USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцька міліція хоче системи Пентагону

24 Січня 2012 17:59
Невдовзі не лише луцькі маршрутки будуть обладнані GPS-обладнанням, а й патрульні автомобілі міліції.
Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту 23 січня.
Так, начальник Луцького МВ УМВС у Волинській області Роман Крохмаль розповів про пріоритетні напрямки роботи міліції. Серед них – встановлення GPS-обладнання на патрульних автомобілях. Крохмаль переконаний, що це дасть змогу відстежувати місцеперебування авто, які чергують, та оптимізувати їхню роботу.
«Ми будемо підвищувати якість патрулювання», - підкреслив очільник луцької міліції.
Нагадаємо, що над оснащенням транспортних засобів системою GPS працюють і підприємці, які здійснюють перевезення пасажирів у маршрутках. Так, Луцький міський голова Микола Романюк зобов’язав їх підготувати усе до 1 лютого.
До слова, у цьому напрямку працює і корпорація «Богдан».
Довідково:
GPS (Global Positioning System) – проект, який свого часу розробив Пентагон. Це – високоточне позиціонування найрізноманітніших рухомих і нерухомих об’єктів на місцевості.
Технологія GPS-моніторингу транспорту застосовується у диспетчерських службах для того, аби контролювати і координувати транспорт, зав’язуючи його у свої власні схеми.
Зокрема, використовується ця система і для контролю маршрутів, якими їздить громадський транспорт, адже передбачає ряд додаткових функцій: відеонагляд в салоні автобуса, електронний квиток тощо.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
тиць-здиць Показати IP 24 Січня 2012 18:27
Табличку ділення забувають. Непорядок! Слід контроль вдосконалити
дідо Показати IP 24 Січня 2012 18:54
GPS з алкотестером для ДАЇ.
Лучанин Показати IP 25 Січня 2012 01:43
От якраз в патрульних машинах не завадило б окрім системи моніторингу встановити ще й навігатори, щоб могли в просторі орієнтуватись. Таке саме потрібно й швидкій.
Роман до Лучанин Показати IP 25 Січня 2012 13:36
Не завжди навігатор показує правильну точку, а у випадку швидкої таке може закінчитись не дуже приємно.
tarasick Показати IP 25 Січня 2012 20:08
"...відеонагляд в салоні автобуса, електронний квиток тощо" - це ви де таку дурницю відкопали?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus