USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьку міськраду хочуть змусити купувати тролейбуси з російських деталей

27 Березня 2018 15:09
Працівники «АСЗ №1» АТ «АК «Богдан Моторс» оголосили про мітинг у знак протесту «проти розвитку ЛПЕ» й з вимогою купувати тролейбуси, деталі до яких виготовлять на російському заводі, що спеціалізується на виготовленні військової техніки для країни-агресора.

Мітинг мають намір розпочати завтра, 28 березня, о 10:00 перед Луцькою міською радою у день пленарного засідання.

«Мета акції – підтримати галузь автобудування. Як довго швейцарські тролейбуси виробництва Hess AG зможуть протриматися на ходу – сказати ніхто не може. При цьому ціна одного нового тролейбуса зі Швейцарії дорівнює чотирьом українським. Купуючи списані тролейбуси з ЄС, міськрада робить внесок у економіку Європи, замість того, щоб підтримати вітчизняну галузь», - кажуть організатори пікету.

Зауважимо, що, говорячи про дороговартість швейцарських тролейбусів, мітингувальники вводять в оману лучан.

Зі слів радника Луцького міського голови Ігоря Поліщука, швейцарські тролейбуси вартують орієнтовно 900 тисяч гривень за один. А ціна 10 якісних європейських тролейбусів із кондиціонерами, алюмінієвим корпусом, доступністю для людей з інвалідністю - приблизно така ж, як одного від «Богдан Моторс». Так виглядають тролейбуси, які Луцьк хоче придбати в Швейцарії.
Прокоментувати ситуацію редакція Інформаційного агентства Волинські Новини звернулася до в.о. директора Луцького підприємства електротранспорту Володимира Пуца, який зауважив, що з нинішнім бюджетом купити один новий тролейбус замість 10 якісних – рішення не мудре й суперечить розвитку ЛПЕ.

«Нам не потрібен один тролейбус від «Богдан Моторс» замість 10 якісних європейських. Лучани заслуговують на хороший сервіс, над цим ми і працюємо. Більше того, попри те, що тролейбуси вживані, вони у дуже хорошому стані й прослужать ще десяток років», - запевняє Володимир Пуц.

Зауважимо й те, що якість тролейбусів від «Богдан Моторс» сумнівна, про що наголошує радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

«Луцьк не може купувати тролейбуси «Богдан», бо це не вигідно одразу з кількох причин. Найперше, це те, що вони низької якості. Нагадаю, на початку березня Україну сколихнув скандал із закупівлею гуманітарних машин для військових у «Богдан Моторс» і тоді половина з них виявилася несправною, довелося «нові» машини повертати чи ремонтувати. Щодо самих тролейбусів із цієї компанії, то про їхню низьку якість вже раніше розповідали сусіди з Польщі, коли Люблін оштрафував «Богдан Моторс» за несправні тролейбуси. Тому купувати начебто новий, але по факту металобрухт, щоб його постійно ремонтувати чи через пару років щоб списати це – не доцільно», - вважає Ігор Поліщук.

Та додає, що тролейбуси виготовлені з російських деталей, відповідно, купуючи їх, Луцьк підтримуватиме російський оборонпром і країну-агресора, що в нинішніх умовах аморально.
ЧИТАТИ ЩЕ: АВТОЗАВОД ІЗ ЛУЦЬКА КУПУЄ РОСІЙСЬКЕ ОБЛАДНАННЯ. ДОКУМЕНТИ

«Провівши розслідування, журналісти з’ясували, що «Богдан Моторс» використовує у своїх тролейбусах двигуни з Росії, які закуповують на заводі Псковського електромашинобудівного заводу, що виготовляє військову техніку для їхньої армії.

Щодо мітингу додам, що у мене є знайомі серед працівників автозаводу, й вони не хочуть іти на нього, але людей змушує керівництво, щоб захистити свій бізнес та утриматися на плаву», - інформує Ігор Поліщук.

Нагадаємо, що на пленарному засіданні Луцької міської ради мають розглянути питання перерозподілу бюджетних коштів, зокрема йтиметься і про виділення майже 2 мільйонів гривень на тролейбуси з Європи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
Лучанин Показати IP 27 Березня 2018 15:32
"але людей змушує керівництво, щоб захистити свій бізнес та утриматися на плаву" - як не дивно, але в даному випадку люди повинні бути зацікавлені в участі в мітингу, бо якщо всі почнуть купувати європейські б.у . техніку, то тим працівникам доведеться вже їхати в туж Європу, а може й Росію чи Білорусію на заробітки. Це питання переводять у площину політичну.
Лучанин Показати IP 27 Березня 2018 15:34
По Луцьку вже років 10 їздить довгий Богдан. Чим він поганий? По Луцьку вже років 40 їздять тролейбуси радянської України. Оті польські б.у. ну не значно за них кращі. Що той мотлох, що той.
К.лучанин до Лучанин Показати IP 27 Березня 2018 17:44
Шановний , як не володієш інформацією і не знаєш правди то не пиши всякої дурні і не вводь в оману інших людей!!! Тролейбус "довгий" (за твоїм виразом) про який ти пишеш моделі 231 і його давно зняли з виробництва. Їх випустили декілька штук і він не пішов по УКРАЇНІ. Замовникам він був не цікавий та не зручний. Луцький завод випускає продуцію під замовлення міст по ТЕНДЕРАМ , а не просто так. "БОГДАН МОТОРС" завжди бере участь у тендерах. Слід зауважити, що тролейбуси виготовлені у Луцьку надто дорогі для бюджету міста - не по кишені- ви це розумєте чи ні!!!Писати тут всяке і чорнити , всі мастаки. А місту потрібні тролейбуси і треба поповнювати тролейбусний парк. Із зауваженнями директора ЛПЕ В. ПУЦА я повністю згідний.
Alex Показати IP 27 Березня 2018 15:48
Щоб не казали, нове в любому випадку краще за старе, навіть якщо і якість поступаєтсья закордонним, принамні буде гарантія і буде кому їх ремонтувати на місці, а не купите швейцарське, а потім що з ними робити коли вийдуть зладу, вже он польські розсипаютсья на ходу. Тим більше робота і зарплата для містян, податки...
ВВ до Alex Показати IP 27 Березня 2018 17:06
Тільки новий в 10 разів дорожчий, а це економія для бюджету Луцька. Зайві кошти можна використати на ремонт дворів. А Богдан хай шукає ринок збуту, це і є конкуренція. Де логіка, купувати гівно за дорого, бо воно наше. Людей в даному випадку шкода, хай міняють місце роботи.
Лучанин до ВВ Показати IP 27 Березня 2018 17:45
"Де логіка, купувати гі?но за дорого" - аргументи, будь ласка. "Людей в даному випадку шкода, хай міняють місце роботи. " - Перед тим як ліквідовувати місце роботи, потрібно створити нове і не гірше інакше шлях одни - заробітки. "Тільки новий в 10 разів дорожчий, а це економія для бюджету Луцька" - з такою економією через років 15-20 не буде для кого двори ремонтувати.
К.лучанин до ВВ Показати IP 27 Березня 2018 18:10
Ви правильно думаєте та розумієте економічну ситуацію із бюджетом міста! А БОГДАН все хоче на халяву, не він один на ринку! Тролейбус луцької моделі Т701.17 вартував 4.425 млн. грн. , а зараз може більше. Де ж Луцьк візьме гроші на тролейбуси? Пишуча публіка думати не хоче, очевидно, нема чим. Покровителі БОГДАНА штовхають людей на мітинг, і цей день протесту буде зарахований як трудовий. Так робив і ГУНЧИК у свій час. Очевидно він настрополив директора ДЖУЛУ М.М. вивести людей.
Мешканець до К.лучанин Показати IP 28 Березня 2018 11:13
Тролейбус луцької моделі Т701.17 вартував 4.425 млн. грн. , а зараз може більше. Де ж Луцьк візьме гроші на тролейбуси? - Потрібно було ті 1,9 га землі на Рівненський продати з аукціону, а не подарувати забудовнику, ось і були б гроші і на тролейбуси і на ремонт доріг, до речі так потрібно було б зробити і з іншими ділянками що роздерибанили раніше. Цікаво визодить: землю задарма пороздавали потрібним фірмочкам, а для вас, Лучани, грошей на тролейбуси не має, та й не буде. Це добре що той б.у. тролейбус поки наново пофарбований та може хоч купи тримається, цікаво що від нього лишиться через рік-два експлуатації по наших дорогах та умовах. запчастини скільки будуть коштувати? Прорахували? Чи всі вони будуть стояти в депо та гнити, бо не можливо запчастини купити чи задорогі, чи не знаємо як відремонтувати, бо персонал не навчений,
Лучанин до ВВ Показати IP 28 Березня 2018 08:51
Уявіть ситуацію: є батьки і дитини. Батьки, кажуть, треба економити гроші, тому поступати не будеш, а їдь відразу на заробітки, таким чином ми гроші економимо, а ти їх вже відразу заробляєш, а "дурні" хай гроші на навчання тратять. Питання: яка перспектива у такої дитини? Постійні заробітки? А своє де?
Душман Показати IP 27 Березня 2018 16:18
Якщо це серійне виробництво . В Луцьку пан сам склєпав !!!
Igor Показати IP 27 Березня 2018 16:28
Щось міськрада не купує муніципальній поліції вживане авто!!!
Рухлядь Показати IP 27 Березня 2018 16:34
Чекайте, чекайте. Я про якість "Богданів". А де, скажіть но, автобуси з 15 маршруту? Подивіться на маршрутки, яка рухлядь їздить. А їм не більше 10 років..... Погниють ваші тролейбуси, за пару дні. Так що краще б.у іномарка ніж "красавєц" Ланос, чи яке ще там гі?но випускають в солодкого петрика. Ніхото не забув про легковик Богдан на базі москальської десятки :)
хехъ Показати IP 27 Березня 2018 16:35
швейцарский - не слишком длинный для улиц Луцка?
КЛВ Показати IP 27 Березня 2018 17:20
Якщо тролейбуси будуть гнити та ламатись як маршрутки то навiщо той новий хлам за таке бабло. Можна зрiвняти 20 рокiв мерседес та нову ладу, небо та земля.
аляся Показати IP 27 Березня 2018 17:22
Богдан суттєво скидає ціну і питання закриється:)
Женя Показати IP 27 Березня 2018 17:34
Это ВIЛЬНА КРАЇНА, от всего вiльна, ничего не надо, даже русских букв. Главное пожрать чтобы було
Андрій Показати IP 27 Березня 2018 17:39
Мене дивує одне, скільки людей за єврохлам.Ніхто не задумувався хто буде займатись їх ремонтом?Європа з великою радістю продає списаний хлам, якого утилізація у них коштує великі гроші,а Луцьк бере ще й гроші платить))))Стосовно тролейбусів Богдан-Моторс,то це чудові тролейбуси європейського рівня(хто розбирається).Також автозавод надає гарантійний ремонт.
127 до Андрій Показати IP 27 Березня 2018 18:14
Работаешь на Богдан-Моторс, европеец ?
Андрій до 127 Показати IP 27 Березня 2018 19:07
Ні шановний, не вгадав
Андій до 127 Показати IP 27 Березня 2018 19:30
Да работаю.А ты наверное "активистом"работаеш?Или в европе унитазы моеш?
Житель до Андрій Показати IP 28 Березня 2018 11:48
Щось українського лайно ланоса ви не купуєте, щось не підтримуєте вітчизняного виробника. Правда ж, нема бажання купувати лайно 80 р, за ціною іномарки в європі. Отак само і з цими коритами, поставте на відкритий тендер і побачите як ваша пірамідка розсипеться в той же день, прийдуть якісніші і дешевші. Ой, а що ж тоді порошенко заробе. Напомнити оборудку з жовтими богданами які заставляли всіх купувати, що отримали люди, лайно на колесах, а хто отримав сливки. Оце саме і зараз. Хочуть бути на плаву хай конкурують з іншими а не силою і покровітелством пахана гроші заробляють. І до речі ті тролейбуси їхні які їздять по місту це лайно і душугубка.
Лучанин Показати IP 27 Березня 2018 17:49
"Європа з великою радістю продає списаний хлам" - правду кажете, тільки наші це подають як велику "перемогу".
КЛВ Показати IP 28 Березня 2018 07:32
У БОГДАНİ дуже мало мiсця, якiсь сходи у салонi об якi постiйно спотикаешся. У якомусь тролейбусi БОГДАН зашите вибите скло, та щось склом не замiнили. А Ви ведете розмову про якiсь запчастини.
vb-tpb.ch до КЛВ Показати IP 28 Березня 2018 11:06
У швейцарському HESSі так само зашиють, тільки там буде ще + 1 000 000 км пробігу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus