USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Луцька мерія демонтує всі неукраїномовні вивіски

1 Березня 2013 16:32
Вивіски чи таблички у Луцьку, напис на яких не буде українською мовою, невдовзі демонтують.

Про це «ZIK» повідомили в управлінні розвитку підприємництва та реклами міської ради.

Чиновники попередили, що на виконання рішення міськради про виконання в Луцьку конституційних положень щодо функціонування державної української мови розпорядженням мера затверджено заходи щодо приведення засобів зовнішньої реклами, вивісок тощо підприємств, установ та організацій у відповідність мовному законодавству України на 2013-2015 роки.

Суб’єкти господарювання повинні забезпечити наявність вивісок українською мовою на підпорядкованих об’єктах, при цьому враховувати, що вивіска має містити інформацію про зареєстроване найменування особи, знаки для товарів і послуг, що належать цій особі (за наявності), вид її діяльності (якщо це не випливає із зареєстрованого найменування особи).

Розміщені вивіски чи таблички підлягають демонтажу у разі невідповідності розміщення вивіски чи таблички вимогам щодо її розміщення, наданим у визначенні, та архітектурним вимогам, державним нормам, стандартам і правилам, санітарним нормам.

Порушення вищезазначених вимог є підставою для застосування представниками контролюючих органів штрафних санкцій відповідно до КУпАП та Закону України «Про захист прав споживачів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Гріша Показати IP 1 Березня 2013 17:10
Заборона це порушення права на рекламу ! в демократичный країні США такого немає.
зaгрeб Показати IP 1 Березня 2013 18:01
Опять будут ущемлять великий гусский язик.
Михайло Показати IP 1 Березня 2013 18:07
Ну хоть щось правильно роблять...
Валя Показати IP 1 Березня 2013 18:54
Не цим треба місто у порядок приводити. Хай прибирають, латають ями... А вивіски лучан цікавлять в останню чергу
гість Показати IP 1 Березня 2013 19:51
на фото ніби всі вивіски на рідній мові
))) Показати IP 1 Березня 2013 23:52
Идиотизм на марше. что они сделают с вывеской "Комп"ютерний Всесвіт DiaWest" или с "Ювелірний завод Золотой век"? щас, так и ринулись половина магазинов с названиями латиницей сносить вывески. єто весеннее обострение сказывается?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus