USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцька мерія готова співфінансувати утилізацію «екологічної бомби»

17 Березня 2009 13:32
Луцька міськрада готова взяти участь у фінансуванні утилізації непридатних отрутохімікатів, які зберігаються у селі Боратин неподалік обласного центру. Про це під час прес-конференції 17 березня розповів міський голова Богдан Шиба, – інформує репортер «Волинських Новин».
Міський голова зазначив, що торік міськрада профінансувала вивезення частини отрутохімікатів із Боратина на утилізацію. Однак, оскільки завод у Шостці не працював, цього не було зроблено. Луцька мерія готова і надалі брати участь у фінансуванні утилізації боратинських отрутохімікатів.
Градоначальник додав, що вирішенням організаційних питань повинна займатися обласна та районна влада.
Довідково:
У Боратині зберігаються 43 тонни отрутохімікатів. Неподалік від місця зберігання – водозабір облцентру, тобто є потенційна загроза забруднення хімікатами води, яку п’ють 200 тисяч лучан. Начальник відділу екології луцької мерії Борис Сорока запропонував шляхом співфінансування із обласного, міського та районного бюджетів утилізувати отрутохімікати.
У коментарі «ВН» начальник відділу екології луцької мерії пояснив, що для утилізації потрібно близько 750 тисяч гривень. За словами пана Сороки, міський бюджет спроможний спрямувати на це до 150 тисяч гривень.
У Луцькому районі готові спільно вирішити цю проблему, – запевнив голова райради Богдан Прус. Він погоджується, що проблема є, але, на його думку, вона не настільки серйозна. Отрутохімікати не становлять безпосередньої проблеми водозабору, адже Луцька райрада вже виділяла кошти для їх перезатарення. Наразі, за словами Богдана Пруса, хімікати зберігаються в безпечних умовах, а частину з них уже утилізували.
Однак голова Луцької райради запевнив, що районна влада готова долучитися до співфінансування для утилізації решти отрутохімікатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus