USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцькі студенти створюватимуть віртуальний одяг

3 Вересня 2019 14:22
На машинобудівному факультеті Луцького національного технічного університету відкрили комп’ютерну лабораторію, яка оснащена ліцензійним сучасним програмним забезпеченням для розробки з одягу, відтак студенти зможуть створювати віртуальні моделі одягу.

Відкриття відбулося 3 вересня у Луцькому НТУ.

Так, відкриття відбулося за підтримки ТОВ «Центр швейного обладнання» та фірми «Assyst GmbH». AssystGmbH – німецька компанія, яка займається розробкою програмного забезпечення для легкої швейною промисловості. Зокрема, корпорація входить до складу «HUMANSOLUTIONSGROUP», що спеціалізується на розробці програмних продуктів для фешн, меблевої та автомобільної промисловості.

Відзначимо, що програмне забезпечення дозволить якісно і в ногу з часом готувати фахівців швейних спеціальностей – «Технології легкої промисловості» та «Дизайн». Відтак, керівництво вишу висловило вдячність партнерам за те, що вони абсолютно безоплатно надали в користування таку сучасну програму, адже це хороша можливість показати студентам нову сторону швейної справи і зацікавити їх у навчанні.

Як відбувається робота у програмі показала тренінг-менеджер компанії «AssystGmbH» Ірина Даус. З її слів, в програмі можна розробити лекала, створити з них електронну версію швейного виробу і навіть приміряти його 3Dмодель на віртуальний манекен.
«Загалом програмне забезпечення в собі три блоки: розробка моделі, формування розкладок та створення 3D моделі швейного виробу. Особливість в тому, що програма прораховує властивості тканини, може передбачити її дефекти та те, як виріб буде себе поводити при носінні», – зазначила Ірина Даус.

До слова, варіант програми, який надали університету – база, яка потрібна для створення швейного виробу на виробництві. Завдяки цій програмі студенти зможуть навчитися створювати електронну версію одягу та вивчати особливості тканин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus