USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На швейцарські тролейбуси для Луцька планують передбачити 2 мільйони

21 Березня 2018 22:06
Майже 2 мільйона гривень мають намір виділити з бюджету Луцька на закупівлю якісних тролейбусів із кондиціонерами та доступністю для людей з інвалідністю.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова інформувала, що, розподіляючи вільні залишки по загальному фонду бюджету міста, 1,9 мільйона гривень рекомендують направити на Луцьке підприємство електротранспорту на придбання тролейбусів.

Колегам голова комісії Борис Смаль пояснив, що для початку мають закупити два тролейбуси і потім щомісяця ще по 2.

«Це будуть тролейбуси швейцарські, хорошої якості, з кондиціонерами та м’якими кріслами. Я говорив з директором ЛПЕ, він казав, що їх оглянули й варто закуповувати ці машини. Адже за таку ціну та із такою якістю кращого не знайти. Ці кошти десь на 2 тролейбуси, загалом їх має бути 10. Пропоную підтримувати пропозицію, щоб місто оновило рухомий склад, аби лучани їздили з комфортом. Крім того, таким чином вдасться замінити частину маршруток екологічним транспортом», - закликав Борис Смаль. Та додав, що разом із машинами в комплекцію закупки входять і запасні запчастини.

Присутні підтримали ініціативу та рекомендуют депутатам ухвалити відповідні зміни до бюджету під час чергового сесійного засідання.

Нагадаємо, 23 лютого делегація КП "ЛПЕ" разом з представником Луцької міськради оглянула тролейбуси з кондиціонером та доступністю для людей з інвалідністю в швейцарському місті Біль. 10 таких тролейбусів планують придбати для Луцька.

Із цього приводу раніше радник Луцького міського голови, депутат міськради Ігор Поліщук пояснив, що 10 довгобазних тролейбусів зі Швейцарії коштують трохи більше, ніж 1 короткобазний тролейбус «Богдан». Окрім того, показник «ціна/якість» тролейбусів «Богдан» залишають бажати кращого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Зоряк Шкурян Показати IP 21 Березня 2018 22:46
Якщо я правильно зрозумів це - б/в тролейбуси, секонд, т-скать, генд? Громадський транспорт на євробляхах?
Лучанин Показати IP 22 Березня 2018 01:40
"1,9 мільйона гривень рекомендують направити на Луцьке підприємство електротранспорту на придбання тролейбусів. Колегам голова комісії Борис Смаль пояснив, що для початку мають закупити два тролейбуси і потім щомісяця ще по 2." (С) "Ці кошти десь на 2 тролейбуси, загалом їх має бути 10" (С) "Ігор Поліщук пояснив, що 10 довгобазних тролейбусів зі Швейцарії коштують трохи більше, ніж 1 короткобазний тролейбус «Богдан»" (С) Вартість "Богдан" Т701.17 біля 4 млн.грн. Тепер чудо математика в дії: 2 млн - 2 тролейбуси, а буде їх 10, тобто треба 10 мільйонів. Але нам сказали що це трохи більше вартості "Богдана", який коштує 4. Тобто 6 мільйонів гривень це трохи? Я не про те чи треба купляти ці тролейбуси, мабуть треба. Я про те як розпоряджаються коштами. Деяким громадянам кажуть що тисяча це дуже велика сума, проте 6 мільйонів - це трохи.
Перевернутий Показати IP 22 Березня 2018 07:45
Все логічно. Якщо ми ходимо в секонд одязі їздимо в секонд авто то купимо і секонд тролейбуси. Скоро будемо завозити секонд недоїдки з європейських ресторанів в пластикових контейнерах.
Смл Показати IP 22 Березня 2018 08:48
Коли буде іхати на 15номер кільцевої дороги буде добре
Бляхи Показати IP 22 Березня 2018 09:56
Так в Україні і секонд-керівництво.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus