник міського голови Василь Байцим. Він зауважив: «Якщо нам суд заборонить дихати? Це теж саме (про ухвалу суду«ВН»), що заборонити приймати рішення виконкому».

Посадовець додав, що до нього звертаються лучани з проханням забезпечити перевезення і влада обіцяє вирішити ці питання. «А як я буду завтра, післязавтра це вирішувати?» - запитав Байцим.

Заступник прокурора відповів, що стосовно маршрутів № 16 і 25, то перевезення тут буде забезпечувати тимчасовий перевізник – КП «Луцьке підприємство електротранспорту»

Тоді Кравчук заявив, що невдовзі йтиме мова про підвищення рівня вартості проїзду в міських «маршрутках». Втім, на його думку, перевезення - це настільки вигідний бізнес, що мови про збільшення цін бути не може.

«Якщо така війна йде за ці маршрути на протязі цілого року. Мені здається, що Луцький міськрайонний суд працює тільки на перевізників, то одна сторона, то друга. То навіть мови немає, це вигідний бізнес, це дає нормальні доходи, коли є можливість постійно воювати в судах», - пояснив свою позицію перший заступник мера.

Член виконкому Володимир Гунчик також погодився з думкою про те, що забезпечення міських перевезень - вигідний бізнес. Водночас, він переконаний, аби було менше спорів і проблем, треба розробити програму транспортної інфраструктури Луцька.

«Напевно, треба говорити про те, щоб розширювати роль комунального транспорту. Яким чином ми прописуємо конкурси, що в нас будь-який перевізник підходить під ті умови? Суди сьогодні забороняють бігати по парках…ми не можемо просто слухатися судів» - додав Гунчик.

Після тривалого обговорення Микола Романюк запропонував членам виконкому відмінити конкурс на перевезення на маршрутах №16 і 25, залишити лише той, що стосується маршруту №20.

Водночас мер зауважив: «Ми по-любому будемо оскаржувати…ми на минулому виконкомі прийняли нормальне рішення, я рахую, що воно повинно було задовольнити всіх перевізників, якщо в якогось перевізника є претензії до конкурсного комітету, а тільки конкурсний комітет визначає, хто може бути перевізником, а не суд. Але є рішення суду і ми повинні його поважати».

Зрештою, члени виконкому вирішили не проводити конкурс на перевезення пасажирів на маршрутах №16 і 25, а лише на маршруті №20.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
JFK Показати IP 24 Січня 2012 12:34
Назва статті вводить в оману читачів )
Надійка Показати IP 24 Січня 2012 12:42
Прибутки маршрутів пані О. Голєвої. № 17.(Різниця +-50грн.) Перша зміна - 650 грн. Друга зміна - 550, іїдить 8 машин. №2 перша 550, друга 500, 10 машин. № 12 730/630грн, 9 машин. №22. Рахуємо.
Надійка продовження. Показати IP 24 Січня 2012 12:49
Приблизно. №17 9600/день. №2 10500/день.№12 13600-день.Всього 33700/день * 31день= 1044700/ місяць. І це не всі маршрути. Хай даже відняти запчасті, заправку. І всеодно видно за шо вона так гризеться.
Стрийко до Надійка продовження. Показати IP 24 Січня 2012 14:14
Мова йде про прибуток чи дохід?
пасажир Показати IP 24 Січня 2012 13:05
за маршрутки гризеться а людей з гуртожитку на мороз викидають ну і сімейка.
однокласниця Показати IP 24 Січня 2012 14:26
Та Голева ще не таке можу... Ой не довіряйте їй.., бо вона пташечка ще та
Виборець Показати IP 24 Січня 2012 14:28
Йопересете. А я голосував.
Йосип Сталін Показати IP 24 Січня 2012 14:35
Знаючи хто їздить зараз на 16, то можу сказати, що не так просто буде О.В. забрати цей маршрут. Даже якщо і забере, але Гардей їй нервів попортить покі ті сюди кінчаться.
лучанин Показати IP 24 Січня 2012 16:49
як тільки скандали з маршрутами - так знай тут як тут Голєва. Як вона вже надоїла всім .
Бідовий народ Показати IP 24 Січня 2012 19:56
Пані Олено Василівно, ви хоч би якоюсь благодійність зайнялись маючи такі шалені гроші, це є мабуть тільки якась частина ваших статків маленька. Що люди роблять з тими грошима нам простим виборцям не понять.
Маршрутчик Показати IP 24 Січня 2012 20:39
Водночас мер зауважив: «Ми по-любому будемо оскаржувати…ми на минулому виконкомі прийняли нормальне рішення, я рахую, що воно повинно було задовольнити всіх перевізників...». Шоб ти був здоровий... Суть прийнятого на минулому виконкомі рішення - це якщо за наслідками проведення конкурсу хтось їх оскаржив, то конкурс скасовується, а маршрут автоматично (без будь-якого конкурсу!) надається для Луцького підприємства електротранспорту. А як тоді бути з правом на судовий захист? Підприємці звертаються в суд, щоб довести, що переможець конкурсу насправді таким не є. Суд каже: "Так, в дійсності переможцем мав бути не А, а Б". Тим не менше, маршрут отримує не А, не Б, а ЛПЕ. Це виходить, що смислу оскаржувати результатів конкурсу немає - все одно маршрут перейде до ЛПЕ. І виходить, що луцька міськрада, як організатор конкурсів, запросто може їх проводити з порушеннями, щоб потім результат конкурсу скасували, і віддали маршрут для ЛПЕ. Прийняте на минулому виконкомі рішення - маразм і антизаконність, Юрченку треба було б на це звернути увагу.
Здрасте до Маршрутчик Показати IP 25 Січня 2012 09:22
Слід уточнити, що по маршрутах переданих ЛПЕ їздить не транспорт ЛПЕ, а кришовані підприємці, котрі там орендують територію під стоянку.
Маршрутчик до Здрасте Показати IP 25 Січня 2012 12:43
А невже це правильно? Чому підприємці напряму не можуть їздити, а тільки під "дахом" ЛПЕ, яке нічого не роблячи, отримує дохід - а плачеться, що бідно живе?
Лучанин Показати IP 24 Січня 2012 21:53
Голєва прикидається жовтою та пухнастою, а насправді рило добре в пуху. І не лише в неї, а й у її чоловіка - банк по світу пустив, а покарань жодних. Там і мама ....- було в кого вчитись... добре дерибанила профспілкове майно. Словом якщо наші люди й справді обрали в депутати цю "сучку крашену" і їй подібних, то певно Бог відвернувся від нас. Бо ж кажуть, коли Всевишній хоче покарати - то відбирає розум. При здоровому глузді за неї і їй подібних ніхто не голосував би.
Лучанка Показати IP 24 Січня 2012 22:18
Стара схема - суд забороняє, а потім все вирішиться як треба Голєвій. Лише одне питання - а судді хто?!
антиголєв Показати IP 24 Січня 2012 22:40
Голєва і неукраїнка взагалі. На расейській мові спілкується тільки вийде за межі міськради.
Олесь Показати IP 25 Січня 2012 09:51
Гнидоття.
ОЛеся Показати IP 25 Січня 2012 10:56
Так її вибрали пенсіонери, тільки завдяки Народному адвокату. В мене сусідка бабка, дякувала, що така добра людина Олена Василівна, безкоштовно організувала правову допомогу. А пенсіонерам, що треба, халяву!!!!!
Здрасте, здрасте. Показати IP 25 Січня 2012 14:26
Так на маршрутах Санрайза, також не їздять машини Голєвої, (а якщо точним бути їздять на самих прибуткових маршрутах), а їздять приватники, які їй платять 300 грн в день за машину, за те, що виїзжають під маркою Санрайз. На всі маршрути, які вона набрала нехватає автобусів, от здаються в оренду. Так само і ДЕПО і бере за це гроші.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Прикріпити файл

Система Orphus