USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Луцьку річку почистять за «київські» гроші. ФОТО

16 Липня 2012 18:04
Для очищення та поглиблення частини річки Сапалаївка, що протікає Луцьком від центру до вулиці Клима Савура, потрібно 1,5 мільйона гривень.

Про це у коментарі «ВН» розповів начальник відділу екології Луцької міськради Анатолій Гламазда.

За словами головного еколога міста, проект покращення санітарного стану річки Сапалаївка розробили за кошти міського фонду охорони навколишнього природного середовища. Так, Гламазда зазначив, що після виготовлення кошторисної документації початкова проектна вартість становила 1,2 мільйона гривень.

Проте, після зміни розцінок і підвищення рівня зарплат на початку цього року, зробили перерахунок вартості. Після цього проект став коштувати 1,5 мільйона гривень.

Як розповів Гламазда, щоб отримати фінансування для проекту міський голова спільно із облдержадміністрацією «виходили на Київ».

Фахівець розповів, що насамперед після отримання коштів планують прибрати сухостійні дерева та поглибити русло Сапалаївки. Також хочуть зробити відкоси, щоб річка протікала. «Наразі воно дійсно заросло мулом. Фактично там русла як такого нема», ‒ коментує посадовець.







Щодо частини Сапалаївки від вулиці Клима Савура до Луцької міської поліклініки №2, еколог зазначив, що на неї проект не розповсюджується. «Це тільки ця частина біля дитячої залізниці. Вона підтоплюється і сама захаращена», ‒ каже він. За його словами, ситуація з іншою частиною річки трохи краща, адже вона глибша.






Також Гламазда зазначив, що за територію міських парків, зокрема і 900-річчя Луцька, де і протікає ця частина річки, відповідає створене торік КП «Парки та сквери міста Луцька».

Щоправда, проблему очищення цієї частини річки Сапалаївка директор КП «Парки та сквери міста Луцька» Анатолій Трикуш коментувати відмовився.

Втім, про частину робіт, які здійснюють у парку «комунальники» розповів Анатолій Гламазда. Так, фахівець зазначив, що для повноцінної роботи підприємства бракує грошей. «В силу можливості працюють. Є декілька чоловік у штаті», ‒ додав посадовець.

Окрім того, він зазначив, що «Парки та сквери Луцька» співпрацюють із Луцьким міським центром зайнятості. Так, за його словами, направлені на громадські роботи люди постійно косять траву на прилеглій до річки території.



Однак, еколог переконаний, що у парку ще вдосталь роботи. «Там треба почистити, дерева поприбирати, позрізати, підлісок позаростав», ‒ розповів Гламазда. Він зазначив також, що такі роботи краще виконувати взимку.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
я Показати IP 16 Липня 2012 18:55
суботник со всеми комунальщиками!!!,а не 1,5 лимона-деньги лучше на спорт отдайте
Всезнайко Показати IP 16 Липня 2012 19:02
Спочатку потрібно заглушити труби, якими "козли круті" скидають нечистоти в Сапалаївку...
VSC до Всезнайко Показати IP 17 Липня 2012 15:36
Эти "козлы" сбрасывают свою фекалку в городскую ливневку. И дальше уже в Саполаевку.
Своя до VSC Показати IP 18 Липня 2012 22:56
треба просто пройтись по вулиці Клима Савури і перевірити всі ливневі люки чи там є врізки, всьогото діла
Петро Показати IP 16 Липня 2012 21:03
От що треба робити,щоб заробити півтора лимона гривачків:роками палець об палець не вдаривши,кивати пальцями один на другого,не забуваючи при цьому отримувати кожен місяць в бухгалтерії зарплату...Х...соси,та дайте нормальним людям такі гроші,вони вам весь Луцьк почистять!
Євген Показати IP 16 Липня 2012 21:04
Чомусь пригадались парки 10 мільйонного мегаполіса Лондона по яких протікають чистісінькі струмки і річечки в яких плаває (!) риба (!!!!!). Дивлячись на Сапалаївку, Жидувку та й Стир думаю:"Невже ми безнадійні?". Кілька днів тому повернувся з рідного села на Прип"яті - ще рік тому з річки можна було пити воду - зараз паскуди з Ковеля і Каменя викинули в річку лайно з очисних (через Турію і Цир), річка отруєна на роки.
Iziy Shneerzon Показати IP 17 Липня 2012 08:34
Для Євген. Относительно:"...думаю:""Невже ми безнадійні?". Ответ в вопросе. Если бы думали,то не были бы безНАдегАМИ.
Ося Показати IP 17 Липня 2012 10:00
Сапалаївка ріка - глубока і широка, а по ній, як теплоходи - пливуть Луцкіє відходи згадався віршик.
вася Показати IP 17 Липня 2012 17:06
мнс зробить безкоштовно.а1.5 млн грвн. в карман .спорим.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus