USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Луцькводоканал» відновлює три відстійники поблизу Липлян

5 Жовтня 2022 16:09
На території очисних споруд «Луцькводоканалу» поблизу села Липляни проводять реконструкцію трьох відстійників, які буде використовувати місто під час комплексної модернізації.

Про це Суспільному розповів директор підприємства Віктор Гуменюк.

З його слів, низку робіт на очисних спорудах передують виконанню інвестиційного проєкту в співпраці з Європейським інвестиційним банком. Роботи виконуватимуть за кошти інвестиційної програми «Луцькводоканалу».

Читати ще: З каналізації – на очищення. Як працюють луцькі очисні споруди

«Два відстійники первинної очистки: один із яких готовий на 80 % та розпочали роботи на наступному. Також проводяться роботи на вторинному відстійнику. Ми повинні підготувати об’єкти, які були побудовані 50 років назад і вже повністю зношені», – каже Віктор Гуменюк.
Відновлені відстійники залучать на час виконання реконструкції очисних споруд.

Читати ще: На луцьких очисних спорудах тривають підготовчі роботи

«Проєктна потужність буде складати 70 000 метрів кубічних стічних вод на добу. На сьогодні нам достатньо два-три відстійники. Коли на них зайдуть підрядники і їх будуть повністю відновлювати, нам кудись потрібно буде все перевести», – говорить директор комунального підприємства.
Вартість реконструкції трьох відстійників за перерахованими цінами становитиме орієнтовно 4 мільйони 300 тисяч гривень.

Також паралельно комунальники запустили станцію зневоднення мулу.

У планах «Луцькводоканалу» на 2023 рік, додав Віктор Гуменюк, очистити 16 мулових карт – вісім карт доосушки та два біологічні ставки – від тисяч тонн мулу, який проходить процес природного зневоднення, який триває роками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Показати IP 5 Жовтня 2022 16:43
А коли буде відновлювати репутацію тих підприємств яких звинувачували у викидах та запаху...?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus