USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі боксери хочуть відремонтувати приміщення колишнього кінотеатру

17 Червня 2021 07:20
Громадська організація «Федерація боксу міста Луцька» просить міську владу дозволити проведення капітального ремонту орендованого нежитлового приміщення колишнього кінотеатру «Зміна» на вулиці Богдана Хмельницького, 40.

Про це стало відомо під час засідання комісії міської ради з питань міжнародного співробітництва, торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму.

Як повідомив один із засновників ГО «Федерація боксу міста Луцька», старший тренер-викладач з боксу ДЮСШ №2 Петро Боярчук, наразі в Луцьку діє чотири боксерські організації, але цього мало для міста із населенням понад 200 тисяч осіб.

Зі слів тренера, через популярність цього виду спорту серед лучан потік дітей на заняття досить високий. А, враховуючи те, що організація проводить заняття безкоштовно, то й поготів.

«Свого часу нам надали частину приміщення фактично у центрі міста, на вулиці Богдана Хмельницького, 40 для того, щоб ми обладнали у ньому спортивний зал. Це приміщення досить старе, були різні власники, тож його декілька разів переоблаштовували у відповідності до різних потреб», - зазначив Петро Боярчук.

Він наголосив, що нині громадська організація знайшла засоби, аби відремонтувати старе приміщення, у якому, зокрема, протікає дах.

Тож громадська організація звертається до владців із проханням надати дозвіл на проведення капітального ремонту приміщення. Зокрема, заплановано демонтажні роботи, встановлення каркасу посиленої конструкції стель, мурування стін, поліпшене шпаклювання стін шпаклівкою, покриття поверхонь стін керамічними плитками, монтаж утеплення, демонтаж дверних коробок, заповнення дверних прорізів дверними блоками з металопластику, улаштування та армування цементної стяжки, улаштування плінтусів, приведення у відповідність електромережі, монтаж світильників, прокладання трубопроводів водопостачання з труб поліпропіленових, встановлення санвузла, душових піддонів, рукомийників та вентиляційної системи.

Петро Боярчук зазначив, що вартість усіх робіт згідно із кошторисом становить 4,5 мільйона гривень.

«Розташування у центрі міста досить зручне для доїзду не лише дітям з Луцька, а й навколищніх громад», - додав він.

Враховуючи те, що Федерація боксу просить міськраду дозволити проведення капремонту за позабюджетні кошти, громадська організація також звернулась до депутатів щодо пільгової річної орендної плати за користування приміщенням в розмірі однієї гривні терміном на 5 років.

На це депутатка Лілія Каньовська зауважила: може трапитися таке, що згодом так звані меценати почнуть вимагати у міської ради відшкодувати кошти, витрачені на ремонт приміщення.

На це присутній під час засідання комісії секретар Луцької міської ради Юрій Безпятко відповів, що комунальне майно у будь-якому випадку залишиться комунальним, і про передачу цього приміщення з балансу на баланс не йдеться.

«Справді, багато громадських організацій бралися за ремонт, бо свого часу це було дуже велике приміщення кінотеатру. Але там сталася проблема – потік дах. І ці організації не змогли знайти ні спонсорів, ні меценатів, бо там ремонт дуже дороговартісний. А ще ж потрібно не просто відремонтувати, а й це все утримувати, зокрема твердопаливний котел та інше. Чи зможуть у міськради витребувати кошти, вкладені у ремонт. Ні, якщо не було укладено такого договору. Якщо приміщення колись і буде продаватися, то виключно через аукціон. Це - осередок популяризації здорового способу життя, і тут ніхто не хоче ні на чому заробляти», - наголосив посадовець.

Тож члени профільної комісії рекомендували депутатам підтримати обидва проекти рішення під час чергової сесії міської ради.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучани Показати IP 17 Червня 2021 07:34
Чому всі хочуть пільгову оренду ? Будуть тітушок готувати.
Мудрий нАрід до лучани Показати IP 17 Червня 2021 09:58
Діти зараз тренуються або в підвалах житлових будинків, або в військовому ліцеї, де стоїть невимовна спека. Я б хотів, щоб мій син займався в нормальних умовах. Якщо ти, чучало, думаєш, що в спортшколах готують тітушок, то я уявляю портрет цього "дописувача"... Мамкін коментатор
до лучанин Показати IP 17 Червня 2021 09:44
це не комерційна організація, небайдужі люди за свої кошти зроблять ремонт, щоб діти займались спортом, а не ходили і шукали закладки чи вживали алкоголь!!! повністю підтримую, гарна ідея з спортзалом!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus