USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцький «Авангард» має шанс приймати Кубок Європи

12 Травня 2017 15:47
Президент Європейської федерації легкої атлетики (ФЛАУ), вперше відвідавши Луцьк, був приємно вражений луцьким стадіоном «Авангард» і запевнив, що він сміливо може претендувати на проведення змагань з легкої атлетики міжнародного рівня. У ФЛАУ, своєю чергою, зізналися, що Луцьк вже наступного року може претендувати на змагання міжнародного рівня.

Про це стало під час брифінгу почесних гостей міжнародної матчевої зустрічі з легкої атлетики 12 травня.

Нагадаємо, 13 травня на стадіоні «Авангард» відбудеться видовищна подія міжнародного масштабу. Міжнародна матчева легкоатлетична зустріч U-20 стане найбільшим міжнародними легкоатлетичним змаганням в Україні у 2017 році. До обласного центру Волині прибуде 200 спортсменів і тренерів з 5 країн Європи: України, Кіпру, Ізраїлю, Румунії та Білорусі.
Напередодні офіційного відкриття змагань стадіон проінспектували почесні гості: президент Європейської федерації легкої атлетики Свейн Арне Хансен, віце-президент міжнародної федерації легкої атлетики, президент НОК України Сергій Бубка, перший заступник міністра молоді та спорту, президент ФЛАУ Ігор Гоцул, перший віце-президент ФЛАУ Володимир Рудюк, виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук та заступник голови обласної ради Роман Карпюк.
Якщо українські представники вже були знайомі з луцьким «Авангардом», який за короткий термін став одним з найкращих стадіонів України для легкоатлетів, то президент Європейської федерації легкої атлетики був приємно подивований. Свейн Арне Хансен запевнив, що саме стадіонів такого рівня потребують легкоатлети, і Луцьк може претендувати на міжнародні офіційні змагання.

«Я вперше у Луцьку, і хочу сказати, що я вражений прийомом, але ще більше вражений цим стадіоном. Це саме те, чого потребує легка атлетика в Україні та Європі. Нам не потрібні футбольні стадіони на багато тисяч глядачів. Нам потрібні стадіони, де ми можемо організовувати зустрічі і щодня тренуватися. І те, що я тут побачив – вражає», - наголосив він.
З його слів, українські легкоатлети – одні з найкращих в Європі. А Українська Федерація - одна з найпотужніших.

Віце-президент міжнародної федерації легкої атлетики, президент НОК України Сергій Бубка зазначив: йому дуже приємно вітати в Луцьку представників європейської федерації. Звісно, додав він, місту варто розвивати інфраструктуру, у тому числі й готельний бізнес.
«Ми мали чудову зустріч в міській раді, бачимо скільки багато зроблено в Луцьку. Підтримка фонду «Тільки разом» дає можливість оздоровлювати людей і мати чудовий стадіон. Пан Хансен днями повідомив, що в України є можливість подавати заявку на проведення міжнародних легкоатлетичних змагань, і сьогодні він це підтвердив. Тому ми маємо відпрацювати з федерацією і подати заявку. Луцьк має умови для цього і впевнений що в майбутньому в цьому місці буде багато змагань», - пояснив він.

Перший заступник міністра молоді та спорту Ігор Гоцул таки привідкрив інтригу. Виявляється, Луцьк має шанс прийняти Кубок Європи з багатоборства уже наступного року.
«Ми спостерігаємо історичний момент, бо протягом останніх кількох років ми побачили потужний прорив Луцька, Волині в національну спортивну еліту. А тепер він вступає в європейську спортивну еліту. Ми пишаємося тим, що ми можемо тут показати, й відчуваємо підтримку наших гостей, щоб тут відбувалися офіційні європейські змагання. Тож ми погодили з Європейською федерацією, що протягом кількох днів підготуємо дорожню карту змагань і спортивних заходів, які можуть бути проведені в Луцьку. Але вже зараз ФЛАУ готує заявку і відправлятиме її в Європейську федерацію, щоб приймати тут наступного року Кубок Європи з багатоборств, і сподіваюся, що нашу заявку акцептують. Українські легкоатлети відчувають у Луцьку комфорт і турботу про спорт у тому числі і голови обласної ради, засновника Фонду «Тільки разом» Ігоря Палиці, який особисто доклав значних зусиль, щоб цей стадіон був такий, яким він є зараз, і щоб тут відбувалися такі спортивні свята», - повідомив він.

Своєю чергою секретар міськради, виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук запевнив, що влада міста докладатиме також усіх зусиль на підтримку спорту.
«Для Луцька велика честь приймати таких гостей. Міська рада докладе всіх зусиль для того, щоб в місті розвивався професійний та масовий спорт, у тому числі й легка атлетика. Міська рада не буде осторонь фінансової підтримки, щоб в місті відбувалися і всеукраїнські і міжнародні змагання», - наголосив він.

До слова, з нагоди змагань, які відбудуться вже завтра, стадіон «Авангард» отримав прапор олімпійського руху, який буде з честю майоріти на флагштоці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus