USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Луцькому терористу» оголосили вирок

26 Вересня 2022 10:46
Сьогодні, 26 вересня, у Луцькому міськрайонному суді відбулося останнє засідання у справі Максима Кривоша. Вирок – 13 років за гратами з конфіскацією майна.

Про це повідомляє ТРК «Аверс».

Рішення суду першої інстанції можна оскаржити. Однак Максим Кривош, попередньо, відмовляється від апеляції. Аргументує це рішення тим, що йому «не потрібні поблажки системи».

Читати ще: «Це був перформанс-протест»: луцький терорист Кривош пояснив мету свого вчинку

Окрім того, Максиму Кривошу вдалося пронести на судове засідання мило. Під час оголошення вироку він кинув мило у середину залу суду.

На підставі зібраних слідчими СБУ доказів Луцький міськрайонний суд Волинської області визнав Максима Кривоша винним за такими статтями Кримінального кодексу України:

▪️ ч. 1 ст. 258 (терористичний акт);

▪️ ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників);

▪️ ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності);

▪️ ч. 1 і 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами);

▪️ ч. 1 ст. 280 (примушування працівника транспорту до невиконання своїх службових обов’язків);

▪️ ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом);

▪️ ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця).

Для вивчення усіх обставин слідчі СБУ опрацювали великий масив інформації та провели низку експертиз. Завдяки цьому було задокументовано весь ланцюжок дій цієї особи.

Читати ще: «Зеленський на «ти» перший перейшов, я вже потім»: луцький терорист дав перше інтерв'ю після року в СІЗО
Нагадаємо, у липні 2020 року озброєний Максим Кривош захопив у Луцьку рейсовий автобус. Чоловік взяв у заручники 13 людей і пів доби протримав їх у полоні, зокрема вагітну жінку і неповнолітнього. Ввечері він здався правоохоронцям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Інсайдер Показати IP 27 Вересня 2022 08:51
Йопаний цирк
Просто Показати IP 28 Вересня 2022 07:41
Нащо стільки часу було тягнути…..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus