USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі депутати підтримують торгову блокаду ОРДЛО

20 Лютого 2017 12:29
Депутати Луцької міської ради планують звернутися до Президента, Прем’єр-міністра та Голови Верховної Ради України щодо підтримки блокади торгівлі з ОРДЛО.

Про це стало відомо під час засідання міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту, 20 лютого.

Представив проект рішення депутат міськради Микола Собуцький, який звернув увагу на не державницьку позицію керівництва країни щодо торгівлі з окупованими територіями.

ЧИТАТИ ЩЕ: БЛОКАДА ОРДЛО – ШЛЯХ ДО ЗАВЕРШЕННЯ ВІЙНИ: ВОЛИНЯНИ НА ПЕРЕКРИТИХ ЗАЛІЗНИЦЯХ ДОНБАСУ

Депутат переконує: він сам нещодавно брав участь в блокаді і на власні очі бачив, як зупинили потяг з 57 вагонами, навантажених вугіллям з окупованих територій. А очевидці розповідають, що кожен день курсували по 5-6 таких вагонів.

Крім того, торік СБУ видала майже 100 тисяч дозволів на перетин кордону із тимчасово окупованими територіями. З них було 4 тисячі дозволів на вугілля.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВІЙНА І ГРОШІ: СКІЛЬКИ ОТРИМУЄ ВЛАДА ВІД ТОРГІВЛІ З ОРДЛО. ІНФОГРАФІКА

Крім того, на думку депутата, товари, які їдуть на територію окупованих територій безперешкодно і без розмитнення потрапляють у Росію. До прикладу, на територію ОРДЛО завозили пісок, з якого виробляють скло. На непідконтрольних територіях підприємств для його переробки немає, тож, не виключено, що товар курсував до країни-агресора.

Микола Собуцький нагадав: до Луцька знову прилетіла трагічна звістка: 19 лютого на сході загинув військовослужбовець з Луцька, командир зенітно-ракетного взводу 1-го механізованого батальйону 72-ї ОМБР Максим Гринчишин.

«Нашими ж грошима вбивають наших людей», - звернувся депутат до колег, представляючи звернення про заборону торгівлі з окупантами.

Члени комісії підтримали проект рішення одноголосно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
51 омбр(розформ) Показати IP 20 Лютого 2017 13:47
Може газ , найшли досягненя.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus